Kawasaki Kx 100- eksploatacja.
• Strona 1 z 1
Kawasaki Kx 100- eksploatacja.
Witam!!
Kupiłem niedawno Kawasaki Kx 100 z 94 roku. I teraz mam kilka pytań apropo jego eksploatacji. Jak go serwisować w ciągu sezonu? Co jaki czas wymieniać oleje, płyn chłodniczy itp. Jak sprawdzać ilość płynów? Czy mogę to robić sam czy muszę jeźdźić z tymi rzeczami do mechanika?
Z góry dzięki
Kupiłem niedawno Kawasaki Kx 100 z 94 roku. I teraz mam kilka pytań apropo jego eksploatacji. Jak go serwisować w ciągu sezonu? Co jaki czas wymieniać oleje, płyn chłodniczy itp. Jak sprawdzać ilość płynów? Czy mogę to robić sam czy muszę jeźdźić z tymi rzeczami do mechanika?
Z góry dzięki

- Kamill #99
- Świeżak
o tym mozna książke pisac - i mało tego taka ksiązka jest juz napisana i dostępna dla każdego ;P nazywa sie ksiązka serwisowa ( service manual) sciagasz sobie z neta do KXa i tam wszystko jest opisane. jaka benzyna, jaki olej, ile oleju, co ile co robic, jak serwisowac itp. kazdy moto moze miec rózne czasy na wymiany itp. serwisówka to wszystko wyjaśnia. warto sie z nią zapoznać bo jest w niej zawarte sporo specyfiki na temat danego modelu. np w jednym trzeba co jakis czas ustawic zawór wydechowy a w innym nie. a warto wiedziec o tym żeby nie uszkodzic sprzętu. zwłaszcza że to wyczynówka i wymaga duzo serwisu.
ale podstawowe olej wymienia sie co ok 10 mth.
płyn chłodniczy własciwie on sie nie niszczy xd ale raz do roku mozna wymienic. w lagach tez mozna raz na rok wymienic olej na nowy by wszystko dłuzej popracowało. w hamulcach mozna wymieniac płyn co kilka miesiecy, usprawni to hamowanie, i mniej sie pompa zuzywa... itp itd mozna o tym pisac referat cały
a w serwisówce masz to zebrane w jednym miejscu
ale podstawowe olej wymienia sie co ok 10 mth.
płyn chłodniczy własciwie on sie nie niszczy xd ale raz do roku mozna wymienic. w lagach tez mozna raz na rok wymienic olej na nowy by wszystko dłuzej popracowało. w hamulcach mozna wymieniac płyn co kilka miesiecy, usprawni to hamowanie, i mniej sie pompa zuzywa... itp itd mozna o tym pisac referat cały

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A powiedz czy gdzieś w necie czy coś są te książki w języku polskim czy się nie orientujesz bo z tego co widzę to chyba będzie cięzko.
- Kamill #99
- Świeżak
nie ma. po ang. ale z byle translatorem da sie dojsc do wszystkiego
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator