Kiedy kupować??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kiedy kupować??
Kiedy jest lepiej kupić motocykl?? Tzn. kiedy będzie większy wybór i kiedy niższa cena. Koniec 2007, tuż po sezonie czy wiosną 2008??
- Woda765
- Świeżak
motocykle to nie ogórki, one nie rosną w zależności od lata.
Idąc takim rozumowaniem nie kupuj wcale motocykla, uwierz mi że to nie dla Ciebie, z takim podejściem znajdź inne hobby.
Pozatym w 2020 będzie jeszcze większy wybor, bo przez te lata troche motocykli naprodukują, ale wtedy też bym się pozastanawiał do 2030 to będzie ich urodzaj.
Idąc takim rozumowaniem nie kupuj wcale motocykla, uwierz mi że to nie dla Ciebie, z takim podejściem znajdź inne hobby.
Pozatym w 2020 będzie jeszcze większy wybor, bo przez te lata troche motocykli naprodukują, ale wtedy też bym się pozastanawiał do 2030 to będzie ich urodzaj.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ależ naprawde nie ma za co, jak już kupisz motorek to gratis Ci dorzuce pare naklejek mocy. Taki patch do najnowszej wersji danego modelu.
Czy Wy naprawde nie widzicie że zadajecie idiotyczne pytania?
ktoÅ› kto wie coÅ› na ten temat-- potrzebujesz analityka rynku motocykli z ostatnich 20lat.
Czy Wy naprawde nie widzicie że zadajecie idiotyczne pytania?
ktoÅ› kto wie coÅ› na ten temat-- potrzebujesz analityka rynku motocykli z ostatnich 20lat.
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Co prawda nie wiem zupelnie jak to wyglada (co na wstepie zaznaczam) ale na logike powinno byc ze po sezonie, albo przed.
Jak przegladalem allegro w marcu, bylo troche taniej i wiekszy wybor z opcji ekonomicznych, w maju ciezko bylo juz trafic cos fajnego - ale to moze nie byc regułą.
Chociaz, przed sezonem lepiej popchnac stare moto i dokladajac kupic cos nowego - wiec, powinno byc dla Ciebie lepiej
Jak przegladalem allegro w marcu, bylo troche taniej i wiekszy wybor z opcji ekonomicznych, w maju ciezko bylo juz trafic cos fajnego - ale to moze nie byc regułą.
Chociaz, przed sezonem lepiej popchnac stare moto i dokladajac kupic cos nowego - wiec, powinno byc dla Ciebie lepiej

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Mowilem ogolnie o trendzie - tak to wygladalo - w marcu i maju. Mozna by przyjac ze jest to logiczne
Tak wiec przed sezonem bylo w wariancie ekonomicznym o wiele lepiej
Zerknij teraz na otomoto i allegro i w wakacje, zobaczysz jakie sa roznice.
// ja po prostu kupilem, bo mialem okropnie zly i meczacy tydzien... zawsze chcialem, nigdy nie bylo jak , po co itp... i w przyplywie dobrego humoru po prostu, tak sie stalo i zupelnie nie zaluje , od pierwszego przejazdu //

Tak wiec przed sezonem bylo w wariancie ekonomicznym o wiele lepiej

Zerknij teraz na otomoto i allegro i w wakacje, zobaczysz jakie sa roznice.
// ja po prostu kupilem, bo mialem okropnie zly i meczacy tydzien... zawsze chcialem, nigdy nie bylo jak , po co itp... i w przyplywie dobrego humoru po prostu, tak sie stalo i zupelnie nie zaluje , od pierwszego przejazdu //
Ostatnio edytowano 25/5/2007, 22:45 przez simonw, łącznie edytowano 1 raz
-
mar111cin napisał(a):motocykle to nie ogórki, one nie rosną w zależności od lata.
Marcin jak zawsze żartem xD.
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
Zastanawiam się z tego względu bo logiczne wydaje sie sprzedawania motocykla po sezonie, więc prawdopodobnie do wiosny zostaną przebrane i zostaną same złomy lub takie z cenami z kosmosu. Z drugiej strony wiosną ten sam motocykl bedzie juz o rok starszy a co za tym idzie chyba będzie miał niższą cene. Ja tak myśle ale nie wiem ile w tym prawdy...
- Woda765
- Świeżak
nie żartem, tylko akurat całkiem serio. To jasne kiedy ludzie się pozbywają motocykli-jak chcą sprzedać. Jak jest super okazja to nawet powód jest znany z jakiego go chcą sprzedać i to nie prognoza pogody na wczesną zime, raczej ślizg w środku gorącego lata. A kiedy jest taniej ? zawsze jak motocyklowi lat przybywa. I one tanieją cały czas. Zresztą co tutaj porównywać druga ręka to nie salon że w całej polsce ta sama cena,, każdy woła inną i tyle, każdy ma do tego prawo.
Zreszta jak ktoś na wiosne nie mogł sprzedać motocykla załóżmy za 15tys zł, to latem wystawi cene wyższą ? żeby stał mu dalej w garażu i kwitł ?
Zreszta jak ktoś na wiosne nie mogł sprzedać motocykla załóżmy za 15tys zł, to latem wystawi cene wyższą ? żeby stał mu dalej w garażu i kwitł ?
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Tiaaa. Fakt niezaprzeczalny: zimą jest taniej! Latem gówniasty wybór i windowane ceny... ale powiedz mi kiedy wypróbujesz co kupiłeś? Zimą?... Jeśli tak to pamiętaj o zimówkach i ciepłych rękawiczkach 

Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Åšcigacz.pl
hej ja CI ODPOWIEM i nie słuchaj tych pierdół że "znajdź sobie inne hobby" ja na bierząco śledzę ceny motocyki praktycznie codziennie teraz sa drogie bo sezon mamy, beda tańsze październik listopad , przed gwiazdka (bo ludzie wtedy kasy potrzebują) i w styczniu bo to wtedy juz rocznik do tyłu,
Proszę wiecej nie pisać do mnie tekstów na gadu "czy dobrze wyglądam w tym kasku" będę wdzięczny
-
karskot - Świeżak
karskot napisał(a): ja na bie[/b]rz[b]ąco śledzę ceny motocyki praktycznie codziennie
no to faktycznie jesteś na bieżąco.
A nie pomyślałeś właśnie że to przez ten mijający rok zawsze lecą ceny? równie dobrze moge powiedzieć że w styczniu nie kupię bo za rok bedą tańsze.
Pozatym dużo ludzi latem zmienia opony i wykonuje wszystkie czynności serwisowe, to nie kosztuje? wliczone w cene. A co z tego że może i niby zapłacisz mniej zimą jak i tak to wszystko jest do wymiany?
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
niestety ja musze przyznac racje marc111nowi. Nie moge zrozumiec dlaczego ludzie potrzebuja kasy akurat poza sezonem. Kasy potrzeba praktycznie zawsze. Tu nie ma okreslonej pory co do ceny. Kazdy wlasciciel zna wartosc swojej maszyny i nie ma co liczyc na to, ze w sezonie wystawi go drozej, a pozniej to radykalnie opusci (chyba, ze znajdzie dodatkowe fundusze). Przyznam jednak, ze jezeli chodzi o liczbe i mozwliwosc wyboru to przed sezonem czy tez zaraz po jest znacznie wieksza.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Przed sezonem przygladalem sie allegro, byl wybor maszynek wiekszy w cenach do 6k złoty, w sezonie juz jest niewiele ciekawych w takich cenach i jest to logiczne.
Wydaje mi sie ze oprocz tego ze kaska jest zawsze potrzebna, to jednak ludzie chca sei przesiadac na wieksze, nowsze maszyny na kolejny sezon i dla tego przed mozna kupic poprzednie modele.
Natomiast w sezonie dobra cena moze byc po dzwonie tylko
Wydaje mi sie ze oprocz tego ze kaska jest zawsze potrzebna, to jednak ludzie chca sei przesiadac na wieksze, nowsze maszyny na kolejny sezon i dla tego przed mozna kupic poprzednie modele.
Natomiast w sezonie dobra cena moze byc po dzwonie tylko

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
(otwórz link)

-
Cześć
czas na kupowanie to zdecydowanie poza sezonem , dlaczego wtedy ??? bo motockl jest wtedy zbędny, a ten kto potrzebuje kasy myśli sobie ,że i tak go nie używa więc po co mu on ???
)
Ja swoją ererkę kupowałem w lutym i kupowałem ją przez ....miesiąc
) sprzedający sam do mnie puszczał esemesy ...... a ja się "dąsałem" że może tak może nie ( a byłem napalony na nią i to bardzo) w miesiąc sprzedający opuścił mi 6 tysięcy z ceny początkowej i dołożył za 250 zło kask Nitro za 650 i rękawice za 300 zł a wszystko to kupione w ub sezonie (kartony itp) ....a teraz nie mogę się nią nacieszyć
)))))
warto być cierpliwym
pozdro
czas na kupowanie to zdecydowanie poza sezonem , dlaczego wtedy ??? bo motockl jest wtedy zbędny, a ten kto potrzebuje kasy myśli sobie ,że i tak go nie używa więc po co mu on ???

Ja swoją ererkę kupowałem w lutym i kupowałem ją przez ....miesiąc

warto być cierpliwym

pozdro

- tim
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości