licznik TZR 50
• Strona 1 z 1
licznik TZR 50
Witam. w mojej tzr-ce zepsuł się licznik. W miejscu gdzie ma być pokazywana prędkość (na małym wyświetlaczu) pokazują sie tylko, tak jakby kawałki cyfr. Są to pojedyncze kreski, które zmieniają swoje położenie gdy prędkość się zmienia. Chciałem tylko zapytać czy może da się z tym coś jeszcze zrobić, czy jednak trzeba go wymienić?
-
dawidzior812 - Świeżak
mam to samo u siebie, tylko że w innym moto. padł wyswietlacz. mozna by dać do zegarmistrza albo elektryka dobrego moze cos przejrzy. ale raczej cudów nie zrobisz. ewentualnie mogła paść bateria. u mnie na słabej całkiem słabo było widac. na nowe baterii da sie juz odczytac co i jak. 2 sprawa to wilgoc i slonce. nie wiem jaki to ma wpływ. ale gdy słonce pada na wyswietlacz nie widac u mnie nic
( i nie chodzi tu o to że w pełnym słoncu słabiej widac, nawet jak zasłonei ręką to przez jakis czas nie widac nic) z kolei w skuterku gdy było wylgotno pixele gasły. wystarczyło podsuszyc zegar. wiec i tobie radze na próbe wykręcic wsadzic na kaloryfer na nocke ;d i zobaczyc czy co kolwiek to dało. masz tak od zawsze czy nagle cos sie stało ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Ja już kupiłem tzr-cie z takim licznikiem. Tak myślałem że pewnie nic nie zdziałam ale myślałem ze może dało by coś sie z tym zrobić i zaoszczędzic...
-
dawidzior812 - Świeżak
Ja raczej obstawiałbym uszkodzoną elektronikę, niż uszkodzony wyświetlacz, takie wyświetlacze raczej się nie psują (chyba że się je potrzaska), jednak o serwisie zapomnij, bo naprawa przewyższy koszt nowego, ale jeśli masz bardzo dobrego znajomego elektronika to powinien z tym sobie poradzić i cena nie powinna być wysoka, koszt części to raczej grosze, ale roboty przy tym jest sporo, oczywiście mogę się mylić gdyż licznika od tzr nie widziałem i nie rozbierałem, ale jak nie masz 2-wóch lewych rąk to spróbuj go rozebrać, jeśli bez problemu dostaniesz się do elektroniki tak, by można było swobodnie coś wymienić to możesz popytać w serwisie elektronicznym ile by za to chcieli, jednak zazwyczaj jest tak, że cała elektronika z jednej strony jest zakryta przez wyświetlacz/e 

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
To juz nie pierwszy taki przypadek w tzr często psują sie liczniki wystarczy poszukać
"google nie gryzÄ…"
http://www.yamaha-tzr.eu/usuniete-lub-n ... -t190.html
"google nie gryzÄ…"
http://www.yamaha-tzr.eu/usuniete-lub-n ... -t190.html
- shake27
- Świeżak
Shake: ten temat pokazuje jak naprawić licznik gdy nie mierzy prędkości, a tak dokładniej to tylko jak wyczyścić ślimaka (nie wiem po co komu do tego fotostory), natomiast autor tematu ma konkretnie problem z niedziałającym licznikiem, który prędkość odmierza, bo przeskakują kreski, tylko nie wyświetla pełnych cyfr, a tylko ich kawałki.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Za 100 zł kupie nowy (ale używany) z allegro.
nie będę się bawił. Jakieś części do niego, praca elektryka-wyjdzie coś w tych samych pieniądzach, a tak tylko go rozpakuję zaloę i bedzie git... ale dzięki za pomoc

-
dawidzior812 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości