Pierwszy motocykl - ekonomiczny, zwrotny i d. wyglÄ…dajÄ…cy
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Jesteś niepoważny, naprawdę, skoro dla ciebie 250 i 500 to to samo.
Do założyciela, kupuj 250 jak ci radzi deviator, ale jak będziesz musiał wyprzedzić 3-4 tiry na 250ccm jadąc w 2 osoby, to ci życzę powodzenia.
Do założyciela, kupuj 250 jak ci radzi deviator, ale jak będziesz musiał wyprzedzić 3-4 tiry na 250ccm jadąc w 2 osoby, to ci życzę powodzenia.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Wiem, że strój chroni przed niekorzystanymi warunkami atmosferycznymi i podnosi bezpieczeÅ„stwo jazdy. Ja pytam o praktykÄ™ – dzieciaki na motorowerach 50 ccm. gnajÄ… 45 km/h i wiÄ™cej w samych kaskach chiÅ„skiej roboty. Czy spokojnÄ…, kulturalnÄ… jazdÄ™ mogÄ™ zacząć bez specjalnego stroju? Jeżeli tak, to co jest niezbÄ™dne, oczywiÅ›cie poza dobrym kaskiem? Pytam o rÄ™kawice, protektory kolan itp.
Przeglądarm oferty i prawdopodobnie skończy się na Kawasaki Ninja 250R albo Hondzie CBR250R.
Przeglądarm oferty i prawdopodobnie skończy się na Kawasaki Ninja 250R albo Hondzie CBR250R.
- karman
- Świeżak
Generalnie to na miasto wystarczy Ci jakas kurtka, rękawiczki i w miare dobry kask(na tym nie warto oszczędzać), gdy przebywałem w ciepłych krajach gdzie tem. rzadko spadała poniżej 30 stopni, to po mieście nieraz jezdziłem w koszulce i dzinsach....co do butów to kwestia upodobań, ja np. wole jezdzić w motocyklowych, ale używam krótkich miejskich góra za kostkę, umożliwiających swobodne poruszanie się bez moto.
Co innego trasy, tu warto juz się wyposażyc...
Co innego trasy, tu warto juz się wyposażyc...
It's not abt bike...but abt rider...
- Deviator
- Świeżak
Na kasku przesadnie oszczędzać nie zamierzam, ponieważ głowa mi nie rośnie. Mam nadzieję, że będę miał jeden porządny kask na długie, długie lata bezwypadkowej jazdy. Najgorzej jest z kurtką motocyklową. Trochę szkoda mi tysiąca złotych na strój, który posłuży mi kilka miesięcy.
Mam jeszcze pytanie o porównanie Kawasaki Ninja 250R oraz Hondy CBR250R. Ceny nowych i używanych egzemplarzy są bardzo podobne. Kawasaki ma większy o 4 litry zbiornik paliwa, 6 KM więcej, 6 mm. wyżej kanapę i 8-śmio zamiast cztero zaworowy silnik. Z tego wynikałoby, że Kawasaki jest dla mnie lepszym wyborem, ale Honda jest dostępna z ABS. Czy o czymś zapomniałem?
Mam jeszcze pytanie o porównanie Kawasaki Ninja 250R oraz Hondy CBR250R. Ceny nowych i używanych egzemplarzy są bardzo podobne. Kawasaki ma większy o 4 litry zbiornik paliwa, 6 KM więcej, 6 mm. wyżej kanapę i 8-śmio zamiast cztero zaworowy silnik. Z tego wynikałoby, że Kawasaki jest dla mnie lepszym wyborem, ale Honda jest dostępna z ABS. Czy o czymś zapomniałem?
- karman
- Świeżak
Zasadnicza róznica to taka ,że honda ma 1 cylinder, a kawa 2.
Honda lepiej idzie w dolnym zakresie, a kawa w górnym więc trzeba trochę kręcić (za to dzwięk silnika na akcesoryjnym wydechu....hmmm....poezja,aż ciężko uwierzyć ,że to 250)
Kawasaki jest dłużej na rynku masa akcesoriów do tuningu, można ciekawie zrobić:
http://www.kawiforums.com/ninja-250r/10 ... es-27.html
Osobiście bardziej podoba mi się Ninja...honda jest jak wszystkie hondy...poprawna, do bólu nudna...
Zalety obydwu:tanie, ekonomiczne, nowe, dobrze wyglÄ…dajÄ… i jezdzÄ…...
Co do wyprzedzania tirów...to skoro samochód który ma 9s do 100km/h robi to w miarę sprawnie, to taki motor co ma 7s tez da rade...może nie w stylu Bandita 1200, ale jak się wie do czego służy skrzynia biegów to nie ma dramatu.
Jak pokazuje ten filmik pan sobie spokojnie leci i nawet zbytnio nie piłuje...Ninja 250R - goPro May 2011(trzeba wpisac se to w YT) Pozdrawiam.
Honda lepiej idzie w dolnym zakresie, a kawa w górnym więc trzeba trochę kręcić (za to dzwięk silnika na akcesoryjnym wydechu....hmmm....poezja,aż ciężko uwierzyć ,że to 250)
Kawasaki jest dłużej na rynku masa akcesoriów do tuningu, można ciekawie zrobić:
http://www.kawiforums.com/ninja-250r/10 ... es-27.html
Osobiście bardziej podoba mi się Ninja...honda jest jak wszystkie hondy...poprawna, do bólu nudna...
Zalety obydwu:tanie, ekonomiczne, nowe, dobrze wyglÄ…dajÄ… i jezdzÄ…...
Co do wyprzedzania tirów...to skoro samochód który ma 9s do 100km/h robi to w miarę sprawnie, to taki motor co ma 7s tez da rade...może nie w stylu Bandita 1200, ale jak się wie do czego służy skrzynia biegów to nie ma dramatu.
Jak pokazuje ten filmik pan sobie spokojnie leci i nawet zbytnio nie piłuje...Ninja 250R - goPro May 2011(trzeba wpisac se to w YT) Pozdrawiam.
- Deviator
- Świeżak
- elMaciejos
- Świeżak
Deviator napisał(a):Co do wyprzedzania tirów...to skoro samochód który ma 9s do 100km/h robi to w miarę sprawnie, to taki motor co ma 7s tez da rade...może nie w stylu Bandita 1200, ale jak się wie do czego służy skrzynia biegów to nie ma dramatu.
tylko, że taka kawa ma od 0-100 7s. a jak wyprzedzasz tira to on jedzie 100. zobacz ile ma od 100 do 150.
- Kaai
- Mieszkaniec forum
elMaciejos napisał(a):W tej klasie: Duke 200.
Heh. KTM Duke 125 skreśliłem ze względu na mizerną moc, a Duke 200 ma mocniejszy silnik (26 KM), ale to samo tandetne i strasznie krzykliwe malowanie. Może gdybym był w gimnazjum... Szukam czegoś, co będzie wyglądało poważnie i agresywnie.
Kaai napisał(a):Deviator napisał(a):Co do wyprzedzania tirów...to skoro samochód który ma 9s do 100km/h robi to w miarę sprawnie, to taki motor co ma 7s tez da rade...może nie w stylu Bandita 1200, ale jak się wie do czego służy skrzynia biegów to nie ma dramatu.
tylko, że taka kawa ma od 0-100 7s. a jak wyprzedzasz tira to on jedzie 100. zobacz ile ma od 100 do 150.
Panowie, ja nie będę wyprzedzał ciężarówek gnających setką. Wprost przeciwnie, ustawię się grzecznie za nią w bezpiecznej odległości i skorzystam z tunelu aerodynamicznego.
- karman
- Świeżak
Jakies 15-20 sekund....jak pisałem B12 to to nie będzie! I nawet jezeli powiedzmy CB500 robi to szybciej... to co do reszty, chłopak szuka zwrotnego, ekonomicznego moto o nowoczesnym wygladzie...do tego pierwszego w swoim życiu, i jak sam pisze raczej planuje rozważną jazde...nie chce mi się toczyć zbędnej polemiki, ja tam mam czym jezdzic, dla mnie N250 wyglada, jezdzi, mało pali, w rekach nowicjusza stanowi dobra baze wyjściową, a w rekach kierowcy z doswiadczeniem, na miescie czy kretych odcinkach, to bat na dużo wieksze pojemność....oraz bardzo dobry motorek na co dzień, to moje zdanie, a kazdy musi sam odpowiedziec sobie na pytanie czego chce. Nie zawsze wiekszy znaczy lepszy, a moto zawsze mozna zmienić. Ja tam na początek każdemu polecam 250. Trzym się Karman , napisz jak coś kupisz. pozdro.
- Deviator
- Świeżak
Już chyba nie ma co wiecej dodawac w tym temacie bo wszystko zostało powiedziane. Ninja 250 bedzie w sam raz i na pewno nie bedziesz rozczarowany
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Już myślałem, że wszystko jest jasne, ale właśnie znalazłem Hondę NC700. Moc 48 KM byłaby dla mnie optymalna, a wysoka pojemność przeszkadza mi jedynie w kontekście spalania. Podobno NC700 i Integra zadowalają się 3,5 l/100 km. Czy to prawda?
Podoba mi się ABS, wystarczająca moc, duży moment obrotowy, automatyczna skrzynia biegów. Dodatkowo niewyżyłowany silnik sugeruje długą i bezawaryjną pracę. Co o tym sądzicie? Wolę kupić używany motocykl, ale ostatecznie mogę rozważyć zakup nowego egzemplarza.
Podoba mi się ABS, wystarczająca moc, duży moment obrotowy, automatyczna skrzynia biegów. Dodatkowo niewyżyłowany silnik sugeruje długą i bezawaryjną pracę. Co o tym sądzicie? Wolę kupić używany motocykl, ale ostatecznie mogę rozważyć zakup nowego egzemplarza.
- karman
- Świeżak
Honda NC700 to motocykl, a nie skuter. Skuterem jest Honda Integra, która mnie nie interesuje.
Akurat dobra automatyczna skrzynia biegów to skarb, oczywiście z możliwością manualnej redukcji.
Moje pytanie o spalanie jest nadal aktualne. Domyślam się, że Ninja spali ok. 3 l/100 km. NC700 podobno tylko 3,5 l. Trudno mi w to uwierzyć, ale może...?
Akurat dobra automatyczna skrzynia biegów to skarb, oczywiście z możliwością manualnej redukcji.
Moje pytanie o spalanie jest nadal aktualne. Domyślam się, że Ninja spali ok. 3 l/100 km. NC700 podobno tylko 3,5 l. Trudno mi w to uwierzyć, ale może...?
- karman
- Świeżak
Gdzies w jakims tescie pisali ,że zrobili pomiar na dystansie ok 150km...i na tym odcinku Honda spaliła ok 7,3litra.
Z tego co pamietam test robili w warunkach trasa/autostrada i trzymali normalne tempo jazdy czyli takie niezgodne z przepisami. To był test wersji NC700X, moim zdaniem dużo fajniejszej...lepszy wyglad i zawiasy 150mm.
Z tego co pamietam test robili w warunkach trasa/autostrada i trzymali normalne tempo jazdy czyli takie niezgodne z przepisami. To był test wersji NC700X, moim zdaniem dużo fajniejszej...lepszy wyglad i zawiasy 150mm.
- Deviator
- Świeżak
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości