keeway huricane Nie chce odpalic
• Strona 1 z 1
keeway huricane Nie chce odpalic
Witam . Mam taki problem dotyczący mojego skutera . Otóż od pewnego czasu skuter jak gdzieś pojechałem z powrotem nie chciał zapalić i zakańczało to się pchaniem go do domu . A teraz mam taki problem ze wgl. nie chce odpalić kreci , kompresja jest . Tylko interesujące jest to ze w tym skuterze pod siedzeniem jest taka jakby pompka . jeden kabelek idzie do filtra paliwa a dwa pozostałe do gaźnika . Kabelek od filtra paliwa idzie do tej chyba pompki (nie jestem pewien czy to pompka ) i gdy odłączę kabelek aż drugiej strony który idzie z pompki do gaźnika paliwo nie leci . Przyczepiłem tez bezpośrednio do gaźnika ten kabelek od filtra paliwa i nadal nic . Podkreślam ze czasem skuter odpala ale później nie chce ? zwłaszcza jak zostawię go na noc a rano odpalam
- metalic
- Świeżak
-
motocyklista188 - Bywalec
To nie jest pompka tylko kranik podciśnieniowy, jeden wężyk (nie kabel!) idzie od filtra, z drugiej strony wychodzi przewód paliwowy do gaźnika, a z boku jest wejście na podciśnienie, które jest w króćcu za gaźnikiem.
Ściągnij wężyk od podciśnienia z króćca i dmuchnij/wciągnij powietrze, powinieneś wyczuć pracę membrany i paliwo powinno wtedy lecieć.
Ściągnij wężyk od podciśnienia z króćca i dmuchnij/wciągnij powietrze, powinieneś wyczuć pracę membrany i paliwo powinno wtedy lecieć.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Skoro dmuchałeś tam sprężarką to mogłeś uszkodzić membranę i teraz kranik nadaje się na śmieci, spróbuj jeszcze wciągnąć powietrze tą rurką, lub druga opcja: nie ruszaj wężyka od podciśnienia, tylko ściągnij wężyk od gaźnika, obojętne z której strony, następnie kopnij parę razy kopką lub użyj rozrusznika, powinno lecieć, jeśli nie poleci kranik na śmieci, wtedy możesz pominąć kranik, poprzez połączenie wężyka od filtra paliwa z wężykiem od gaźnika, od podciśnienia musi być założony, spróbuj wtedy odpalić.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości