Ubiór na pierwsze moto - miasto ! Gorące dni.
• Strona 1 z 1
Ubiór na pierwsze moto - miasto ! Gorące dni.
Witam. Już przy temacie o wyborze motocykla poinformowaliście mnie, że strój na motocykl to podstawa. Także nastawiając się na to stwierdziłem że faktycznie może się przydać. Ale pojawia się pytanie, co w moim przypadku będzie uważane za dobry strój ? Kompletnie się na tym nie znam - przyznaję ! Chodzi o to, że turystyka w moim przypadku odpada, jeżeli będę się gdzieś wybierał to max 50km nad jezioro i z powrotem. Również nie mam zamiaru jeździć jeżeli pogoda będzie nieciekawa tzn, zimno, deszcz czy inne. Chciałbym się bezpiecznie ubrać patrząc głównie na jazdę w lato w gorące dni i do jazdy po mieście lub krótkich odcinkach. A przeglądając różne kombinezony to wydaje mi się że się w tym ugotuję...są w miarę bezpieczne ciuchy na zasadzie, że jak będę chciał się zatrzymać motorem i pogadać chwilę z chłopakami to sobie stanę zdejmę tylko jakąś kurtkę i nie będę musiał stać w grubych skórzanych spodniach ? Więc tak, nie wiem jak z funduszem na całość razem z kaskiem ale prosiłbym o najniższe półki (proszę nie podawać kasków z targu bo nie o to mi chodzi). Stroju też nie kupię całego od razu, wszystko po trochu, sezonu przecież jeszcze nie ma. Pierwsze co chciałbym zakupić kask i tak myślę nad HJC, Nolan, Shark do 500 z groszem. Ale wy znacie się lepiej więc czekam na propozycje. Od razu przy zakupie kasku na pewno rękawice o których nie wiem nic.
- szczypek92
- Świeżak
Kaski patrz tańsze HJC (szukaj jeszcze zimowych promocji- moze akurat sie cos trafi).
Co do letniego ubioru po taniości. Mój typ to spodnie mottowear i tekstylna kurtka (ale firmowa- według mnie już lepiej dopłacić jak to mówią "za znaczek" i mieć pewny produkt).
Pomyśl jeszcze o butach.
Niestety nie pomogę Ci na chwilę obecną strzelając modelami bo od 2 lat nie siedzę w temacie a rynek ciągle się zmienia.
Co do letniego ubioru po taniości. Mój typ to spodnie mottowear i tekstylna kurtka (ale firmowa- według mnie już lepiej dopłacić jak to mówią "za znaczek" i mieć pewny produkt).
Pomyśl jeszcze o butach.
Niestety nie pomogę Ci na chwilę obecną strzelając modelami bo od 2 lat nie siedzę w temacie a rynek ciągle się zmienia.
-
kravec - Administrator
A więc. Z budżetem...tak jak mówiłem, jak najtaniej, dlatego też może być używane. Co do rozmiarów: 189cm 82 kg buty 45-46. No chyba tekstylna bo głownie chodziło mi o to jak już pisałem żeby dało się w tym jeździć w gorące dni bez szybkich prędkości. Powiedzmy że mam 1500 na wszystko razem z kaskiem, dlatego jeżeli nie uda się zmieścić ze spodniami to mogą być chociaż ochraniacze jakieś.
- szczypek92
- Świeżak
Poszedłbym w tym kierunku:
http://sklep.scigacz.pl/kask-integralny ... 30089.html 585zł
http://sklep.scigacz.pl/kurtka-tekstyln ... 29952.html wypinany panel. Po jego odpięciu masz pod spodem grubą siatkę, która zapewnia wentylację, a komfort pozostaje jak w kurtce motocyklowej. ok. 300zł
http://sklep.scigacz.pl/spodnie-jeansow ... 30277.html 365 zł
Rękawice za ok. 100-150zł kupisz marki Shima. Naprawdę dobre produkty, niebawem będziemy je mieli w ofercie.
Wyszło mi 1350zł, jak dorzucisz do budżetu ok. 150zł to kupisz do tego podstawowy model butów np. Nitro, ale super komfortu bym się po tym nie spodziewał. Przy zamówieniu całości pewnie wyrwiesz też jakiś rabat i powinieneś się zmieścić w 1500-1600zł.
http://sklep.scigacz.pl/kask-integralny ... 30089.html 585zł
http://sklep.scigacz.pl/kurtka-tekstyln ... 29952.html wypinany panel. Po jego odpięciu masz pod spodem grubą siatkę, która zapewnia wentylację, a komfort pozostaje jak w kurtce motocyklowej. ok. 300zł
http://sklep.scigacz.pl/spodnie-jeansow ... 30277.html 365 zł
Rękawice za ok. 100-150zł kupisz marki Shima. Naprawdę dobre produkty, niebawem będziemy je mieli w ofercie.
Wyszło mi 1350zł, jak dorzucisz do budżetu ok. 150zł to kupisz do tego podstawowy model butów np. Nitro, ale super komfortu bym się po tym nie spodziewał. Przy zamówieniu całości pewnie wyrwiesz też jakiś rabat i powinieneś się zmieścić w 1500-1600zł.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Jesteś bogiem. W życiu bym nie powiedział że coś takiego znajdę. Dziękuję bardzo. A ten kask mam rozumieć że jest bardzo dobry bo widzę że przecena z 1000 na 585 ? Z tym że jak to ? Tam jest napisane kolor różowy czy mi się wydaje ? Bo jeżeli tylko różowy to odpada nawet jakby był z katapultą hehe.
- szczypek92
- Świeżak
stary bądź troche samodzielny i nie zadawaj dziecinnych pytań czy ten kask jest dobry. Wpisz sobie w wyszukiwarkę HJC FG-15 opinie i będziesz miał czy jest dobry czy nie.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
chodziło mi o to jak wypada na tle innych z tej samej ceny. W każdym bądź razie kolega Miczab bardzo pomógł za co wielkie dzięki. Zobaczymy jak to jeszcze z rozmiarem i tym kolorem kasku ale w każdym bądź razie już wiem jaki typ ciuchów sobie wybrać.
- szczypek92
- Świeżak
ten kask wygrał test kaskow do 1000zł. Tak więc kask jest bardzo dobry. Tylko przed kupnem lepiej gdzieś przymierzyc w celu dobrego dobrania rozmiaru
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Cześć,
dzięki za uznanie.
Zajmuję się tym codziennie, więc coś tam zawsze mogę pomóc. Kask ma takie info w opisie, ale wygląda jak ten na foto, różowych detali jest może 3cm kwadratowe na nim.
Pozdr
dzięki za uznanie.

Pozdr
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
A co do tego kasku. Bo na allegro ceny wahają się od 450zł do 1000zł i niby są i te i te nowe. Ale są oznaczenia np "Draco", "Etau" "Vollez" itp. Ale czy to nie chodzi przypadkiem tylko o malowanie ? Czy po prostu każdy się czymś różni ? Bo cena skacze jak szalona a niby kształt kasku ten sam ale może jest jakaś inna reguła na to ? Najbliższe miasta jakie mógłbym odwiedzić za przymiarką ciuchów to Konin, Koło, Kutno, Łódź (Łodzi za bardzo nie znam więc raczej tylko manufaktura), da radę w tych miastach znaleźć jakieś sklepy z takimi ciuchami ? W Łodzi to na pewno ale tak jak mówię, nie za bardzo znam miasto. Ewentualnie jeszcze Włocławek. Bo po przymierzeniu i tak pewnie zakupiłbym towar na aukcjach bo będzie dużo taniej jak zwykle.
- szczypek92
- Świeżak
Co do kasku, te oznaczenia to nazwy malowania. Ceny są różne bo kaski w starym malowaniu będą tańsze niż te obecnie wypuszczane na rynek. Technicznie niczym się nie różnią, jedynie malowanie i jego rocznik jest wyznacznikiem ceny. FG-15 jakoś niecałe dwa lata temu w jakiejś gazecie (chyba ŚM) wygrał test na najlepszy kask do 1000zł, a w testach sharpa wypada podobnie (czasem nawet i lepiej) jak kaski topowych firm. Sam posiadam ten garnek od dwóch lat i ciągle jestem z niego bardzo zadowolony i do czasu kiedy nie będzie mnie stać na Araia to go nie zmieniam
Aha i nie polecam malowania Vollez w macie, strasznie szybko się brudzi a niektóre owady zostawiają zabrudzenia których nie da rady się pozbyć.

|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
W łodzi znajdziesz w dobrych cenach mottowear Nie pamiętam ulicy- poszukaj w necie.
O FG-15 mogę powiedzieć tylko to co wyżej- mam od 2 lat albo więcej (nie pamiętam- jakoś niedługo po tym jak się pojawił) i jestem bardzo zadowolony. Mam akurat malowanie prism- nie widać zabrudzeń, rysek.
O FG-15 mogę powiedzieć tylko to co wyżej- mam od 2 lat albo więcej (nie pamiętam- jakoś niedługo po tym jak się pojawił) i jestem bardzo zadowolony. Mam akurat malowanie prism- nie widać zabrudzeń, rysek.
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe