Najlepsze trasy w Polsce do powinklowania
• Strona 2 z 2 • 1, 2
lublin - stalowa wola xd czesc drogi tragiczna. ale jest jedno szczególne miejsce
szczyt rozwoju infrastruktury. serpentynka krótka. podobno zima jest to miejsce zlotu miłosników zimowego driftu 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
pan_wiewiorka napisał(a):Międzylesie - Jeleniów (otwórz link). Polecam, 3/4 trasy to idealny asfalt, super wyprofilowane winkle i kilka ciekawych agrafek. Generalnie dla ogarniętych. Można łoić ile wlezie.
Zgadzam się w 100% idealna trasa, żeby dać trochę upustu swoim głęboko na co dzień skrywanym emocjom

- SpeedyMan
- Świeżak
Wielka pętla bieszczadzka. Zmodyfikowana przeze mnie, nie jedziemy z Zagórza na Sanok, nudną szeroką i mocno uczęszczaną drogą lecz wybieramy mała krętą drogę w stronę Karlikowa (wyciąg narciarski), możemy zahaczyć o wyciąg narciarski w Puławach (w lecie odbywają się tam zjazdy na rowerach, jest to wyciąg krzesełkowy). Dobrym miejscem na zrobienie sobie punktu wypadowego jest Wisłoczek i namiotowa baza studencka, gdzie starsi "studenci" także mogą rozbić namiot, ogólnie świetne miejsce, 50m od wodospadu, czysta woda, duży plac namiotowy, niezły dojazd oraz 2km dalej w Rudawce Rymanowskiej piękna nasłoneczniona przez cały dzień rzeka.
Trasa, istotne punkty, skrzyżowania lub rozwidlenia dróg.
1. Rymanów
2. Rymanów Zdrój (warto wybrać się na Wołtuszową)
3. Daliowa
4. Komańcza (warto zboczyć z trasy i obejrzeć Jeziorka Duszatyńskie)
5. Cisna (warto przejechać się wąskotorową kolejką górską)
6. Ustrzyki Górne
7. Czarna Górna
8. Polańczyk (warto zboczyć z trasy i zatrzymać się na zalewie w Solinie)
9. Hoczew
10. Lesko
11. Zagórz
12. Szczawne
13. Karlików
14. Sieniawa (droga przejeżdża stycznie do zalewu)
15. Rymanów
Trasa, istotne punkty, skrzyżowania lub rozwidlenia dróg.
1. Rymanów
2. Rymanów Zdrój (warto wybrać się na Wołtuszową)
3. Daliowa
4. Komańcza (warto zboczyć z trasy i obejrzeć Jeziorka Duszatyńskie)
5. Cisna (warto przejechać się wąskotorową kolejką górską)
6. Ustrzyki Górne
7. Czarna Górna
8. Polańczyk (warto zboczyć z trasy i zatrzymać się na zalewie w Solinie)
9. Hoczew
10. Lesko
11. Zagórz
12. Szczawne
13. Karlików
14. Sieniawa (droga przejeżdża stycznie do zalewu)
15. Rymanów
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
polecam szczerze drogę z olkusza do skały / ojcowa. W sumie ok. 15 km pięknych widoków, gładkiego asfaltu i dobrych winkli 

GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Kotlina Kłodzka, Czechy
W tą niedzielę (tj.14.08.2011) zaplanowałem sobie trasę przez Czechy (otwórz link), pogoda dopisała
o co jak wiadomo trudno tego lata tym bardziej, że w sobotę pogoda była nieciekawa.
Na mapie zaznaczyłem 135km, w których pamiętam, że w 90% jest dobry asfalt. Oczywiście trasa wiedzie przez wioski ale także przez tereny niezabudowane. Odcinek w Czechach to praktycznie jeden wielki zakręt, oni tam nie lubią jeździć po prostej, heh asfalt gładziutki, w tą niedzielę wszyscy chyba powyjeżdżali bo ruch znikomy miałem
Kto jest z okolic Wrocławia a jeszcze lepiej z Opola to taką pętle można sobie zafundować w 1 dzień...
naprawdę polecam
Jak znajdę czas i się uporam z montażem jakiegoś filmiku poglądowego to wrzucę na YT

Na mapie zaznaczyłem 135km, w których pamiętam, że w 90% jest dobry asfalt. Oczywiście trasa wiedzie przez wioski ale także przez tereny niezabudowane. Odcinek w Czechach to praktycznie jeden wielki zakręt, oni tam nie lubią jeździć po prostej, heh asfalt gładziutki, w tą niedzielę wszyscy chyba powyjeżdżali bo ruch znikomy miałem

Kto jest z okolic Wrocławia a jeszcze lepiej z Opola to taką pętle można sobie zafundować w 1 dzień...
naprawdę polecam
Jak znajdę czas i się uporam z montażem jakiegoś filmiku poglądowego to wrzucę na YT
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Ja polecam drogę na Piaskową skałę od Olkusza.
Jedna z Lepszych tras jakie pokonałem
Pozdrawiam
http://motocykle-love.blogspot.com/ (otwórz link)
Pozdrawiam
- akepka
- Świeżak
akepka napisał(a):Ja polecam drogę na Piaskową skałę od Olkusza.
Pozdrawiam
nie ma to jak czytać posty poprzedników ... 2 posty wyżej masz już tą trasę zaproponowaną.
Niemniej można się tam ustawić przejechać razem bo mieszkam w pobliżu
- grestrek
- Świeżak
trafiła mi się perełka. Małopolska, droga z Limanowej do Kamienicy. Szeroko, większość rzadkim lasem i ok. 12 km świetnych winkli, w tym dwie serpentyny 180 stopni. Piękny, równy asfalt. Gdybym miał więcej czasu przejechałbym to więcej niż te 3 razy... Na pewno będę tam wracał.
Gdyby ktoś chciał więcej, można tam pojechać przez Nowy Targ w kierunku N.Sącza i w miejscowości Harklowa skręcić na Ochotnicę Dolną/Górną. Ok. 30 km równiutkiego asfaltu z 10 km wąskich, ciasnych winkli przez gęsty las (czujnie, ale błogo). Ależ dzień
Gdyby ktoś chciał więcej, można tam pojechać przez Nowy Targ w kierunku N.Sącza i w miejscowości Harklowa skręcić na Ochotnicę Dolną/Górną. Ok. 30 km równiutkiego asfaltu z 10 km wąskich, ciasnych winkli przez gęsty las (czujnie, ale błogo). Ależ dzień

GSX1400
-
trafiła mi się perełka. Małopolska, droga z Limanowej do Kamienicy. Szeroko, większość rzadkim lasem i ok. 12 km świetnych winkli, w tym dwie serpentyny 180 stopni. Piękny, równy asfalt. Gdybym miał więcej czasu przejechałbym to więcej niż te 3 razy... Na pewno będę tam wracał.

GSX1400
-
Z całym szacunkiem kolego, ale gdybyś się tam właśnie fajnie złożył to być może nie musiałbyś kontrolować uślizgu tylnej gumy 

GSX1400
-
-
Wiem, że nie w Polsce, więc niezupełnie zgodnie z tematem, ale...
Srni-Cenkova Pila i okolice, Czechy. Świetne trasy, górskie serpentyny, równy asfalt, wysokość do +/- 1km n.p.m.
Mekka Knedli i Bawarczyków jeśli chodzi o jazdę motocyklem. Przy okazji baza hotelowa i zaplecze gastronomiczne w rozsądnych cenach. Z Poznania wypad całość na 3-4 dni.
Srni-Cenkova Pila i okolice, Czechy. Świetne trasy, górskie serpentyny, równy asfalt, wysokość do +/- 1km n.p.m.
Mekka Knedli i Bawarczyków jeśli chodzi o jazdę motocyklem. Przy okazji baza hotelowa i zaplecze gastronomiczne w rozsądnych cenach. Z Poznania wypad całość na 3-4 dni.
-
Atlantis - Świeżak
Marki pod Warszawą, ul. Legionowa - ok 6-7 kilometrów fajowych winkli i asfalt w bdb stanie.
dodatkowo zero skrzyżowań.
dodatkowo zero skrzyżowań.
- Marcinrednose
- Świeżak
Polecam trase miedzy szubinem a łabiszynem
trasa kolo 15 km ladna droga bez dziur przez lasek i sporo fajnych winkli
mapa (otwórz link)
trasa kolo 15 km ladna droga bez dziur przez lasek i sporo fajnych winkli
mapa (otwórz link)
- steefi
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2