Zmiana przepisów ( Proszę o odpowiedź )
• Strona 1 z 1
Zmiana przepisów ( Proszę o odpowiedź )
Witam!
Wiem że dużo było takich tematów ale proszę się nie wkurzać.
W dniu dzisiejszym mój kolega który chodzi na prawko , powiedział mi że jego wykładowca mówił im na wykładzie że prawo jazdy kat.A będzie można zrobić dopiero po ukończeniu 24 lat bo niby 19 stycznia 2012 roku wchodzi taka ustawa.
Trochę ta sytuacja mnie zażenowała i zasmuciła ... bo mam 17 lat i boję się że to prawda i nie zdążę zrobić wymarzonego prawo jazdy ; / .
Sam się na tych przepisach nie znam więc pomyślałem że znajdzie się tu ktoś kto odpowie mi na moje pytanie .
Nie którzy mówią że instruktorzy tak mówią żeby naciągnąć naiwnych ludzi na pieniądze ale ja wolałem zapytać.
Dzięki z góry i pozdrawiam.
Wiem że dużo było takich tematów ale proszę się nie wkurzać.
W dniu dzisiejszym mój kolega który chodzi na prawko , powiedział mi że jego wykładowca mówił im na wykładzie że prawo jazdy kat.A będzie można zrobić dopiero po ukończeniu 24 lat bo niby 19 stycznia 2012 roku wchodzi taka ustawa.
Trochę ta sytuacja mnie zażenowała i zasmuciła ... bo mam 17 lat i boję się że to prawda i nie zdążę zrobić wymarzonego prawo jazdy ; / .
Sam się na tych przepisach nie znam więc pomyślałem że znajdzie się tu ktoś kto odpowie mi na moje pytanie .

Nie którzy mówią że instruktorzy tak mówią żeby naciągnąć naiwnych ludzi na pieniądze ale ja wolałem zapytać.
Dzięki z góry i pozdrawiam.
-
judidzn - Świeżak
powiedz koledze, żeby tenże pan instruktor doczytał art. 139 ustawy o kierujących pojazdami
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
ustawa sama w sobie zacznie obowiązywać w 2012
zmiany dotyczące katergorii prawa jazdy zaczną obowiązywać od 2013 r (to jest min. właśnie wyłączenie określone w art 139)
zmiany dotyczące katergorii prawa jazdy zaczną obowiązywać od 2013 r (to jest min. właśnie wyłączenie określone w art 139)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
haha dzięki bogu.. ; ) więc można śmiało powiedzieć że w połowie kwietnia 2012 roku rozpoczynam kurs na Kat.A , a w lipcu będę pełnoprawnym 18-letnim posiadaczem prawa jazdy kat.A 

<<Motocykl to nie wszystko liczy siÄ™ pasja...>>
-
judidzn - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości