Zipp Quantum-warto go kupić???
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zipp Quantum-warto go kupić???
Mam pare pytań: Czy warto kupić zippa quantum???
Często się psuje???
Jaką prędkość max osiąga???
Może ktoś ma na oku jakiś inny dobry motorek na karte motorowerową???
Czekam na odpowiedzi....
Zgóry DZIĘKUJE!!!
Często się psuje???
Jaką prędkość max osiąga???
Może ktoś ma na oku jakiś inny dobry motorek na karte motorowerową???
Czekam na odpowiedzi....
Zgóry DZIĘKUJE!!!
- kamilo04
- Świeżak
podobno sie psuje
lepiej kup heeway'a jak chcesz nowke w tej cenie
moj kolega ma keeway'a huricane i jeszcze nic sie nie zepsuło
w dodatku ma zdjęte blokady i nie stracil gwarancji
z urzywek polecam: aprilie sr, yamahe aerox

w dodatku ma zdjęte blokady i nie stracil gwarancji
z urzywek polecam: aprilie sr, yamahe aerox
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
zipp to jest najgorzy syf jaki tylko powstal, te motorki robi firma ktora przedtem zajmowala sie produkcja rewerow a wiec wszystko jasne, a z kakretow to moj kolega ma zippa ale nie wiem jaki tez taki duzy ale nie quantum ma go 8 miesiecy i 4 razy byl w serwisie za pierwszym razem stal cala zime w serwisie tak go zrobili ze kumpel dojechal do domu zgasil go i juz nie odpalil potem sytuacja powturzyla sie 3 razy, oddawal do serwisu dojechal do domu i koniec jazdy ;/ tyle o jego awaryjnosci nastepna zecza sa zaczepy plastikow a mianowicie na plastik przypada ze 2 sroby a reszta zatrzaskow a taki zatrzask lamie sie sam od jazdy a co dopiero po wywrotce kiedys zdjemowalismy prawa owiewke ta pod siedzeniem i wyjmujac plastik zlamalem 3 z 5 zatrzaskow ;/, plastiki sa tak do bani ze u mnie na telewizorze sa twardsze, plasik jest grubosci 1mm i jesli prysnie jakies 2mm glebsza ryska to od drgan plastik peknie do konca, ja wywalilem sie z 10 razy przy wiekszej predkosci i nic sie nie zlamalo a zipp kiedys wywalil sie nam z podnurzki na trawe i strzeliły 2 plastiki, a calkowita zenada sa te silniki przyspieszenie do 60 jakies 2 godziny v-max 60 z gorki 70 oczywiscie bez blokad a wiec jesli ktos ma te 4tys. zł to niech kupi sobie uzywany skuter a nie to badziewie ja wolal bym 15 letniego skutera niz nowgo zippa
- lukaszooo
- Świeżak
lukaszooo - świetnie podsumowałeś zippa .
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
W tej chwili zipp wprowadził Zico, są to w pełni koreańskie produkty jak Keeway, o wiele lepiej jest to kupić niż chińskiego Zippa. Mój kumpel przejechał 7.500 km i był już kilka razy w serwisie, w pewnym momencie wszystko zaczyna się sypać.
-
fingerboy277 - Świeżak
Macie racje zippy to najgorsze skutery, ale jeśli są najgorsze to dlaczego na polskich drogach jeździ ich coraz więcej?
-
czarek. - Świeżak
fingerboy277 napisał(a):W tej chwili zipp wprowadził Zico, są to w pełni koreańskie produkty jak Keeway, o wiele lepiej jest to kupić niż chińskiego Zippa. Mój kumpel przejechał 7.500 km i był już kilka razy w serwisie, w pewnym momencie wszystko zaczyna się sypać.
obawiam sie kolego, ze raczej nie masz pojecia skad pochodzi ten skuter z reszta jak pewnie wiekszosc uzytkownikow. To nie jest chinszczyzna. Skutery Zipp sa dzielem polskich inzynierow a glowna siedziba firmy znajduje sie nieopodal Wawy - tam tez sa produkowane.(niedawno w MOTOCYKLU ukazal sie artykul na ten temat) Zipp jest liderem na polskim rynku skuterowym - mnogosc salonow i serwisow, dostep do tanich czesci zamiennych, dobrze zoorganizowana firma, niestety jak na razie nie odbiega jakoscia od chinszczyzny. Zastanowcie sie i dowiedzcie sie najpierw czegos zanim popiszecie takie bzdury.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
czarek. napisał(a):Macie racje zippy to najgorsze skutery, ale jeśli są najgorsze to dlaczego na polskich drogach jeździ ich coraz więcej?
A czemu, jeżeli komuś chce się pić i pójdzie do sklepu to niezawsze kupi to co drogie i mu smakuje, tylko cokolwiek żeby się napić?

Pozdro

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
kumpel zrobil 2000km ma go 8 miesiecy z czego jakies 3 w serwisie i to ma byc motor dla mnie to jest gorsze od zlomu bo zzlom mozna latwo sprzedac a tego nikt nie kupi, na drogach jezdzi tego duzo bo ludzie mysla ze jak kupia cos nowego a taniego to bedzie lepsze niz urzywany skuter za podobna cene i niestety wszyscy sa w bledzie
- lukaszooo
- Świeżak
lukaszooo napisał(a): na drogach jezdzi tego duzo bo ludzie mysla ze jak kupia cos nowego a taniego to bedzie lepsze niz urzywany skuter za podobna cene i niestety wszyscy sa w bledzie
ja mysle, ze ludzie kupuja ze wzgledow gwarancyjnych. Nie kazdy ma takie pojecie o motocyklach jak wiekszosc motocyklistow. Kupujac uzywany motocykl nie ma zadnej gwarancji. Odsetek spoleczenstwa handluje pokradziezowymi lub powypadkowymi motocyklami. Przeszlosc imprtowanych nie jest nikomu znana. Ludzie sie po prostu boja. A tak kupujac sprzet w salonie masz 2 lata gwarancji - w ramach tego serwis. Nie trzeba sie paprac w smarach calymi dniami. Mimo, ze wiekszosc wie jak zmienic zarowke - to przeciez mozna oddac to mechanikom nie tracac czasu.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
nowe tanie= szajs jak by te zippy byly az tak dobre to by więcej kosztowały
mojemu koledze zarwała sie rama w kinroadzie (czy kingroadzie)

mojemu koledze zarwała sie rama w kinroadzie (czy kingroadzie)

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Przeciez nie bedzie producent doplacal do motoru (jak vw do veyron , ktorego produkcja sie nie oplaca i dokladaja do niego ).
Jesli ktos chce wydac zalozmy 4 tys i chce miec gwarancje i nowy motorek to kupuje taki .
A nie jakiegos aeroxa 99' ktory ledwo jezdzi i po 500km cza robic remont lub jak sie cos zepsuje to trzeba troche wylozyc , a tak to ma sie gwarancje.
Tez moglem kupic rs'ke 2-3 tys taniej ale z niemiec i bez gwarancji , takich motorow w polsce pelno ( lezaly na wszytskich mozliwych stronach).
Dolozylem i kupilem nowy i sie nie musze martwic ze jak sie cos zepsuje to bede musial latac po mechanikach .
Jesli ktos chce wydac zalozmy 4 tys i chce miec gwarancje i nowy motorek to kupuje taki .
A nie jakiegos aeroxa 99' ktory ledwo jezdzi i po 500km cza robic remont lub jak sie cos zepsuje to trzeba troche wylozyc , a tak to ma sie gwarancje.
Tez moglem kupic rs'ke 2-3 tys taniej ale z niemiec i bez gwarancji , takich motorow w polsce pelno ( lezaly na wszytskich mozliwych stronach).
Dolozylem i kupilem nowy i sie nie musze martwic ze jak sie cos zepsuje to bede musial latac po mechanikach .
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Zipp Quantum jest do bani mój kumpel ma takiego przejechane 4000 km i mu sie sypie i wyciąga tylko 60 km/h nie radze kupować tego badziewia lepiej kopić używanego i lepszej firmy a nie jakiegoś zippa
Siemka ziomale czy wie ktos z was jak ściagnać blokady z vapora. Odpowiedzi ślijcie na e-mail wojtek99@vp.pl Dzięki z góry pozdrawiam.
- wojtas123
- Świeżak
elcommendante napisał(a):fingerboy277 napisał(a):W tej chwili zipp wprowadził Zico, są to w pełni koreańskie produkty jak Keeway, o wiele lepiej jest to kupić niż chińskiego Zippa. Mój kumpel przejechał 7.500 km i był już kilka razy w serwisie, w pewnym momencie wszystko zaczyna się sypać.
obawiam sie kolego, ze raczej nie masz pojecia skad pochodzi ten skuter z reszta jak pewnie wiekszosc uzytkownikow. To nie jest chinszczyzna. Skutery Zipp sa dzielem polskich inzynierow a glowna siedziba firmy znajduje sie nieopodal Wawy - tam tez sa produkowane.(niedawno w MOTOCYKLU ukazal sie artykul na ten temat) Zipp jest liderem na polskim rynku skuterowym - mnogosc salonow i serwisow, dostep do tanich czesci zamiennych, dobrze zoorganizowana firma, niestety jak na razie nie odbiega jakoscia od chinszczyzny. Zastanowcie sie i dowiedzcie sie najpierw czegos zanim popiszecie takie bzdury.
W Polsce jest jedynie montownia skuterów a nie fabryka w której produkuje się wszystkie podzespoły silnika, są one bowiem sprowadzane z Chin. Przedstawiciel firmy Zipp w Radiomotorbike oraz ww. artykuł który czytałem mówią o tym jasno. Poza tym w rozmowie w Radiomotorbike przedstawiciel ten jasno powiedział że Zipp jako jedyny z polskich importerów ma siedzibę w Chinach. Są tam wysyłani polacy którzy nadzorują pracę nad nowymi jak i starymi modelami oraz wprowadzają do nich korekty. W Polsce jak na razie Romet przygotowuje się do produkcji własnych modeli.
-
fingerboy277 - Świeżak
Trochę mi was żal...
Pierwsza generacja Zippa Quantuma (zgodzę się z wami) była do kitu... Dosłownie wszystko siadało... Począwszy od kuriozalnej awarii żarówek, włączników świateł problemów ze świecą, a skończywszy na jakości materiałów wykończeniowych (plastików)...
JEDNAK to już historia!!
*** w tym roku weszła II generacja Quantuma... konskruktorzy wzieli mocno do serca niedociągnięcia z poprzedniego modelu... Prawie wszystkie wady zostały poprawione...
Do tego zipp "dostał" wiele przydatnych rzeczy poprawiających osiągi i komfort jazdy...
np drugi amortyzator (dzięki niemu jazda staje się przyjmnością we 2 osoby)
hamulec tarczowy na tylnim kole...
Takie bayera jak odpalanie z pilota... Także słyszałem że został wstawiony zupełnie nowy gaźnik poprawiający osiągi...
WSZYSTKO TO + wielkość skutera = zajabisty skuter...
Oczywiście NIE jest to jakiś "spotrowy" skuter do "szpanowania"... Bo jeśli komuś zależy na konforcie jazdy to niech kupi tego właśnie zipp (ALE TYLKO ROCZNIK 2007)...
(jednego tylko nie rozumiałem i nierozumiem: CZEMU NIEKTÓRZY DEBILE WYDAJĄ PONAD 10tys. zł NA MARKOWY SKUTER - który osiągami mało odbiega np od "badziewiastych hińczyków"... przycież to głupota wydać tyle kasy na skutera...
A jeśli chodzi o używane "firmówki" zdecydowanie NIE POLECAM!! *ponieważ w większości były jeżdżone przez (sorry za to słowo) GÓWNIARZY którzy WOGÓLE nie umieją szanować motoru... Dlatego zdecydowanie polecam kupno NP zippa Quantuma (nie jest drogi a jest wg mnie bardzo dobry)...
Pierwsza generacja Zippa Quantuma (zgodzę się z wami) była do kitu... Dosłownie wszystko siadało... Począwszy od kuriozalnej awarii żarówek, włączników świateł problemów ze świecą, a skończywszy na jakości materiałów wykończeniowych (plastików)...
JEDNAK to już historia!!
*** w tym roku weszła II generacja Quantuma... konskruktorzy wzieli mocno do serca niedociągnięcia z poprzedniego modelu... Prawie wszystkie wady zostały poprawione...
Do tego zipp "dostał" wiele przydatnych rzeczy poprawiających osiągi i komfort jazdy...
np drugi amortyzator (dzięki niemu jazda staje się przyjmnością we 2 osoby)
hamulec tarczowy na tylnim kole...
Takie bayera jak odpalanie z pilota... Także słyszałem że został wstawiony zupełnie nowy gaźnik poprawiający osiągi...
WSZYSTKO TO + wielkość skutera = zajabisty skuter...
Oczywiście NIE jest to jakiś "spotrowy" skuter do "szpanowania"... Bo jeśli komuś zależy na konforcie jazdy to niech kupi tego właśnie zipp (ALE TYLKO ROCZNIK 2007)...
(jednego tylko nie rozumiałem i nierozumiem: CZEMU NIEKTÓRZY DEBILE WYDAJĄ PONAD 10tys. zł NA MARKOWY SKUTER - który osiągami mało odbiega np od "badziewiastych hińczyków"... przycież to głupota wydać tyle kasy na skutera...
A jeśli chodzi o używane "firmówki" zdecydowanie NIE POLECAM!! *ponieważ w większości były jeżdżone przez (sorry za to słowo) GÓWNIARZY którzy WOGÓLE nie umieją szanować motoru... Dlatego zdecydowanie polecam kupno NP zippa Quantuma (nie jest drogi a jest wg mnie bardzo dobry)...
- sky_brd
- Świeżak
Hmmm co do osiągów... na "pełnych" blokadach jeździ poniżej 60km (lepiej nie przekraczać wcześniej nie docierając go)... Natomiast po "pełnym" odblokowaniu POWINIEN zamykać licznik bez żadnych wątpliwości...
Mój kolega ma zippa od 2 lat... czyli ma ta "gorszą" wersję... ale spokojnie zamyka licznik... ja sam z nim jechaliśmy we dwóch 70km/h... powaga - nie oszukuję... spalanie też świetne
Mój kolega ma zippa od 2 lat... czyli ma ta "gorszą" wersję... ale spokojnie zamyka licznik... ja sam z nim jechaliśmy we dwóch 70km/h... powaga - nie oszukuję... spalanie też świetne
- sky_brd
- Świeżak
sky_brd- swirujesz z tymi zipp'ami
Teraz cie dobije
ja biore zipp'a mojÄ… jawkÄ…
Zatkało kakao
chinol=szrot
dżapaniec=wypas
reszta=srednio

Teraz cie dobije

Zatkało kakao

chinol=szrot
dżapaniec=wypas
reszta=srednio
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Mój kumpel też ma zippa quantuma . Przyspieszenie to ma do bani , simsonem go odstawiam , ale jak go tak pobuja z kilometr to do rzeczywistych 75 sie rozpędzi przy dobrych wiatrach . Przejechał już 6 k kilometrów i jakoś jeszcze jeździ , nic sie nie sypie
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości