Zumico eos 2t Jaki lać olej ??
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Witam,
Mam jeszcze jedno pytanie , otóż gdy mi zgasł jak pisałem wcześniej ze mi gasnie odczekalem chwile odpalilem podjechalem jakies 200m po moj blok i zgasilem pozniej zchodze i juz nie moge odpalić co to morze być ?
Podpowiadaja mi ze przez akumulator ale nie jestem pewny i jeszcze kopniak nie odbija do końca co się stało ??
Proszę pomóżcie
Mam jeszcze jedno pytanie , otóż gdy mi zgasł jak pisałem wcześniej ze mi gasnie odczekalem chwile odpalilem podjechalem jakies 200m po moj blok i zgasilem pozniej zchodze i juz nie moge odpalić co to morze być ?
Podpowiadaja mi ze przez akumulator ale nie jestem pewny i jeszcze kopniak nie odbija do końca co się stało ??
Proszę pomóżcie

- macio2045
- Świeżak
Co do nie odpalania to sprawdź jak wygląda świeca po próbie odpalenia mokra/sucha, kolor.
Akumulator odpada, bo iskra nie idzie z akumulatora, tylko prosto z cewek.
Kopniak nie odbija bo sprężyna się rozciągła, bądź spadła, musisz ściągnąć pokrywę paska i zobaczyć co się stało.
Akumulator odpada, bo iskra nie idzie z akumulatora, tylko prosto z cewek.
Kopniak nie odbija bo sprężyna się rozciągła, bądź spadła, musisz ściągnąć pokrywę paska i zobaczyć co się stało.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
KAPELA911 napisał(a):jak to chińskie 2t po przejechaniu większej liczby kilometrów w upalny dzień silnik się grzeje i traci na mocy.
TrochÄ™ optymizmu

Zobacz na tą świecę, bo to że wymieniłeś świecę i zaczął chodzić nie znaczy, że już będzie ok, bo po jakimś czasie np. 30-40km świeca mogła znowu zajść nagarem, co by dało dalsze wskazówki dotyczące uszkodzenia, ale póki co ją sprawdź i napisz jaki ma kolor.
Skuter teraz cały czas jeździ 55km/h czy po ostygnięciu jest ok? Jaki przebieg, cylinder był już wymieniany?
-
Świecy nie wymieniałem (była zalana) bo jakieś dzieciaki się zbiegły i dodawały gazu ...
A cylinder nie wiem czy był wymieniany bo kupiłem go używanego a przebieg to 5710km (trochę dużo)
Ale i tak mniej ciśnie niż wcześniej , bo cisnął na prostej spoxem 65 -70 a teraz ledwo co 60 pojdzie ... ;/
Ale od tamtej pory zostało przejechane około 150km
I nawet się sam naprawił bo nie gaśnie jak pisałem wczesnie po 4-5 km gasł
A cylinder nie wiem czy był wymieniany bo kupiłem go używanego a przebieg to 5710km (trochę dużo)

Ale i tak mniej ciśnie niż wcześniej , bo cisnął na prostej spoxem 65 -70 a teraz ledwo co 60 pojdzie ... ;/
Ale od tamtej pory zostało przejechane około 150km
I nawet się sam naprawił bo nie gaśnie jak pisałem wczesnie po 4-5 km gasł

- macio2045
- Świeżak
Zumico Eos to 2T o czym z resztą sam napisałeś w temacie, więc do zbiornika lejesz czystą benzynę, a do dozownika olej przeznaczony do mieszanki. Dozownik sam dawkuje potrzebną mu dawkę i o nic więcej się nie martwisz.
-
Witam,
Otóż znów mam problem ;/
Gdy wczoraj jeździłem nagle jak miałem pełny gaz zaczął gasnąć ale jak popuściłem trochę gazu było normalnie.
Czyli jak mam pełen gaz to jest takie coś łuuubububu a gdy popuszcze jest normalnie. Co to może być ??
Otóż znów mam problem ;/
Gdy wczoraj jeździłem nagle jak miałem pełny gaz zaczął gasnąć ale jak popuściłem trochę gazu było normalnie.
Czyli jak mam pełen gaz to jest takie coś łuuubububu a gdy popuszcze jest normalnie. Co to może być ??
- macio2045
- Świeżak
Może mieszanka za uboga, może kompresja słaba, może droga od zbiornika do gaźnika ma coś zapchane, może...
Musisz sprawdzać wszystko po kolei, wiele w tym przypadku może też powiedzieć kolor świecy i od tego bym zaczął.
Musisz sprawdzać wszystko po kolei, wiele w tym przypadku może też powiedzieć kolor świecy i od tego bym zaczął.
-
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości