[Aktualności] Prawo jazdy na quady praktycznie pewne!
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
napewno tak ale musisz miec prawo jazdy<br><hr>kantorKomentatorzy napisał(a):mam 13 lat i chce kupic qłada ktury ma 125cc ? czy moge nim jżdzić po ulicy
<br><hr>andrzej<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dzieciaki pytające tu na forum o quady nie mają pojęcia co to jest (pojazd do jazdy po lesie) no żenada, jestem posiadaczem atv 250 , maszyna ciężka casami trudno to prowadzić i nie wieżę że 14-latek dał by radę w krytycznej sytuacji. A co do pojęcia o jeździe i quadach polecam stronkę ATV POLSKA <br><hr>cygan70
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja jeźdilem quadem w wieku 12 lat i dałem rade<br><hr>kowalKomentatorzy napisał(a):Dzieciaki pytające tu na forum o quady nie mają pojęcia co to jest (pojazd do jazdy po lesie) no żenada, jestem posiadaczem atv 250 , maszyna ciężka casami trudno to prowadzić i nie wieżę że 14-latek dał by radę w krytycznej sytuacji. A co do pojęcia o jeździe i quadach polecam stronkę ATV POLSKA <br><hr>cygan70<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak masz14 lat to można jeździć quadem do pojemności 50<br><hr>kowalKomentatorzy napisał(a):Jeżeli mam już 14 lat i posiadam prawo jazdy kategorii AM to jakim Quadem mogę jeździć.<br><hr>Uszaty<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
myślisz że jesteś taki mądry to sam spróbowałbyś w wieku 14 lat (da się jeździc spokojnie)<br><hr>lolKomentatorzy napisał(a):Dzieciaki pytające tu na forum o quady nie mają pojęcia co to jest (pojazd do jazdy po lesie) no żenada, jestem posiadaczem atv 250 , maszyna ciężka casami trudno to prowadzić i nie wieżę że 14-latek dał by radę w krytycznej sytuacji. A co do pojęcia o jeździe i quadach polecam stronkę ATV POLSKA <br><hr>cygan70<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co ty bredzisz poczytaj ustawę droga publiczna to Krajowa Wojewódzka Powiatowa Miejska.Nawet parkingi przed sklepami i osiedla to nie są drogami publicznymi,nawet stacje benzynowe.<br><hr>pan55Komentatorzy napisał(a):Ja mam quada cf moto allroad 500 + blokada mostów i jeżdze po lesie bez uprawnien ,lecz nie wyjedzam na droge publiczna gdyz potrzebne by mi bylo prawko kat b .Mam 17lat juz niedlugo prawko ,lecz w sumie jak na razie nie potrzebuje prawka ,poniewaz pewnego razu w lesie spotkalem straz graniczna 2 kolesi na yamaha gryzlii 700 i z chlopakami sie zapoznalem i mi powiedzieli ze w lesie jak narazie nie musze miec zadnych uprawnien .Od temtego spotakania sie z nimi dogadalem i wspolnie z nimi oramy lasy , gdyz oni musza je patrolowac w razie czego przez ulice mnie eskortuja spoko ziomki.Odnosnie tego prawka AM to jakas lipa i ja tego napewno nie bede robil.Mam zarejestrowanego quadzika na pojazd samochodowy inny i jest mi potrzebne tylko prawko kat b.Pozdrowienia dla kolegow off roudowcow orajcie lasy ile wlezie nie bac sie pogrozek ze nie mozna do boju chlopaki jestem z wami.Niech baginka , torfowiskai mkoczary bedza wasze!!!!!!!!!!!!!<br><hr>ziomal 42<br>Komentatorzy napisał(a):Hmm... każda droga to droga publiczna, wystarczy troszq poczytać... droga niepubliczna to zamknięty terem prywatny...<br><hr>Kuba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to KURNA dzieci nie mogą jeździć na quadah 13,14 latek/ka to też dziecko a ty ILE MASZ LAT?<br><hr>SupermanKomentatorzy napisał(a):Dzieciaki nie powinny jeździć tym!!!
Lecz co do zmiany kategorii, to jakaś lipa. Od kiedy quad jest jedno śladem ?? jazda na quadzie a motorze to dwie różne rzeczy
Ps. nie rozumiem tego co chcą wprowadzić przecież jest OK, mam Ls300 zarejestrowanego jako pojazd inny i na kat B czy B1 mogę nim jeździć<br><hr>Alo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
13 i 14 lat no nie jest już dziecko tylko nastolatek lol naście ty debilu trzy naście i czter naście.<br><hr>wkurzona:)Komentatorzy napisał(a):Dzieciaki nie powinny jeździć tym!!!
Lecz co do zmiany kategorii, to jakaś lipa. Od kiedy quad jest jedno śladem ?? jazda na quadzie a motorze to dwie różne rzeczy
Ps. nie rozumiem tego co chcą wprowadzić przecież jest OK, mam Ls300 zarejestrowanego jako pojazd inny i na kat B czy B1 mogę nim jeździć<br><hr>Alo<br>Komentatorzy napisał(a):to KURNA dzieci nie mogą jeździć na quadah 13,14 latek/ka to też dziecko a ty ILE MASZ LAT?<br><hr>Superman<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam 13 lat i mam quada 350cc użytkowego i na luzie daję radę<br><hr>quadKomentatorzy napisał(a):Dzieciaki pytające tu na forum o quady nie mają pojęcia co to jest (pojazd do jazdy po lesie) no żenada, jestem posiadaczem atv 250 , maszyna ciężka casami trudno to prowadzić i nie wieżę że 14-latek dał by radę w krytycznej sytuacji. A co do pojęcia o jeździe i quadach polecam stronkę ATV POLSKA <br><hr>cygan70<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Załamałeś mnie, mam 350, i 700 , śmigam i na tym i na tym, 350 mam od 4 lat, 700 od 2 , 4 lata łącznie jeżdże na quadzie, a mam 15 lat, to oblicz kiedy zacząłem moją przygode z quadami, jeżeli masz problem z prowadzeniem ATV 250, to obwiniasz tylko i wyłącznie swoje mięśnie, spróbuj pojeździć 4x4 6 godzin non-stop, na najtrudniejszych drogach. I niestety to nie jest żenada, to jest talent, to jest pasja. Ci którzy zaczynali w moim wieku, respect, pozdrawiam braci czterech kółek .<br><hr>extreme700Komentatorzy napisał(a):Dzieciaki pytające tu na forum o quady nie mają pojęcia co to jest (pojazd do jazdy po lesie) no żenada, jestem posiadaczem atv 250 , maszyna ciężka casami trudno to prowadzić i nie wieżę że 14-latek dał by radę w krytycznej sytuacji. A co do pojęcia o jeździe i quadach polecam stronkę ATV POLSKA <br><hr>cygan70<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
HAHAHA Mam 14 lat od 6 lat mam quada 125 od 2 lat 350 i bez problemu daje rade śmigam osiągi ile fabryka dała a ze ty nie dajesz rady to sory to twój problem jeździłem dużo razy na yamaha grizzly 650 w trudnych warunkach na luzie teraz kolega kupil yamaha raptor 700 daje mi jeździć i daje se rade więc pozdrawiamKomentatorzy napisał(a):Dzieciaki pytające tu na forum o quady nie mają pojęcia co to jest (pojazd do jazdy po lesie) no żenada, jestem posiadaczem atv 250 , maszyna ciężka casami trudno to prowadzić i nie wieżę że 14-latek dał by radę w krytycznej sytuacji. A co do pojęcia o jeździe i quadach polecam stronkę ATV POLSKA <br><hr>cygan70<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam quada cf moto 500 który waży 400 kg czy będę mógł iść na prawo jazdy po ukończeniu 14 roku życia<br><hr>mateuszKomentatorzy napisał(a):Ja mam quada cf moto allroad 500 + blokada mostów i jeżdze po lesie bez uprawnien ,lecz nie wyjedzam na droge publiczna gdyz potrzebne by mi bylo prawko kat b .Mam 17lat juz niedlugo prawko ,lecz w sumie jak na razie nie potrzebuje prawka ,poniewaz pewnego razu w lesie spotkalem straz graniczna 2 kolesi na yamaha gryzlii 700 i z chlopakami sie zapoznalem i mi powiedzieli ze w lesie jak narazie nie musze miec zadnych uprawnien .Od temtego spotakania sie z nimi dogadalem i wspolnie z nimi oramy lasy , gdyz oni musza je patrolowac w razie czego przez ulice mnie eskortuja spoko ziomki.Odnosnie tego prawka AM to jakas lipa i ja tego napewno nie bede robil.Mam zarejestrowanego quadzika na pojazd samochodowy inny i jest mi potrzebne tylko prawko kat b.Pozdrowienia dla kolegow off roudowcow orajcie lasy ile wlezie nie bac sie pogrozek ze nie mozna do boju chlopaki jestem z wami.Niech baginka , torfowiskai mkoczary bedza wasze!!!!!!!!!!!!!<br><hr>ziomal 42<br>Komentatorzy napisał(a):mam 13 lat i mam polaris 800 sportsman czy będę mógł zdawać na prawo jazdy od 14 lat???czy to zaduzy silnik?<br><hr>quad<br>Komentatorzy napisał(a):zalezy jaka jest masa quada . jezeli wazy on do 350kg to bedziesz mogł sobie zrobic prawko na quady po ukonczeniu 14 lat i wtedy bez zadnych przeciwskazan bedziesz mogl jezdzic quadem po drogach publicznych . jezeli wazy on wiecej niz 350kg niestety bedziesz musial poczekac do 18 roku zycia i wtedy walczyc o prawko na quady o tej wadzepozdrawiam marcin
<br><hr>xXxRoMeOxXx<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
widzisz miałem podobną sytuację o ile mam zarejestrowany pojazd i prawko to w lesie bywało różnie, w końcu pojechałem do nadleśnictwa i spytałem jak sprawy wyglądają. Generalnie nie ma jazdy czy to bezdroża czy ubita droga etc. nie ma i koniec. Można śmigać tylko oznaczonymi drogami jeśli przebiegają przez las, uzasadnili to 2 wypadkami w zeszłym roku kiedy gościu na crossie wyrżnął w parę która sobie biegała po ścieżkach. Dziewczyna połamana i było problemów ale! stwierdzili, że i tak będę jeździł i zaproponowali wspólny patrol. Mają 2 polarisy i nie są w stanie objechać wszystkich traktów. Jeden jeździ sam a ja z innym leśniczym, to nie jest bujanie się leniwe po lesie ale wjazdy w tereny mocno trudne. Np. lokalizowanie wysypisk, wyciąganie starych kłód etc. brzmi nudno ale takie nie jest. Montowanie fotopułapek przy ścince bo amatorów drewna nie brakuje. Jednego dnia ścięli i złożyli 12m3 drewna i na drugi dzień miała być założona fotopułapka ale juz nie miała czego pilnować. Wszystko zajumali nawet rusztowanie drewniane. Myśliwych kłusowników tez nie brakuje niby takie kontrolowane środowisko ale nikt im nie liczy amunicji którą mają nie zdeklarowaną i w razie w. zawsze to samo tłumaczenie, że wystrzelali na strzelnicy. Są też mieszkańcy montujący stalowe linki na rowerzystów i crossowców - zdejmujemy ale za kilka dni ponownie robote trzeba powtórzyć. Okoliczni świetnie znają trasy i nie sposób ich złapać o fotopułapkach też wiedzą.Komentatorzy napisał(a):Ja mam quada cf moto allroad 500 + blokada mostów i jeżdze po lesie bez uprawnien ,lecz nie wyjedzam na droge publiczna gdyz potrzebne by mi bylo prawko kat b .Mam 17lat juz niedlugo prawko ,lecz w sumie jak na razie nie potrzebuje prawka ,poniewaz pewnego razu w lesie spotkalem straz graniczna 2 kolesi na yamaha gryzlii 700 i z chlopakami sie zapoznalem i mi powiedzieli ze w lesie jak narazie nie musze miec zadnych uprawnien .Od temtego spotakania sie z nimi dogadalem i wspolnie z nimi oramy lasy , gdyz oni musza je patrolowac w razie czego przez ulice mnie eskortuja spoko ziomki.Odnosnie tego prawka AM to jakas lipa i ja tego napewno nie bede robil.Mam zarejestrowanego quadzika na pojazd samochodowy inny i jest mi potrzebne tylko prawko kat b.Pozdrowienia dla kolegow off roudowcow orajcie lasy ile wlezie nie bac sie pogrozek ze nie mozna do boju chlopaki jestem z wami.Niech baginka , torfowiskai mkoczary bedza wasze!!!!!!!!!!!!!<br><hr>ziomal 42<br>
Imprezy leśne to jest niezłe, szukają sobie polan i rozbijają namioty a potem balanga, leśniczy mówi że spoko bo nawet są specjalne miejsca na to ale nikt nie fatyguje się do nich i nie spyta potem polana jest w ruinie.
Poza tym leśniczy mówią, że paradoksalnie crossy i quady są czasem zapraszane na miejsca gdzie drzewa nie chcą rosnąć ani nawet podszycie, same mchy które są inwazyjne. Po takim oraniu traktu nagle okazuje się, że przebija się życie i rosną drzewa ba! nawet grzyby się pojawiają. Także to nie tak, że quad niszczy w pewnych warunkach jest pożyteczny.<br><hr>Marek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
syn ma 100cm hondę i 11 lat a kiedy zbliża się rolka potrafi pięknie to zwalczyć a jeśli już nie da się to katapultuje się zwinnie.Komentatorzy napisał(a):Dzieciaki pytające tu na forum o quady nie mają pojęcia co to jest (pojazd do jazdy po lesie) no żenada, jestem posiadaczem atv 250 , maszyna ciężka casami trudno to prowadzić i nie wieżę że 14-latek dał by radę w krytycznej sytuacji. A co do pojęcia o jeździe i quadach polecam stronkę ATV POLSKA <br><hr>cygan70<br>
kwestia umiejętności i nawet 100-200kg quad nie stanowi problemu. Co innego przy brp czy innych potworkach 1 litrowych to musi być masa aby dobrze nad nim zapanować. 60kg chucherko zwyczajnie zostanie zeszmacone<br><hr>Jurek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości