Derbi Senda przerywa
• Strona 1 z 1
Derbi Senda przerywa
Witam dzisiaj przejechałem około 5km senda w czasie lekkiego deszczu kiedy zgasilem ja i poszedlem do sklepu na 15minut caly czas mocno padalo ( wczesniej senda byla dosc ciepla bo mialem malo plynu w chlodnicy) odpalilem ja i od razu dostala duzych obrotow wdusilem sprzeglo wrzucam 1 dodaje gazu a ona zamula nie jedzie i gasnie robie to samo i znowu nic. Zmniejszam obroty na manetce chociaz nie wiem dlaczego zrobily sie same takie duze zapalam chodzi fajnie wszystko dusze gaz i to samo czyli wycie i jakby zgaszenie silnika i brak jego pracy co jest tego przyczyna?
- Fantas3k
- Bywalec
jest to samo wiec chyba wyciagne silnik z ramy i go rozbiore wraz z ojcem mysle ze simmering bedzie trzeba wymienic i uszczelke pod glowica a mogl np spuchnac tlok? i cos sie stac w culindrze?? bo pali od kopa al jak dodaje gazu to pada po prostu
- Fantas3k
- Bywalec
Żadna informacja z opisu nie wskazuje na puchnięcie tłoka, więc raczej tłok będzie ok, ale oczywiście sprawdź stan tłoka, cylindra, pierścienie itp. i w razie konieczności wymień, duże koszty to nie są, a będziesz miał to z głowy, no i oczywiście będziesz pewniejszy podczas jazdy, że silnik jest ok 

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
A wiec postanowilem zrobic w mojej derbi lekki remont silnika bo musi mi jeszcze niestety posluzyc okolo 4 miesiac mam do wsadzenia w nia okolo 400zl to jest moj maxymalny budzet i czy jesli wymienie tlok vertex 200zl , simmeringi i lozyska na wale teflonowe 120zl i do tego zrobie szlif cylindra + uszczelki bedzie chodzic jak nalezy ? moge jeszcze wsadzic jak cos z 50zl ale wolalbym nie bo chce ja sprzedac na jesien prosze o odpowiedz i chce nia zrobic gdzies 3k przez te 4 miesiace.
- Fantas3k
- Bywalec
Nie wiem po co chcesz ładować tyle kasy w moto które chcesz sprzedać, zrób to co jest najbardziej konieczne, a żeby się dowiedzieć co jest konieczne to trzeba wszystko posprawdzać pomierzyć itp. Na odległość się nie powie co jest do wymiany, a co nie, ale jeśli wał jest w bdb stanie to założyłbym tylko nowe zwykłe łożyska z bdb firmy, koszt ok. 25zł/szt. teflonowe to lekka przesada
Sam też ich raczej nie wymienisz, bo potrzebny jest specjalny ściągacz, więc dolicz sobie jeszcze koszt ściągnięcia łożysk z wału 

-
- Fantas3k
- Bywalec
Nie o to mi chodzi, że nie potrafisz, ale o to, że jest potrzebny do tego specjalny ściągacz do łożysk, którego nie każdy ma, pomimo posiadania warsztatu, no chyba, że się mylę wtedy wymianę masz za darmo 

-
A mam jedno pytanie komarcc moglbys podeslac link jak ty to mowiles z bdb lozyskami za 25zl od sztuki bo ja nie moge jakos znalesc i do tego simmeringi.
- Fantas3k
- Bywalec
Co do łożysk to brałbym takie: (FAG C3 6204)
http://allegro.pl/lozysko-6204-c3-fag-n ... 89034.html
Co do uszczelniaczy to jest ich tam więcej, ale ten od wału to prawdopodobnie 20x35x7 i kup dwuwargowy, najlepiej będzie jak rozbierzesz i wtedy kupisz, wszystkie części są łatwo dostępne, więc problemu w sklepie napewno nie będzie.
Uszczelniacze są tanie, więc wymień wszystkie, które zauważysz przy rozbieraniu
Będą tam łącznie chyba 3 szt.
http://allegro.pl/lozysko-6204-c3-fag-n ... 89034.html
Co do uszczelniaczy to jest ich tam więcej, ale ten od wału to prawdopodobnie 20x35x7 i kup dwuwargowy, najlepiej będzie jak rozbierzesz i wtedy kupisz, wszystkie części są łatwo dostępne, więc problemu w sklepie napewno nie będzie.
Uszczelniacze są tanie, więc wymień wszystkie, które zauważysz przy rozbieraniu

-
http://allegro.pl/kniazw-lozysko-6204-c ... 25626.html
jesli masz 6204 to polecam te, ja je mam ale z luzem c4 i powiem ze silnik chodzi duzo ciszej niz na tych z metalowym koszykiem
jesli masz 6204 to polecam te, ja je mam ale z luzem c4 i powiem ze silnik chodzi duzo ciszej niz na tych z metalowym koszykiem

- tomera
- Stały bywalec
Mam pytanie co powiecie mi na temat tlokow meteor sa dobre czy pochodzi on dosc dlugo czy raczej nie powiedcie w miare ile tysiecy przy uzytkowaniu normalnym. i ile trzeba docierac silnik po szlifie cylindra i wymianie tloczka i na jakich obrotach duzych czy srednich?
- Fantas3k
- Bywalec
oryginalne włoskie tłoki meteora są bardzo dobre do motorowerów
cylinder sie dociera około 500 km na róznych partiach obrotów pod róznym obciązeniem. sam proces docierania nie jest do opisania w jednej wypowiedzi na forum bo o tym są ksiązki. mozesz w necie poczytac skróty
cylinder sie dociera około 500 km na róznych partiach obrotów pod róznym obciązeniem. sam proces docierania nie jest do opisania w jednej wypowiedzi na forum bo o tym są ksiązki. mozesz w necie poczytac skróty
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Bo wedlug mnie nie powinno sie mulic moto na niskich obrotach tylko np jade na srednich obrotach przez jakis czas i przez pare sekund dociskam go do konca i potem znowu jechac na innych czyli zmieniac ciagle obroty ale bez palowania na maxa i tak zmudnie go docierac...
- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości