Problem ktm 125 sx pęknięty karter!!
• Strona 1 z 1
Problem ktm 125 sx pęknięty karter!!
Witam!
Jestem użytkownikiem ktm sx 125 2004 rok, mam lekko pękniety katrer(przy pompce od sprzęgła, łańcuch rozwalił, czym ewentualnie mogę to zakleić lub zaspawać?) słyszałem że to jest jakis inny materiał, nie aluminium. pęknięcie jest niewielkie, lekko puszcza olej w tym miejscu, proszę o porady!
Jestem użytkownikiem ktm sx 125 2004 rok, mam lekko pękniety katrer(przy pompce od sprzęgła, łańcuch rozwalił, czym ewentualnie mogę to zakleić lub zaspawać?) słyszałem że to jest jakis inny materiał, nie aluminium. pęknięcie jest niewielkie, lekko puszcza olej w tym miejscu, proszę o porady!

- kamil48rr
- Świeżak
mozna sprobowac kitem do zbiornikow lub pospawac tigiem jak dobrze mysle to to jest poprostu czesc kartera ktora nie przenosi zadnych przeciazen
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
tak to norma że tam pęka jak strzeli łancuch, dlatego warto zaopatrzyć się w osłonke
ja mam i mam nadzieje że sie nie przyda :d
na 100% da sie to spawac, kwestia tylko znaleść dobrego spawacza, który rozrózni materiał, ew może serwisówka podaje stop- wtedy bedzie mozna dobrac odpowiedni drut do spawania zblizony własciwosciami do rodzimego materiału. mi np jak spawali rame powiedzialem co ro za rama (chrom molibden i % udział stopów) i gosc od razu wiedział co i jak, wyciągnął z pliku drutów odpowiedni i swietnie pospawał. choć mógł pospawac zwykłym migomatem, ale im lepiej dobrane spoiwo tym lepiej ;D

na 100% da sie to spawac, kwestia tylko znaleść dobrego spawacza, który rozrózni materiał, ew może serwisówka podaje stop- wtedy bedzie mozna dobrac odpowiedni drut do spawania zblizony własciwosciami do rodzimego materiału. mi np jak spawali rame powiedzialem co ro za rama (chrom molibden i % udział stopów) i gosc od razu wiedział co i jak, wyciągnął z pliku drutów odpowiedni i swietnie pospawał. choć mógł pospawac zwykłym migomatem, ale im lepiej dobrane spoiwo tym lepiej ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak jak pisałem, stop ramy jest podany w serwisówce - wiec moze i silnik bedzie. 2 sprawa jak dobry spawacz to na oko oceni mniej wiecej co to jest, i powinien to pospawac. oczywiscie o ile ma o tym pojęcie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kolega który pisał wyzej Kris ma pod postem link do chomika tam zapewne znajdziesz serwisówke
kiedys była dostepna na stronie KTMa, teraz podobno też ale najwidoczniej ciezko ją znaleść 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
czasem to nie kwestia napędu i jego starości
kolega kupił napęd do CR 250 - od razu mówie że nie kupił syfu bo na zestaw dał blisko 500 zł. po 3-4 miesiącach niezbyt czestego latania podczas podjazdu łancuch strzelił
miał szczęscie że nic nie uszkodził. jedynie wyrwał kilka zebów z zebatki tylnej
osłonka to dobra sprawa, jak kogos nie stać na oryginał który kosztuje sporo ;/ to warto chociazby samemu cos pokombinować
ja kupowałem osłonke za granica, wyrwałem z aukcji za jakieś 20 zł
wysyłke miałem do UK wiec doliczyć 1.5 funta na przesyłke
ale do polski nawet licząc te 5 -8 funtów to i tak wychodzi niezła cena

osłonka to dobra sprawa, jak kogos nie stać na oryginał który kosztuje sporo ;/ to warto chociazby samemu cos pokombinować

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
lub zle załozonej spinki odwrotne do kierunku jazdy
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
bravo - palnikiem sie nic nie klei, po 2 samo uzywanie jakiego kolwiek palnika chociazby acetylenowego moze i pozwoli zespawac element, ale powierzchnia ogrzewana jest bardzo duza i praktycznie mozna z miejsca wymienic łozysko na sprzęgle
oraz uszczelki - wiec bez sensu. migomaten element nie nagrzewa sie tak mocno, a sam czas spawania moze byc krótki ( spawanie seriami ) dzieki temu nic nie uszkodzimy wokół elementu spawanego

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości