Kufry boczne... jakie?
• Strona 1 z 1
Kufry boczne... jakie?
Witam, na wiosnę planuje zakup kufrów/sakw bocznych na motorek. mój budżet wynosi całe 250zł (więcej nie będzie, nawet proszę nie wspominac o tym zebym odkładał pieniądze, bo nie zamierzam więcej przeznaczyć na kufry)
zastanawiam się poważnie nad tymi:
http://moto.allegro.pl/pojemne-kufry-na ... 16514.html
(bardzo przepraszam za link, ale najlepiej jest pokazać je w okazałości)
pytanie do was: ktoś miał z was z nimi styczność? czy do pseudoturystyka romet router ws 50 te kufry będą się nawadać? (tak wiem mają razem 16 litry poj. dla mnie wystarczy) i jakiej one są mniej więcej wielkości? jeśli nie te, czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone kufry w tym przedziale cenowym? Pozdrawiam i wesołych życzę
zastanawiam się poważnie nad tymi:
http://moto.allegro.pl/pojemne-kufry-na ... 16514.html
(bardzo przepraszam za link, ale najlepiej jest pokazać je w okazałości)
pytanie do was: ktoś miał z was z nimi styczność? czy do pseudoturystyka romet router ws 50 te kufry będą się nawadać? (tak wiem mają razem 16 litry poj. dla mnie wystarczy) i jakiej one są mniej więcej wielkości? jeśli nie te, czy możecie mi polecić jakieś sprawdzone kufry w tym przedziale cenowym? Pozdrawiam i wesołych życzę

- adi727
- Świeżak
Re: Kufry boczne... jakie?
adi727 napisał(a):Witam, na wiosnę planuje zakup kufrów/sakw bocznych na motorek. mój budżet wynosi całe 250zł [...]czy do pseudoturystyka romet router ws 50 te kufry będą się nawadać? (tak wiem mają razem 16 litry poj. dla mnie wystarczy)
Na początek powiem przepraszam, rozumiem że kwestia ceny jest najważniejsza, ale nie zwalnia to chyba z myślenia. Jeśli kuferki mają pojemność 16 l, a nie można pojechać ich obejrzeć, to można sobie napełnić pustą butelkę o pojemności 1 litra 16 razy i przelać zawartość do jakiegoś dużego naczynia. Jeśli taka pojemność będzie ok, należy w polu "kup teraz" nacisnąć "enter". Równie Wesołych.
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Re: Kufry boczne... jakie?
maciejka69 napisał(a):Jeśli kuferki mają pojemność 16 l, a nie można pojechać ich obejrzeć, to można sobie napełnić pustą butelkę o pojemności 1 litra 16 razy i przelać zawartość do jakiegoś dużego naczynia. Jeśli taka pojemność będzie ok, należy w polu "kup teraz" nacisnąć "enter".
Ok rozwiązałeś jedną sprawę (łatwiej będzie z butelką większa, ale nie wnikam

teraz zostaje sprawa czy te kufry są dobre, i czy nie będą wyglądać śmiesznie na motorku?
I jakie możecie mi polecić kufry do motorka wyżej wymienionego?
- adi727
- Świeżak
Jak masz budżet ograniczony, to sprawa wyglądu staje się automatycznie nieważna. Kupujesz na jakie cię stać i tyle.
Edit - kufry wyglądają niezbyt ciekawie, dopytaj się czy są inne opcje kolorystyczne, bo to kolor najbardziej wrażenie psuje.
Edit - kufry wyglądają niezbyt ciekawie, dopytaj się czy są inne opcje kolorystyczne, bo to kolor najbardziej wrażenie psuje.
- Brekekeks
- Świeżak
No pisze, ze to sa kufry na motocykl/skuter, ale bardzo dzięki za odpowiedz, na taką konkretną właśnie czekałem.
Ale mam jeszcze kilka pomysłów co do zawieszszenia mianowicie:
-możliwe by było zapięcie kufrów (np. awina albo coś podobnego w granicach 100zł/kufer) pod bok motorku? oczywiście nie mówie tu o bykach 50l/kufer, ale takie 28-35l. (tu się pojawia problem całego zestawu kluczyków na jednym breloku, ale jestem w stanie znieść coś za coś)
-widziałem Sakwy od oxforda "first time" 48l. może takie coś? są one za 250zł (dokładnie 248zł) i wyglądaja na dosyć konkretne.
co będzie lepsze? co bardziej opłacalne (oprócz tego, ze w tej cenie nic wiecej niestety nie jestem w stanie wymyslić a sakwy/kufry będą mi bardzo potrzebne) i co się bedzie lepiej spisywać.
Ale mam jeszcze kilka pomysłów co do zawieszszenia mianowicie:
-możliwe by było zapięcie kufrów (np. awina albo coś podobnego w granicach 100zł/kufer) pod bok motorku? oczywiście nie mówie tu o bykach 50l/kufer, ale takie 28-35l. (tu się pojawia problem całego zestawu kluczyków na jednym breloku, ale jestem w stanie znieść coś za coś)
-widziałem Sakwy od oxforda "first time" 48l. może takie coś? są one za 250zł (dokładnie 248zł) i wyglądaja na dosyć konkretne.
co będzie lepsze? co bardziej opłacalne (oprócz tego, ze w tej cenie nic wiecej niestety nie jestem w stanie wymyslić a sakwy/kufry będą mi bardzo potrzebne) i co się bedzie lepiej spisywać.
- adi727
- Świeżak
Znajomy jeździ z dwoma sakwami przy Hondzie CBR 1100, i jakoś nie wygląda to tragicznie, nie wiem niestety jakiej firmy, ale jakiejś lepszej, skoro leżą na wydechach i nic im nie jest. Jeśli nie masz tego problemu, to chyba możesz brać tańsze. Mogę się dowiedzieć co to za sakwy i ile dał, ale dopiero po świętach.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
Nie ma sprawy, jeśli będziesz coś wiedział, daj mi znać (Raczej z tłumikiem nie będzie kłopotu, bo leży on dosyć nisko, można porównać ze... skuterami). I jeśli ktoś miły i chętny znajdzie się, by odpowiedzieć mi na powyższe pytania, będzie super 

- adi727
- Świeżak
Ja mam sakwy oxford first choice... czy jak one tam. Juz mi sie przypaliły o wydechy, ale mam z1000 i te funkcjonalne dwuruki po obu stronach
Kufry generalnie sÄ… ok...ze tak powiem po angliesku "value for money" calkiem ok
... choc nie spodziewaj sie ze kufry za ta cene urwa Ci dupsko swoim wykonaniem i jakoscia:) Generalnie spelaniaja swoja funkcje i sa oks!:)

- warmplace
- Świeżak
Powiem ci szczerze, ze w moim przypadku mam sie o co obawiac ;D chiński motorek, to kto wie czy sakwy nie są lepiej wykonane xD.
Jeszcze poczekam na wypowiedź kogoś kto wie cos na temar kufrów po bokach
Pozdrawiam.
Jeszcze poczekam na wypowiedź kogoś kto wie cos na temar kufrów po bokach

Pozdrawiam.
- adi727
- Świeżak
Dziękuje wszyskim, którzy się udzielali, problem rozwiązany, temat uważam za rozstrzygnięty (do zamknięcia). Lub może przekształcić ten tamt w temat ogólny gdzie by każdy mógł się zapytac w sprawie wlaśnie kufrów/sakw (taka propozycja) jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
- adi727
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości