Full cross 125/250
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
wkońcu nic mu nie wyjmowałem z środka , zostawiłem tą wate co była i miałem tylko taką rurkę z dziurkami popękaną to zostawiłem jej kawałek a reszte wywaliłem no i dobrze go ponitowałem bo latał jak żyd po pustym sklepie
aaa i jeszcze jedno , mówicie żeby kontrolować temperature ale przy chłodnicach nie mam wiatraków żadnych. Jedynie chłodnica zalana płynem i tyle

aaa i jeszcze jedno , mówicie żeby kontrolować temperature ale przy chłodnicach nie mam wiatraków żadnych. Jedynie chłodnica zalana płynem i tyle
Yamaha yz 250
- radek1467
- Świeżak
kontrolowac temperature czyli robic przerwe co jakis czas jazdy zebys nie przegzal bo na dotarciu to sie zdaza ale juz tam masz przejechane 3 baki to juz mozesz latac spokojnie a nie docierac
co do lag w serwisowce ci powinno pisac ile oleju u mie np 585ml do jednej
sruby chodzi ci o te male do regulacji miekkosci?
ich nie musisz ruszac jak odkrecasz
zalezy czy wymieniasz z uszczelniaczami czy sam olej
jak sam odkrecasz de duze dekle o gory zlewasz olej wlewasz nowy i tyle
co do lag w serwisowce ci powinno pisac ile oleju u mie np 585ml do jednej
sruby chodzi ci o te male do regulacji miekkosci?
ich nie musisz ruszac jak odkrecasz
zalezy czy wymieniasz z uszczelniaczami czy sam olej
jak sam odkrecasz de duze dekle o gory zlewasz olej wlewasz nowy i tyle
- barek253
- Mieszkaniec forum
nie zawsze ;/ radek koniecznie do tego sciagnij serwisówke. albo jak masz oddzielną to do zawieszenia oddzielną dokładną. czasem tam sporo cyrków jest. np u mnie trzeba wszystkie regulacje w prawo porozkręcac. i trzeba zwrócic uwage na kilka drobnych szczegółów, bez serwisówki tego sie ogarnąć nie da ;d co do ilości oleju to serwisówka czasem nie podaje dokładnej ilosci. ja akurat miałem około. wiec tyle wlałem. ale zawsze podaje poduszke powietrzną czyli opuuszczasz złotą rure wlewasz olej i ma byc np tego oleju 10 cm ponizej krawędzi złotej rury. wszystko to w serwisówce masz, i warto na jej podstawie składac. u mnie np idątakie oringi i często sie gubia a potem są problemy z tłumieniem. a serwisówka to podkreśla i ciezko sie pomylic
a co do przegrzewania to jak barek mówił. trzeba jeździc na całym zakresie obrotów ( ale nie piłować na wysokich ) w razie potrzeby zwalniasz i jedziesz wolniej żeby ostygła ( sprawdza sie w chłodniejszy dzien) albo stajesz i czekasz chwile. i tu w tym cały problem żeby wiedziec kiedy moto sie grzeje

a co do przegrzewania to jak barek mówił. trzeba jeździc na całym zakresie obrotów ( ale nie piłować na wysokich ) w razie potrzeby zwalniasz i jedziesz wolniej żeby ostygła ( sprawdza sie w chłodniejszy dzien) albo stajesz i czekasz chwile. i tu w tym cały problem żeby wiedziec kiedy moto sie grzeje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
który rok ? jak starsza to chyba jeszcze showa. 99-20coś bedzie na pewno KYB
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dokładnie zobacz w serwisówce czasem 10W zalecaja. ale 99% zawieszeni poleca 5w
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jeśli chodzi o ilość oleju w lagach zobacz tutaj http://chomikuj.pl/godzillaaaa/Motoryza ... +yz/yz+250
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
co do zawieszenia to tak dodam
warto za kazdym razem rozebrac wszystko i dokładnie wyczyscic ( zwykle dmuchanie kompresorem wystarczy) u mnie zawieszenie było niby czyste jak łza, olej jak spuszałem był odpowiedniego koloru, bez zadnych opiłkow czy włosów z panewek. z kolei słabo tłumiło ;/ wiec na dniach rozebrałem je całe(nie sciagałem jedynie uszczelniaczy) okazało sie że w tym całym cardridżu zaworek od odbicia był kompletnie zapieczony ;/ i to wszystko nie ma smarowania ale pracowało to w jakiejs czarnej mazi, która nie chciała sie z rak odmyc xd z godzine to czysciłem żeby wyglądało jak nalezy i od razu spora poprawa :d także warto zajrzeć do środka ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości