Jak usunąć nity i ponownie je wstawić, norma EURO5
• Strona 1 z 1
Jak usunąć nity i ponownie je wstawić, norma EURO5
Chce wyczyścić wydech z tych wszystkich norm EURO5 i muszę usunąć nity podobne do tych ( http://www.czesci-motocyklowe.pl/27580- ... wister.jpg ) jak to zrobić i później zanitować ponownie, jakie są mi potrzebne do tego narzędzia?
ESPARCO
- Esparco
- Świeżak
tak dokładnie, zwykła nitownica i zwykłe dobrane nity i bez poroblemu zanitujesz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
usuniesz je wiertarką, wiertło dobierasz pod średnicą łaba nita.
prawdopodobnie same nity są aluminiowe wiec powinno pójść łatwo
prawdopodobnie same nity są aluminiowe wiec powinno pójść łatwo
- stareRadio
- Świeżak
Rozwiercasz i tyle. Co do zanitowania zainwestuj w nity ze stali nierdzewnej (do kupienia w większości sklepów metalowych). Zwykłe aluminiowe lubią się czasem urywać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- zainwestuj w lepsze nity niż alu j/w.
Aluminiowe nity mogą nie dać rady na długo. najpierw mogą się poluźnić, a potem odpadać.
Można spróbować większe alu ale to taki półsrodek
-dodatkowo: najtańsze lub mocno zużyte nitownice mogą nie robić z dobrymi i mocnymi nitami
Aluminiowe nity mogą nie dać rady na długo. najpierw mogą się poluźnić, a potem odpadać.
Można spróbować większe alu ale to taki półsrodek
-dodatkowo: najtańsze lub mocno zużyte nitownice mogą nie robić z dobrymi i mocnymi nitami
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
eee tam
różnica nie wielka, zanim mu się poluzują to ho hoo, a wstawienie nowego nitu to żaden kłopot, pstryk, pstryk i mamy
nie ma sensu kombinowac, ja wstawiłem sobie aluminiowe i nie ma biedy

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
B. Mogę odpuścić te nity
Patrzę na to z perspektywy raz a dobrze do następnej rozbiórki.
Jak sobie będzie sam robił, to niech spróbuje. Jak ktoś dla kogoś to robi, to potem mogą być niedomówienia.
Czasem w 2t jak często ktoś wymienia "watę" to się przyjmą, ale tu chyba chodzi o inny motorek.
Istnieje jeszcze ryzyko, że jazda na poluzowanym nicie może "rozkalibrować" otworki tłumika i dekielka.

Jak sobie będzie sam robił, to niech spróbuje. Jak ktoś dla kogoś to robi, to potem mogą być niedomówienia.
Czasem w 2t jak często ktoś wymienia "watę" to się przyjmą, ale tu chyba chodzi o inny motorek.
Istnieje jeszcze ryzyko, że jazda na poluzowanym nicie może "rozkalibrować" otworki tłumika i dekielka.
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
jakie często, raz na x czasu, w 4t to samo jest zrobione i od pewnego czasu lata, na zawody, treningi, i nic nie luzuje się, i tak dalej. Ojciec od wielu lat używa zwykłych nitów do mocowan blach, i innych elementów konstrukcji budowy obiektów, trzymają latami, działają na nie przeróżne siły, a to jest 1 głupi tłumik w którym jest kilka nitów i ta siła równomiernie się rozkłada. tak wiec nie widzę problemu, tym bardziej z jakimś kombinowaniem
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
bosti nie nitowałes widechu do 4T
u mnie juz nie jeden nit odpadł. i własnie tak jak kolega wyzej mówi, otwór nieco sie rozkalibrował. sam chętnie dorwał bym te wieksze lepsze, ale u mnie akurat ich nie mieli, a nie chciałoi mi sie jeździc i szukac ;P szkoda po prostu na tym oszczędzać jak i tak sie nie rozbiera wydechu co sezon żeby napchac waty..

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości