pierwszy cross
• Strona 1 z 1
pierwszy cross
Witam.Jest to mój 1 post więc proszę nie dodawać złośliwych komentarzy. Więc mam zamiar kupić mój pierwszy motor, mam upatrzoną yamahe yz 125, mam ok 170cm wzrostu, 13lat i warze 62kg na motor mam max 4000 zł. Mam zamiar jeździć głównie po polanach, lasach, polach mieszkam na wsi, policja rzadko tu jeździ a jak już jadą to po głównej drodze.I tu mam pytanie czy to nie będzie za mocna maszyna jak na 1 raz? Oczywiście jeździłem już na np skuterach,itd. Proszę o szybką odp.

Ostatnio edytowano 9/9/2012, 09:02 przez dejavu, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha DT 50 > Aprilia RX 125 1998r
- dejavu
- Świeżak
Więc nie cross a enduro, bardziej się sprawdzi. Moze być trudna do ogarniecia, odradzam. Nie ma się czym szczycic, że jechało się rometem w 4. To przejaw głupoty moim zdaniem, rama, hamulce nie sa przystosowane do takiego obciążenia. Ja polecę ci standardowo, Yamahe DT50 ccm, bo tylko taka możesz legalnie się porzuszać. Również to może byc Derbi, Rieju, silnik we wszystkim taki sam, Jakbyś miał prawo jazdy poleciłbym Yamahe DT 125 na początek motocykl idealny.
-
pawel89ers - Świeżak
dokladnie po 1 wiekowo nie poradzisz sobie z taka maszyna. normalnie powinienes miec 16 lat zeby na tym jezdzic i nie mowie tutaj o prawie itp, na zawodach np nie dopuszcza cie na 125 ccm jezeli nie masz 16 lat. ponizej masz klase 85 i 65
kondycyjnie i fizycznie nie ogarniesz chocbys mial duze nadzieje na to
to wyczynowka, ludzie sie na tym zabijaja - ludzie dorosli z doswiadczeniem ;p powiem tobie ze taka 65 bw czy 85tka ostro by toba pozamiatala i nie raz mialbys trudna sytuacje :d ale zeby gadac o crossach musisz wiedziec ze to sprzety tylko na tor motocrossowy
na lasy pola itp tylko i wylacznie enduro. na hard enduro cie nei stac i tez nie polecam bo taki np ktm exc 125 niezle by toba pozamiatal. dlatego proponuje soft enduro. teraz kwestia pojemnosci. zakladam ze dobra 50tka byla by ok, jak nie masz doswiadczenia w jezdzie w terenie tez nie raz cie zaskoczy moca. zawsze mozna ja podkrecic wsadzic cylek 80 ccm sport wydech i masz niezly sprzet. ( dodatkowo mozesz wywalic swiatla i zrobic cos ala cross ) no i za ta cene kupisz na prawde fajny sprzecik. na taka DT 125 trzeba dac wiece a za 4 tysie kupisz nie taka swierzynke jak z 50 ccm
kondycyjnie i fizycznie nie ogarniesz chocbys mial duze nadzieje na to

na lasy pola itp tylko i wylacznie enduro. na hard enduro cie nei stac i tez nie polecam bo taki np ktm exc 125 niezle by toba pozamiatal. dlatego proponuje soft enduro. teraz kwestia pojemnosci. zakladam ze dobra 50tka byla by ok, jak nie masz doswiadczenia w jezdzie w terenie tez nie raz cie zaskoczy moca. zawsze mozna ja podkrecic wsadzic cylek 80 ccm sport wydech i masz niezly sprzet. ( dodatkowo mozesz wywalic swiatla i zrobic cos ala cross ) no i za ta cene kupisz na prawde fajny sprzecik. na taka DT 125 trzeba dac wiece a za 4 tysie kupisz nie taka swierzynke jak z 50 ccm
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli byłbyś zainteresowany zakupem mniejszego crossa, jestem w posiadaniu Peugeota xp6 z 2010r, stan idealny. 4500zł
- lukasscigacz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości