Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Wypadki motocyklowe w 2011 - idziemy...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 12/8/2011, 23:26

A ja mam szczera nadzieje, ze z drog, zwlaszcza w miastach, znikna egoisci krecacy do odciecia na przelotowych wydechach i jezdzacy na drogowych swiatlach. Niewazne jak to sie sanie. Jak dla mnie moga nawet skonczyc w rowach ale jak policja pozabiera im dowody lub nawet motocykle to tez bedzie ok.<br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 02:15

Komentatorzy napisał(a):Tak ci policjanci z filmiku pedza dosc szybko , ale to jest ich praca wiec nie ma sie co czepiac Ci co maja najwiecej do powiedzenia ze policja zle jezdzi niech powiedza przynajmniej ile godzin spedzili na jezdzie doszkalajacej i w jakie maja ubrania na motocykl oraz umiejetnosci oprocz krecenia manetka Pozdr. Lewa w gore<br><hr>norbert<br>
oczywiscie zolte odblaskowe kamizelki hahahahahahhahaha<br><hr>sdsdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 02:20

Komentatorzy napisał(a):Na nic wasze prośby czy rady, bo większość z "bohaterów" tego artykułu nie ma czasu/ ochoty czytać takich rzeczy. Prawdziwy motocyklista ma przynajmniej prawko kat. A, atestowany kask, rękawice i chociaż kurtkę. Reszta to tzw. dresiarze, którzy za dość śmieszne pieniądze mogą nabyć pojazd rozpędzający się w ok. 10 s do 200 km/h czego nie da żaden Golf czy BMW 3.<br><hr>TDM<br>
i odblaskowÄ… kamizelkÄ™<br><hr>sdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 07:01

Beda drogi bedzie mniej wypadkow-proste, u nas nie ma po czym jezdzic<br><hr>st
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 07:26

Komentatorzy napisał(a):A ja mam szczera nadzieje, ze z drog, zwlaszcza w miastach, znikna egoisci krecacy do odciecia na przelotowych wydechach i jezdzacy na drogowych swiatlach. Niewazne jak to sie sanie. Jak dla mnie moga nawet skonczyc w rowach ale jak policja pozabiera im dowody lub nawet motocykle to tez bedzie ok.<br><hr>abc<br>
jezdzimy na swiatlach drogowych zeby taka mameja jak ty nas widziala!!! bo jak nie slyszy 100 dB tlumika to moze zauwazy ostre swiatlo i nas nie zabije.Puszkarze na ponowny kurs nauki jazdy!!!<br><hr>motonita
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 07:31

Komentatorzy napisał(a):A ja mam szczera nadzieje, ze z drog, zwlaszcza w miastach, znikna egoisci krecacy do odciecia na przelotowych wydechach i jezdzacy na drogowych swiatlach. Niewazne jak to sie sanie. Jak dla mnie moga nawet skonczyc w rowach ale jak policja pozabiera im dowody lub nawet motocykle to tez bedzie ok.<br><hr>abc<br>
Komentatorzy napisał(a):jezdzimy na swiatlach drogowych zeby taka mameja jak ty nas widziala!!! bo jak nie slyszy 100 dB tlumika to moze zauwazy ostre swiatlo i nas nie zabije.Puszkarze na ponowny kurs nauki jazdy!!!<br><hr>motonita<br>
Piepszysz głupoty i żaden z ciebie motonita. Światła drogowe utrudniają ocenę odległości, a głośnego wydechu przy włączonym w samochodzie audio i tak nie słychać. Po prostu zacznij myśleć i jeździć jak człowiek a nikt nie będzie ci zajeżdżał drogi.<br><hr>IgoRR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 07:33

Komentatorzy napisał(a):Miesiąc temu miałem wypadek. Jechałem ścigaczem drogą z pierszeństwem, dziadek ustąpił pierszenstwo przejazdu autu przedemną a mi wyjechał. Uderzyłem w niego czołowo dobrze że miałem nie całe 50. Najlepsze jest to, ze jak wstałem powiedział za szybko jechałeś i nie widziałem ciebie, babcia tak samo. Prawda jest taka że gdybym jechał szybciej to już bym z nimi nie gadał!! To jest problem godny poruszenia za dużo ślepych dziadków jeżdzi na drogach.Nie wspomne o ubezpieczalni jakie mam problemy z odzyskaniem odszkodowania.<br><hr>STACHU<br>
Dobre;) Nie widział cię, ale zauważył że jechałeś za szybko?;) Co za ludzie...;)<br><hr>IgoRR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 07:45

Komentatorzy napisał(a):Jak patrzę na ten filmik to widzę, że większe zagrożenie na drodze w tym przypadku niosą panowie policjanci nic inni użytkownicy dwóch kółek.
Niech się pochwalą jakie prędkości osiągali na tych filmikach... i tylko po to, żeby dać 200-300zł mandatu i kilka punktów karnych. Czy to jest normalne?! żeby pędzić z takimi prędkościami po mieście narażając inncy użytkowników w tak ,,szczytnym celu"?!?!?! Komuś się chyba w główkach poprzewracało... No bo bez przesady jaki widzę co oni wyprawiają na mieście... na początku myślałem, że to jest pościg groźnego bandyty...<br><hr>HayabusaBoy<br>
Popieram. OglÄ…dajÄ…c film, kojarzy mi siÄ™ on z innym na Youtube: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=ShacMAn_HK8&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=ShacMAn_HK8&feature=related</a><br><hr>gtriderxc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 07:54

Komentatorzy napisał(a):Każdy jest dorosły i wie co robi. Jeśli chce się zabić, czemu mu tego zabraniać? Ludzie wsiadają na motor aby uciec od codzienności. Im bardziej chcą od niej uciec, tym bardziej ryzykują. Inną rzeczą jest oczywiście stwarzanie zagrożenia życia innych ludzi i tego nie toleruję. Stworzenie tego zagrożenia powstaje jednak z chwilą puszczenia sprzęgła na biegu i potem już "TYLKO" wzrasta. Uświadamiać ludzi należy już od pierwszego biegu, a nie mówić im, że jeżdżą za szybko.
Nie żyję po to żeby żyć. Żyję po to żeby umrzeć, jak i każdy inny człowiek. Lecąc dwie setki autostradą dłuższą chwilę, a nie tylko żeby sprawdzić "ile pojedzie", człowiek zaczyna rozumieć, "jak niewiele potrzeba" oraz myśleć na sensem tego co się robi. Ja wolę zabić się na motorze, niż wegetować jako starzec ze śmieszną emeryturą, nie mając szansy na wizytę u lekarza, o szpitalu już nie wspomnę. A wszystko to w podzięce za kilkadziesiąt lat płacenia podatków i składek. Żyję po to żeby jeździć, nie jeżdżę po to żeby żyć. Policja będzie mi tego zabraniać tylko po to, aby zaoszczędzić życie kolejnego podatnika, który ją i cały system utrzymuje. Może część tego to co napisałem, nie jest najmądrzejsze ale jako młody człowiek, nie widzę swojej przyszłości w różowych barwach: Carpie diem.<br><hr>gtriderxc<br>
Komentatorzy napisał(a):1.Skoro żyjesz po to żeby umrzeć to gratuluję... Czemu ciągle żyjesz i marnujesz tlen? Jebnij sobie w łeb albo powieś się w końcu-to chyba najlepsze co możesz zrobić dla ludzkości.
2. nie tolerujesz stwarzania zagrożenia dla innych, a sam nim jesteś-patrz punkt 1.<br><hr>adix<br>
Naucz się czytać ze zrozumieniem, a jeśli nie rozumiesz głębi przesłania, nie komentuj.
Ludzie rozbijający się to dla mnie zwykłe sieroty, które powinny się przerzucić na szachy. Nie o to chodzi, żeby się zabić. Pełnią profesjonalizmu jest nie zrobić krzywdy sobie ani nikomu innemu. Szczytem chwały jest wsiąść znów jutro na motor i jechać dalej. Po to żyję i po to chcę żyć leszczu.<br><hr>gtriderxc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 09:38

za 1 wszym razem zatrzymali XX ;) czy to ktoÅ› z forum xx????? pozdro <br><hr>PRZEMO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 09:58

Komentatorzy napisał(a):kobieta na 848 powinna jednak pojeździć jeszcze trochę czymś mniejszym ;) <br><hr>abc<br>
Dobrze to maja te smerfy...mogą nakurwiac i to zupełnie legalnie.<br><hr>954
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 11:25

W statystyce wypadków brakuje dwóch rubryk - rodzaj motocykla i czas jego posiadania.

Gdzieś na sieci jest strona z testami motocykli uwzględniająca również wypadkowość czy dany typ maszyny bierze w wypadkach udział częściej czy rzadziej niż średnia.

Może przy rejestracji lub zakupie dałoby się trafić do "grupy
podwyższonego ryzyka".

No może przydałoby się jeszcze czy motocyklista miał uprawnienia, bo jak wynika z artykułu ludzi jeżdżących "na dziko" jest całkiem sporo.

Co do wyposażenia - widziałem motocyklową L-kę, gdzie kursant jechał bez rękawiczek (no nawet niech by były takie bez palców na siłownię albo rower). Pewne nawyki powinny być wpajane od samego początku, bo później może być tylko gorzej.<br><hr>k1oor
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 11:50

Już wiem że jak będę zmieniał pracę to koniecznie do Policji (do wydziału drogówki na motocyklach) Będę mógł szybko pozapitalać na moto i to na Legalu i bez żadnych konsekwencji. Pozdro<br><hr>Gleba_ll
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 12:11

Komentatorzy napisał(a):jezdzimy na swiatlach drogowych zeby taka mameja jak ty nas widziala!!! bo jak nie slyszy 100 dB tlumika to moze zauwazy ostre swiatlo i nas nie zabije.Puszkarze na ponowny kurs nauki jazdy!!!<br><hr>motonita<br>
Komentatorzy napisał(a):Piepszysz głupoty i żaden z ciebie motonita. Światła drogowe utrudniają ocenę odległości, a głośnego wydechu przy włączonym w samochodzie audio i tak nie słychać. Po prostu zacznij myśleć i jeździć jak człowiek a nikt nie będzie ci zajeżdżał drogi.<br><hr>IgoRR<br>
tylko kretyn wyjedzie pod jadacy na drogowych swiatlach pojazd.<br><hr>motonita
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 12:12

Sam widzialem polcjantow na moto jak wyprzedzali samochody na linni ciaglej w bardzo niebezpiecznym miejscu (zakret byl w lewo !). Predkosc tez nie byla mala. Nie scigali nikogo, jechalem z na przeciwka. Nie osadzam ich , sam tak robie... Urok moto, adrenalina, kazdy wie kto jezdzi. Ale mimo wszystko powinni jednak dawac przyklad<br><hr>wariat
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 12:34

Twoja wypowiedz pasuje do gowniarza a nie do opanowanego czlowieka, a tylko tacy powinni jezdzic motocyklami. Chcesz sie czuc bezpiecznie? To najpierw zwolnij i zacznij przewidywac wydarzenia na drodze. Tak bedzie na 100% bezpieczniej a przy tym nie bedziesz szkodzil innym. Choc zapewne to ostatnie masz gleboko w d***. Swiatlo drogowe oslepia, wiec mozna wyobrazic rozne scenariusze w tym taki, ze ktos zdezorientowany idzie na czolowke z motocyklem, bo kompletnie nic nie widzi przez takiego pajaca. A Twoj niehomologowany wydech zaglusza mi mysli w moim wlasnym domu, jak krecisz do odciecia w poznych godzinach nocnych. <br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 12:45

Komentatorzy napisał(a):Ostatnio znajomy jeżdżący dużym turystycznym enduro miał wypadek spowodowany wtargnięciem szanownego policjanta - tuż przed jadącego przez jakieś odludzie znajomego. Było mokro i ślisko - jakaś wiocha, a za przystankiem autobusowym ukryty policyjny radiowóz. Deszcz leje, szyba w kasku zalana, więc znajomy wyjeżdżając zza zakrętu nie zauważył radiowozu, zauważył natomiast wybiegającego! 30m przed niego gliniarza. Gdyby nie zahamował na tym dystansie, to rozwaliłby faceta... Zahamował, ale było już tak blisko, że przód stracił przyczpność i motocykl się przewrócił, a znajomy poleciał na przeciwny pas ruchu. Gliniarz odskoczył w ostatnim momencie przed zdarzeniem. Teraz tak: znajomy ma rozbity motocykl, poszarpane ubranie, wyjazd na urlop nad morze zakończony powrotem do domu lawetą, a gliniarze pokazali mu na suszarce, że owszem - przekroczył przędkość - zagrozili mandatem i czym prędzej się zmyli.

Osobiście jestem dobrze nastawiony do policji, nawet drogówki, ale po tym zdarzeniu zmieniłem niestety zdanie. Bo jakim to trzeba być debilem, aby odstawić taki numer. Całe szczęście, że facet przeżył, bo gdyby coś jechało z naprzeciwka, to twierdzi, że byłoby po nim.

Druga sprawa dotyczy mnie osobiście - zatrzymany do kontroli posłusznie zjechałem, a tam pan policjant-motocyklista (Hondy CBF 1000) wyskoczył do mnie cytując ustawę, która mówi o tym, że motocykl ma jedno światło z przodu - coś takiego. No i zaczęło się przesłuchanie, bo w V-Stromie świacą się obydwa reflektory z przodu i miałem kłopot (tak jak np. w FJR i wielu innych). Najpierw myślałem, że to żart, później się przestraszyłem, bo glina mówił poważnie, a później krew mnie zalała. Na szczęście dali mi spokój, ale to było żałosne, i jeszcze ta cytowana z wyższością ustawa. Szkoda gadać...<br><hr>vee<br>
Komentatorzy napisał(a):Ten "wypadek" był spowodowany brakiem wyobraźni twojego kolegi. Widać należy do tych co muszą zapierdalać. Co tam że ograniczenie, co tam że złe warunki-trzeba nakurwiać ponad 100 na godzinę... Myślący człowiek wiedząc, że ma ograniczoną widoczność i że jest ślizgo zwolnił by. Powinien się cieszyć że tylko swój śmiezny rowerek zepsuł a nie zabił kogoś.<br><hr>adix<br>
Komentatorzy napisał(a):w którym miejscu przeczytałeś że jechał ponad 100km/h, przepraszam "nakurwiał"
widzisz tylko to co jest dla ciebie wygodne i dopisujesz sobie reszÄ™, typowy polak-katolik<br><hr>madix<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie to abym się wtrącał, ale z przepisowych 90 km/h hamuje się bezpiecznie do zera na trzydziestu paru metrach, niewiele dłużej na mokrej nawierzchni. Albo kolega przegiął z prędkością w danych warunkach, albo po prostu nie potrafi jeździć motocyklem. Poza tym nie znamy relacji drugiej strony, a coś mi mówi że policjant, nawet jeśli nie jest najmądrzejszy, to nie jest samobójca wychodzący w ostatniej chwili przed pędzący motocykl...<br><hr>TadziK<br>
Niestety kolego to, że Ty tak byś nie zrobił i nie mieści się to Tobie w głwie to nie znaczy że kotoś inny takiego numeru nie wytnie. To oczywiste, a zrozumiesz to gdy, po chwili zasatnowienia przypomnisz sobie różne dziwne zachowania ludzi, które wprawiły Cie w osłupienie - zapewne sam także nie raz byłeś powodem podobnego odczucia u innych - bo tacy są ludzie - często działają emocjonalnie i dość automatycznie... A przy okazji powiem Ci, że mi policjant wyciął nie raz podobny nume: raz by mnie zatrzymać wleciał na jezdnię z ukrycia za słupem, bo przy nim chyba dla stabilizacji mierzył laserem prędkość. Innym razem chcąc zatrzymać kogoś na lewym pasie wtargnął mi przed auto kiedy jechałem prawym. Mam nadzieję, że te przykłady wyprostują Twój życzeniowy i subiektywny pogląd na te sprawy. Dodam jeszcze, że koleś napisałm że jechał motocyklem kiedy padało w terenie zabudowanym (jakaś wiocha) więc napewno nie zap...lał bo jeśli kiedy kolwiek jeździłeś na moto to jakie są wóczas możliwośc jazdy. Pozdrawiam.<br><hr>Johny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 13:14

Cytat: "Kierowców bez uprawnień, nie tylko kat. A, ale też w ogóle bez prawa jazdy jest dużo."

Poprawka. Osoba kierująca pojazdem bez posiadania uprawnień do jego kierowania nie jest kierowcą lecz KIERUJĄCYM !!! To zasadnicza różnica.<br><hr>Kuba_Rozpruwacz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 13:14

Komentatorzy napisał(a):Piepszysz głupoty i żaden z ciebie motonita. Światła drogowe utrudniają ocenę odległości, a głośnego wydechu przy włączonym w samochodzie audio i tak nie słychać. Po prostu zacznij myśleć i jeździć jak człowiek a nikt nie będzie ci zajeżdżał drogi.<br><hr>IgoRR<br>
Komentatorzy napisał(a):tylko kretyn wyjedzie pod jadacy na drogowych swiatlach pojazd.<br><hr>motonita<br>
No to skoro tylko kretyn, to proszÄ™, masz wolnÄ… drogÄ™...<br><hr>q
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/8/2011, 13:28

Komentatorzy napisał(a):Sam widzialem polcjantow na moto jak wyprzedzali samochody na linni ciaglej w bardzo niebezpiecznym miejscu (zakret byl w lewo !). Predkosc tez nie byla mala. Nie scigali nikogo, jechalem z na przeciwka. Nie osadzam ich , sam tak robie... Urok moto, adrenalina, kazdy wie kto jezdzi. Ale mimo wszystko powinni jednak dawac przyklad<br><hr>wariat<br>
Policjanci nie tylko na moto jeżdżą jak potępieńcy. Mają tak niezależnie od pojazdu. Też wielokrotnie widziałem podobne sytuacje jak jedną opisałeś.<br><hr>Kuba_Rozpruwacz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 35 gości

na górê