Chińczyk po wymianie cylindra NIE ODPALA
• Strona 1 z 1
Chińczyk po wymianie cylindra NIE ODPALA
Witam, temat pewnie wszystkim znany i lubiany;)
A więc tak skuter po wymianie cylindra na 72cm nie odpala!
- paliwo dochodzi do cylindra
- świeca podczas próby zapłonu mokra
- zawory ustawione
- iskra na świecy
- rozrząd również
- kompresja hmn...palec jest wypychany podczas zatykania otworu na świece więc chyba ok?
co mnie niestety negatywnie zaskoczyło podczas kilkusekundowej etapowej próby odpalenia zaczęło mi wylatywać paliwo filtrem powietrza a raz otworem wydechowym?
POOMMOOCCYY!!
A więc tak skuter po wymianie cylindra na 72cm nie odpala!
- paliwo dochodzi do cylindra
- świeca podczas próby zapłonu mokra
- zawory ustawione
- iskra na świecy
- rozrząd również
- kompresja hmn...palec jest wypychany podczas zatykania otworu na świece więc chyba ok?
co mnie niestety negatywnie zaskoczyło podczas kilkusekundowej etapowej próby odpalenia zaczęło mi wylatywać paliwo filtrem powietrza a raz otworem wydechowym?

POOMMOOCCYY!!
- goripe
- Świeżak
Sprawdzanie kompresji na palec
czy świeca jest mocno mokra po próbach uruchomienia, bo teoretycznie w ogóle nie powinna być mokra, a jedynie pokryta niewielką ilością paliwa ( no nie wiem jak wytł, nie może kapać paliwo
) , bo być może wina tkwi w źle wyregulowanym gaźniku, może on jest po prostu zalewany, świeca nie daje rady spowodować wybuchu w cylindrze, a paliwo musi którędyś uchodzić, wiec leci ci przez wydech,

czy świeca jest mocno mokra po próbach uruchomienia, bo teoretycznie w ogóle nie powinna być mokra, a jedynie pokryta niewielką ilością paliwa ( no nie wiem jak wytł, nie może kapać paliwo

-
fzr - Bywalec
A nie powinna byc przypadkiem swieca osmolona, no wiecie czarna skoro ja zalewa? A ja jak ja wyciagnie jest jak nowka jedynie wilgotna od benzyny ale nic wiecej zadnego sladu spalania...?
co do regulacji gaznika
jak wyregulowac gaznik w silniku ktory nie pali?
co do regulacji gaznika
jak wyregulowac gaznik w silniku ktory nie pali?
- goripe
- Świeżak
jak nie ma sladu spalania... to nie ma iskry w komorze spalania, bo jakaś oznaka powinna być zawsze..
w chinczykach zazwyczaj ja robie to tak: mieszanka do konca, 2,5 obrotu wykrecam, iglica na środek i powinno byc ok - przynajmniej do odpalania.
w chinczykach zazwyczaj ja robie to tak: mieszanka do konca, 2,5 obrotu wykrecam, iglica na środek i powinno byc ok - przynajmniej do odpalania.
- michau_ek
- Świeżak
skoro nie ma oznak wybuchu w cylindrze- czarna świeca itp, to znaczy ze nie ma iskry wew cylindra, juz ktos napisał w innym temacie,a ja jedynie zacytuję, to że jest iskra na zew, nie znaczy ze jest w srodku, spróbuj z inną swiecą, koszt nie duży, teoretycznie nawet na zalanym silniku to powinno cos tam sie chodź z raz odezwać, albo strzelić w gaźnik, a masz u siebie jakąś regulacje zapłonu? to moze byc przyczyną braku wybuchu, sprawdź to, i napisz.
Hej, pozdrawiam LwG.
Hej, pozdrawiam LwG.
-
fzr - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości