Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Motocyklem między samochodami - można...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocyklem między samochodami - można...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 16/6/2011, 21:24

Bardzo dobry folm pokazujÄ…cy chama.
Ja takim rysuje błotniki.<br><hr>Lnu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/6/2011, 12:09

Wszystko w granicach zdrowego rozsÄ…dku.
Jeżdżę tylko samochodem i jak mam miejsce to się usuwam.
Dobry zwyczaj jak jest możliwość. Z drugiej strony motocykliści też powinni to traktować w granicach zwyczaju, nie prezentując postawy roszczeniowej w tym względzie.

Zaproponowany przez autora zapisek to ogólnik - wyłożył by się na pierwszej definicji - jest to dużo bardziej skomplikowane niż się wydaje. Rozumiem, że to jedynie szkic idei a nie propozycja konkretnego zapisu ;)
Co do zacytowanych przepisów, drogi autorze, póki co dotyczą one zarówno 2 i 4 kółek, dodatkowo co z zakazem jazdy równolegle na jednym pasie?

Przy obecnych przepisach z interpretacjami można się wozić w nieskończoność, wydaje mi się, że jednak na niekorzyść motocyklistów (formalnie). Stąd sugeruję wzajemną uprzejmość i dobry zwyczaj.

Przedstawiony film poza ewidentną złośliwością i buractwem kierującego Oplem pokazuje też zrozumienie ze strony kierującego Audi. Również inni kierujący nie utrudniali jazdy.

Skrajnymi przykładami można się okładać w nieskończoność. Obijanie sobie pysków, drapanie lakieru i urywanie lusterek to poziom piaskownicy...<br><hr>0aim
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/6/2011, 01:21

Komentatorzy napisał(a):brak słów a gdyby ten kolo hamując przed stłuką z tym oplem np. w deszczu złapał uślizg i upadł pod koła ciężarówki??to co wtedy?ten debil z opla powinien być ukarany za narażanie czyjegoś życia! sku...l to za mało <br><hr>Piotr<br>
no niestety ja tak miałem - tydzień temu złapałem uślizg przez jednego "użytkownika drogi" - moto już tydzień w serwisie.<br><hr>dur
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/6/2011, 16:30

widać po rejestracji LU jak luj co nie ustąpi :)<br><hr>Ms
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/6/2011, 16:45

Komentatorzy napisał(a):Zakorkowany Szczecin dziś - kto z miasta ten wie. Wracając do domu większość drogi jechałem w korku. Ignorancja kierowców samochodów jest porażająca. Stanie w zatorze 'na schodki' (skoro ten przede mną stoi przy prawej krawędzi pasa, to ja muszę stać przy lewej, oczywiście), bezmyślne przeskakiwanie z lewego na prawy pas, kończące się tym, że przód auta na lewym pasie a tył na prawym, celowe zajeżdżanie drogi - było miejsce (przyznam, niewiele, ale wystarczająca), to ynteligentny pan z prawego pasa musiał troszkę w lewo podjechać i, chcąc nie chcąc, dostał paca w lusterko. Nie rozumiem. Co kierowcom samochodów szkodzi zostawiać miejsce dla motocykla? Pasy zwykle są dosyć szerokie. Wystarczy na prawym pasie jechać środkiem i na lewym środkiem - zostaje luksusowy pas dla motocykla w środku. A jak już auta się rozjadą do krawędzi pasów... Marzenie. A tak? Buractwo na drodze. A potem się dziwią że 'wciskają się na grubość lakieru'. Jak już stoisz w tym korku, to chociaż stań przy prawej krawędzi. Tobie nic się nie stanie, a być może, komuś ułatwisz przejazd. Ale gdzie tam, polaczkowa 'duma' musi być na pierwszym miejscu. Skoro ja stoję to niech wszyscy stoją! A potem zdziwienie, że sfrustrowany motocyklista grzejący się w korku próbuje jednak się przecisnąć.

Naprawdę, ludzie. To strasznie wkurza. Mniej więcej tak, jak puszkowe buractwo wciskające się na chama przed maskę. Zrozumcie - motocykl przejedzie obok - nie tracicie NIC. Zablokujecie motocykle - korek stanie się większy. I jak tu nie być zirytowanym...

To tak, jakbyście mieli możliwość wpuścić kogoś do kolejki w sklepie/banku/poczcie, JEDNOCZEŚNIE w ogóle nie opóźniając swojej kolei. Pewnie też byście tego nie zrobili, co? Bo 'skoro ja stoję' to wszyscy też niech stoją. A co, niech mają!<br><hr>A.<br>
mozna, jesli to korki spowodowane przez mądrych inaczej urzędników po zamknięciu Wałów Chrobrego, np.<br><hr>faceman
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2011, 13:19

Nie wiem jak by to uczynić, ale pisanie takich rzeczy na portalu motocyklowym nic nie da. Potwierdzamy to co wiemy. Przydało by się po prostu uświadamiać<br><hr>Gojus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/10/2011, 17:41

Kłopot z mojego punku widzenie - kierowcy samochodu, a czasem tylko jakiegoś skuterka - jest w sposobie jazdy sporej grupy motocyklistów. Spora grupa to oczywiście nie wszyscy. Skoro ja - kierowca jestem zobowiązany utrzymać odstęp 1 metra od motocykla ta sama reguła powinna działać w drugą stronę. Bo przecież bzdurą będzie uciekanie przed motocyklem by ten odstęp zachować. Zupełnie nie widzę też powodu by przeciskając się na ścisk ktoś ustawiał się przede mną na światłach a potem blokował pas nie dając wyprzedzić. Bo dawno nie spotkałem motocykla ustępującego mi drogi bądź jadącego skrajem pasa w sposób umożliwiający jego wyprzedzenie. Wszystkich motocyklistów kultury nie da się nauczyć więc należy to określić prawem. 1m odstępu zawsze. Nie będzie ryzykownego mijania na styk. Żaden bowiem motocyklista mijając w ten sposób nie bierze pod uwagę czy za chwilę ruszam czy nie. A potem i tak blokuje cały pas.<br><hr>aTom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/11/2011, 19:48

Komentatorzy napisał(a):LU 4761K - jestem z Lublina, numer zapamiętałem i rozpowszechnię :D (wiecie co z nim robić - tak kończą frajerzy)<br><hr>tcat<br>
Komentatorzy napisał(a):JAZDA! i tak trzeba ! :D czesto jade autem, blokuje takich kretynow ktorym nic nie przyspiezy zablokowanie motoru i az jestem szczesliwy gdy motocyklista sie usmiechnie albo podziekuje/odmacha ;D blokujacy motory sfrustrowany? :( trudno :D lewa ;)<br><hr>niekaktywny motocyklista<br>
Ja tam wolę jak ładny plecaczek z pupencją zgrabniutką machnie :)) ale oczywiście kierowca moto też człowiek :)<br><hr>bastek00
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/1/2012, 11:06

Komentatorzy napisał(a):Bardzo dobry folm pokazujący chama.
Ja takim rysuje błotniki.<br><hr>Lnu<br>
No i widzisz. Jestes zwyklym prostakiem. Jesli ktos robi ci miejsce to robi ci uprzejmosc. Nie obowiazek. Jestes zwyklym miłym panem.<br><hr>a
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/1/2012, 11:09

Komentatorzy napisał(a):Witam jestem młodym motocyklistą śmigam na mito 125 . jazda w korkach dla motocyklisty to powinna być spokojna i kierowcy innych pojazdów powinni się przesuwać a nie takie Hamstwo jak na tymi filmiku to było po prostu bardzo Hamskie ale Motocyklista dobrze go podsumował " Hamie jeb*** " ja bym mu jeszcze oplul szybe ale to kwestia. Moim zdaniem w korkach to najbardziej usuwaj sie tiry :) wiem bo już kilka razy mialem taką sytuacje i mam ojca który jest kilkadziesiąt lat kierowcą i mówi ze na CB jest zawsze kulturka dla motcyklistów i sie zawsze usuwaj . Ale jakiś ham śadnie w samochód i kozaczek bo się nie usunie . i sami sie dziwicie czego tak duzo wypadków z winny motcyklistów . Pozdrowienia dla Motocyklistów I kierowców tirów i tych mniejszych tirów ;) Oni szacunek do nas mają ;) ( np. siadło hasło jak jechałem z ojcem oo jedzie motocyklista " a niech sobie chłopak jedzie przepuscie go chłopaki " Tak było na CB radio<br><hr>Hazorofmito<br>
zwykly wiesniak jestes: "ham" "wsiadnie" ... i nie jest tak jak piszesz ze powinni bo to nie jest ich obowiazek...raczej dobra wola. Takze wytrzyj mleko z pod nosa, poczytaj troche ortografii a potem bierz sie za motor.<br><hr>a
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/1/2012, 18:22

Ale wsiór zakompleksiony w tym złomiastym oplu musi jechać...<br><hr>@@@
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2012, 22:54

Wiecie, to typowa mentalność polaków... Pies ogrodnika - ja nie będzie żarł i innym też nie da. A niech się popsuje! Ja stoję w korku to ty też masz stać, koniec i kropka! Ja osobiście jestem bardzo porywczy... 2x już gębę facetowi obiłem, raz urwałem lusterko bo się dziadek zamknął. Jakoś ani grosza nie zapłaciłem za to grzywny. Czyżby to świadczyło że jednak większość kierowców jest normalnych, rozumieją mnie i nawet nie występują w charakterze świadka?<br><hr>Clown
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/3/2012, 21:49

Hmm... W gruncie rzeczy to kierowca Omegi starał się jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. ;p<br><hr>slaw4ek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2012, 21:30

To dość zabawne, bo ten film pokazuje, że sam motocyklista nie stosuje się do:
- jeżdżenia możliwie blisko prawej krawędzi pasa ruchu,
- zachowania szczególnej ostrożności przy zmianie pasa ruchu,
- zakazu utrudniania manewru wyprzedzania, zajeżdżania drogi i stwarzania umyślnego zagrożenia na innych uczestników ruchu,
- używania sygnalizacji (kierunkowskazów) przy wykonywaniu manewrów na drogach
Czyli wymienionych w tekście głównych grzechów kierowców. :-)))
Dom tego okazał się zwykłym bluzgającym chamem.

Zła reklama dla motocyklistów.<br><hr>rs
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/4/2012, 19:55

Komentatorzy napisał(a):Witam jestem młodym motocyklistą śmigam na mito 125 . jazda w korkach dla motocyklisty to powinna być spokojna i kierowcy innych pojazdów powinni się przesuwać a nie takie Hamstwo jak na tymi filmiku to było po prostu bardzo Hamskie ale Motocyklista dobrze go podsumował " Hamie jeb*** " ja bym mu jeszcze oplul szybe ale to kwestia. Moim zdaniem w korkach to najbardziej usuwaj sie tiry :) wiem bo już kilka razy mialem taką sytuacje i mam ojca który jest kilkadziesiąt lat kierowcą i mówi ze na CB jest zawsze kulturka dla motcyklistów i sie zawsze usuwaj . Ale jakiś ham śadnie w samochód i kozaczek bo się nie usunie . i sami sie dziwicie czego tak duzo wypadków z winny motcyklistów . Pozdrowienia dla Motocyklistów I kierowców tirów i tych mniejszych tirów ;) Oni szacunek do nas mają ;) ( np. siadło hasło jak jechałem z ojcem oo jedzie motocyklista " a niech sobie chłopak jedzie przepuscie go chłopaki " Tak było na CB radio<br><hr>Hazorofmito<br>
Komentatorzy napisał(a):zwykly wiesniak jestes: "ham" "wsiadnie" ... i nie jest tak jak piszesz ze powinni bo to nie jest ich obowiazek...raczej dobra wola. Takze wytrzyj mleko z pod nosa, poczytaj troche ortografii a potem bierz sie za motor.<br><hr>a<br>
"motor" to jest pod maska w samochodzie, dyletancie motocyklowy ;P<br><hr>onepercent
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/5/2012, 20:50

Nie ma znaczenia tutaj przepis ruchu drogowego ale zwykła kultura i racjonalne myślenie. Koleś z OMEGI po prostu CHAM :)<br><hr>Mikuś
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/5/2012, 20:50

Nie ma znaczenia tutaj przepis ruchu drogowego ale zwykła kultura i racjonalne myślenie. Koleś z OMEGI po prostu CHAM :)<br><hr>Mikuś
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/6/2012, 20:44

Trzeba by kiedyś się zorganizować dla takich kierowców jak pan z omegi i duużo motocyklistów żeby w korku stali jeden za drugim jak samochody. Przecież to więcej miejsca zajmuje. Pozdrawiam :)<br><hr>Niedzielan69
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê