[Aktualności] Widziane zza gogli - enduroterroryści
myślę, ze mogę pokusić się o stwierdzenie, że nie taki rider enduro czy motocrossu straszny jak go malują. Pozdro dla wszystkich fanów tego sportu
<br><hr>anonim

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie miałem nic przeciwko do póki jakiś debil (inaczej nie mogę tego nazwać) nie zabił mnie i mojego dziecka na ścieżce leśnej w Narodowym Parku Krajobrazowym. W ostatnim momencie szarpnąłem dziecko za rękę bo stało na środku wąskiej ścieżki po której " półgłwek" w goglach grzał z góry na pełnym gazie na jakimś crossie....
Niestety brak myślenia u co niektórych tutaj powoduje takie reakcje.
Wg mnie jest to zupełnie tak samo jak obrzucanie epitetami wszystkich motocyklistów asflatowych na podstawie obserwowania zachowań ludzi w trampkach i T shirit- cie jadących na tylnym kole środkiem ulicy w centrum miasta na zdezelowanej "szlifierce". Jeżeli wiecie co mam na myśli.
<br><hr>Thered
Wg mnie jest to zupełnie tak samo jak obrzucanie epitetami wszystkich motocyklistów asflatowych na podstawie obserwowania zachowań ludzi w trampkach i T shirit- cie jadących na tylnym kole środkiem ulicy w centrum miasta na zdezelowanej "szlifierce". Jeżeli wiecie co mam na myśli.
<br><hr>Thered
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wymyślasz. Nie ma czegoś takiego jak Narodowe Parki Krajobrazowe.<br><hr>KamilKomentatorzy napisał(a):Nie miałem nic przeciwko do póki jakiś debil (inaczej nie mogę tego nazwać) nie zabił mnie i mojego dziecka na ścieżce leśnej w Narodowym Parku Krajobrazowym. W ostatnim momencie szarpnąłem dziecko za rękę bo stało na środku wąskiej ścieżki po której " półgłwek" w goglach grzał z góry na pełnym gazie na jakimś crossie....
<br><hr>Thered<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Thered czy ty myślisz ze jak ktoś jedzie na moto to z zamkniętymi oczami? albo ze ktoś umyślnie chce wjechać w ciebie czy innych ludzi??? no nie przesadzaj postaw sie na miejscu motocyklisty czy ty jakbyś jechał to celowałbyś w ludzi? wyolbrzymiasz sytuację mogło ci sie tak wydawać tylko, szedłeś z dzieckiem i sie bałes o niego to jest zrozumiałem ale nie przesadzaj i niemów ze ktoś jechał prosto na was napewno by was ominą niema opcji zeby wjechać w kogoś specjalnie z premedytacją! <br><hr>anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Odpowiedz sobie sam czy napisałeś coś mądrego. Czy sprawcy wypadków na drogach robią to z premedytacją? Czy w definicji wypadku nie zawiera się to że jest to zdarzenie niespodziewane? Czy jesteś w stanie przewidzieć w którą stronę odskoczy przestraszony człowiek - tym bardziej dziecko? Czy należy jako rodzic podczas relaksu w lesie, w parku ciągle być czujnym i pilnować dziecka żeby nie wpadło pod zapierd*laj*cy motocykl którego w ogóle tam nie powinno być? A na koniec gdybym postawił się w miejscu motocyklisty to nie było by mnie tam!<br><hr>Fan motocykli (i myślenia)Komentatorzy napisał(a):Thered czy ty myślisz ze jak ktoś jedzie na moto to z zamkniętymi oczami? albo ze ktoś umyślnie chce wjechać w ciebie czy innych ludzi??? no nie przesadzaj postaw sie na miejscu motocyklisty czy ty jakbyś jechał to celowałbyś w ludzi? wyolbrzymiasz sytuację mogło ci sie tak wydawać tylko, szedłeś z dzieckiem i sie bałes o niego to jest zrozumiałem ale nie przesadzaj i niemów ze ktoś jechał prosto na was napewno by was ominą niema opcji zeby wjechać w kogoś specjalnie z premedytacją! <br><hr>anonim<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przepraszam, tak masz technicznie rację. miałem na myśli nasz Polski Park krajobrazowy, co nie zmienia faktu strefy chronionej. Przepraszam za błąd.<br><hr>TheRedKomentatorzy napisał(a):Nie miałem nic przeciwko do póki jakiś debil (inaczej nie mogę tego nazwać) nie zabił mnie i mojego dziecka na ścieżce leśnej w Narodowym Parku Krajobrazowym. W ostatnim momencie szarpnąłem dziecko za rękę bo stało na środku wąskiej ścieżki po której " półgłwek" w goglach grzał z góry na pełnym gazie na jakimś crossie....
<br><hr>Thered<br>Komentatorzy napisał(a):Wymyślasz. Nie ma czegoś takiego jak Narodowe Parki Krajobrazowe.<br><hr>Kamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież nie mówię że chciał mnie specjalnie rozjechać ale gdyby myślał to:Komentatorzy napisał(a):Thered czy ty myślisz ze jak ktoś jedzie na moto to z zamkniętymi oczami? albo ze ktoś umyślnie chce wjechać w ciebie czy innych ludzi??? no nie przesadzaj postaw sie na miejscu motocyklisty czy ty jakbyś jechał to celowałbyś w ludzi? wyolbrzymiasz sytuację mogło ci sie tak wydawać tylko, szedłeś z dzieckiem i sie bałes o niego to jest zrozumiałem ale nie przesadzaj i niemów ze ktoś jechał prosto na was napewno by was ominą niema opcji zeby wjechać w kogoś specjalnie z premedytacją! <br><hr>anonim<br>
nasze Polskie Parki Krajobrazowe (także i narodowe

Więc trzeba troche zdrowego rozsądku, jak juz to ktoś zauważył wolnośc to nie samowolka!
Brak poszanowania dla prawa to niestety nasza wada narodowa. Z czego wiekszość jak widzę z tych komentarzy nie potrafi zrozumieć.
Jeśli by jeden z drugim dostał mandat np. 2500 zl za wjazd do takiego parku drugi raz by sie tam nie pojawił i szukałby innego miejsca.
Jestem za jazda w lesie ale z rozumem.
Niestety części naszego narodu nie wystarczy "sam znak ostrzegawczy wlot drogi jednokierunkowej musi być jeszcze do kompletu znak zakaz skrętu, zakaz wjazdu i ze dwie betonowe bramki by przemówić do rozsadku.<br><hr>TheRed
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
.....i jeszcze jedno ilu z Was Enduro i motomaniaków zostawiło butelkę opakowanie po fajkach lub starego grilla w lesie po zabawie.
Niech rzuci kamieniem ten co nie jest bez winy, bez wzgledu na to czy jeździ puszką czy moto
Po drugie tak na prawdę nie chodzi o normy Euro spalin przypomnę że hałas to też forma zanieczyszczania środowiska, jest on szkodliwy dla każdego z nas. Więc mówienie i porównywanie tego wszystkiego z ekologią troszke jest naciągane.<br><hr>TheRed
Niech rzuci kamieniem ten co nie jest bez winy, bez wzgledu na to czy jeździ puszką czy moto
Po drugie tak na prawdę nie chodzi o normy Euro spalin przypomnę że hałas to też forma zanieczyszczania środowiska, jest on szkodliwy dla każdego z nas. Więc mówienie i porównywanie tego wszystkiego z ekologią troszke jest naciągane.<br><hr>TheRed
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Brawo! esencja!Komentatorzy napisał(a):Thered czy ty myślisz ze jak ktoś jedzie na moto to z zamkniętymi oczami? albo ze ktoś umyślnie chce wjechać w ciebie czy innych ludzi??? no nie przesadzaj postaw sie na miejscu motocyklisty czy ty jakbyś jechał to celowałbyś w ludzi? wyolbrzymiasz sytuację mogło ci sie tak wydawać tylko, szedłeś z dzieckiem i sie bałes o niego to jest zrozumiałem ale nie przesadzaj i niemów ze ktoś jechał prosto na was napewno by was ominą niema opcji zeby wjechać w kogoś specjalnie z premedytacją! <br><hr>anonim<br>Komentatorzy napisał(a):Odpowiedz sobie sam czy napisałeś coś mądrego. Czy sprawcy wypadków na drogach robią to z premedytacją? Czy w definicji wypadku nie zawiera się to że jest to zdarzenie niespodziewane? Czy jesteś w stanie przewidzieć w którą stronę odskoczy przestraszony człowiek - tym bardziej dziecko? Czy należy jako rodzic podczas relaksu w lesie, w parku ciągle być czujnym i pilnować dziecka żeby nie wpadło pod zapierd*laj*cy motocykl którego w ogóle tam nie powinno być? A na koniec gdybym postawił się w miejscu motocyklisty to nie było by mnie tam!<br><hr>Fan motocykli (i myślenia)<br>
Dziękuję!<br><hr>TheRed
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Znowu głupoty opowiadasz i jak większość zabierających w tej dyskusji nie masz pojęcie o przedmiocie sprawy. W parkach krajobrazowych chroniony jest jak sama nazwa wskazuje - krajobraz. To znaczy że nie można postawić tam wieżowca, wiatraka, wykarczować lasu itd. Nikt nikomu nie zabrania tam niczym jeździć, poza zakazem wjazdu do lasu (to jest oczywiste). Bezwzględny zakaz wjazdu dotyczy rezerwatów i za wjazd tam powinno grozić rozstrzelanie, ale nie rób z innych idiotów. Parki Krajobrazowe są dostępne dla każdego, w tym dla motocyklistów enduro. <br><hr>KamilKomentatorzy napisał(a):Nie miałem nic przeciwko do póki jakiś debil (inaczej nie mogę tego nazwać) nie zabił mnie i mojego dziecka na ścieżce leśnej w Narodowym Parku Krajobrazowym. W ostatnim momencie szarpnąłem dziecko za rękę bo stało na środku wąskiej ścieżki po której " półgłwek" w goglach grzał z góry na pełnym gazie na jakimś crossie....
<br><hr>Thered<br>Komentatorzy napisał(a):Wymyślasz. Nie ma czegoś takiego jak Narodowe Parki Krajobrazowe.<br><hr>Kamil<br>Komentatorzy napisał(a):Przepraszam, tak masz technicznie rację. miałem na myśli nasz Polski Park krajobrazowy, co nie zmienia faktu strefy chronionej. Przepraszam za błąd.<br><hr>TheRed<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma za co dziękować. Gościu opowiada takie same głupoty jak ty. W parku krajobrazowym każdy ma takie samo przebywać - i bachory i motory. Rodzice pilnują dzieciaki bo taki mają obowiązek, motorzyści jeżdżą tak aby nie robić bałaganu bo do tego obligują ich przepisy. Tak to powinno działać. Nadinterpretacje, niewiedza, nadgorliwość oraz zwykła ludzka głupota prowadzą do sytuacji konfliktowych.<br><hr>KamilKomentatorzy napisał(a):Thered czy ty myślisz ze jak ktoś jedzie na moto to z zamkniętymi oczami? albo ze ktoś umyślnie chce wjechać w ciebie czy innych ludzi??? no nie przesadzaj postaw sie na miejscu motocyklisty czy ty jakbyś jechał to celowałbyś w ludzi? wyolbrzymiasz sytuację mogło ci sie tak wydawać tylko, szedłeś z dzieckiem i sie bałes o niego to jest zrozumiałem ale nie przesadzaj i niemów ze ktoś jechał prosto na was napewno by was ominą niema opcji zeby wjechać w kogoś specjalnie z premedytacją! <br><hr>anonim<br>Komentatorzy napisał(a):Odpowiedz sobie sam czy napisałeś coś mądrego. Czy sprawcy wypadków na drogach robią to z premedytacją? Czy w definicji wypadku nie zawiera się to że jest to zdarzenie niespodziewane? Czy jesteś w stanie przewidzieć w którą stronę odskoczy przestraszony człowiek - tym bardziej dziecko? Czy należy jako rodzic podczas relaksu w lesie, w parku ciągle być czujnym i pilnować dziecka żeby nie wpadło pod zapierd*laj*cy motocykl którego w ogóle tam nie powinno być? A na koniec gdybym postawił się w miejscu motocyklisty to nie było by mnie tam!<br><hr>Fan motocykli (i myślenia)<br>Komentatorzy napisał(a):Brawo! esencja!
Dziękuję!<br><hr>TheRed<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oczyma wyobraźni widzę tych spragnionych karkówki endurowców targających w swoich camelbagach grilla do lasu...Komentatorzy napisał(a):.....i jeszcze jedno ilu z Was Enduro i motomaniaków zostawiło butelkę opakowanie po fajkach lub starego grilla w lesie po zabawie.
Po drugie tak na prawdę nie chodzi o normy Euro spalin przypomnę że hałas to też forma zanieczyszczania środowiska, jest on szkodliwy dla każdego z nas. Więc mówienie i porównywanie tego wszystkiego z ekologią troszke jest naciągane.<br><hr>TheRed<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bo padnę ze śmiechu wsiadam na moto po to aby zabrac za sobą przyczepkę do lasu a na niej grill i mase butelek i puszek które zostawie w lesie albo jeszcze lepiej zapakuje to do plecaka i na plecach zawiozę po to aby naśmiecić w lesie... nie no na to niewpadłem jeszcze niewiem jak reszta z was latających na motorach?<br><hr>anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie zrozumiałeś wywodu...<br><hr>TheRedKomentatorzy napisał(a):bo padnę ze śmiechu wsiadam na moto po to aby zabrac za sobą przyczepkę do lasu a na niej grill i mase butelek i puszek które zostawie w lesie albo jeszcze lepiej zapakuje to do plecaka i na plecach zawiozę po to aby naśmiecić w lesie... nie no na to niewpadłem jeszcze niewiem jak reszta z was latających na motorach?<br><hr>anonim<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Nie popieram wyrzucania motocyklistow z lasu." Metaforycznie mówiąc, zostałeś opluty (opisałeś swoją wspaniałe spotkanie z endurowcami), ale ty wolisz mówić, że deszcz pada.Komentatorzy napisał(a):brawo za ten felieton. jest dokładnie tak jak piszesz. pozdrawiam<br><hr>chlor<br>Komentatorzy napisał(a):Nie popieram wyrzucania motocyklistow z lasu. Las jest dla wszystkich-i rowerzystow, i motocyklistow i dla jezdzcow konnych. Dla pieszych emerytow tak samo. Tylko jedna uwaga-starajcie sie jakos zauwazac innych,by to nasze wspolne bytowanie w lesie przybralo forme koegzystencji a nie bitwy o zycie i nie zostanie rozjechanym. Sytuacja sprzed okolo roku-bylem z dziewczyna w lesie,rowerami. Cisza,spokoj,nagle znikad pojawila sie grupka na endruakach. Zwolnili tylko po to by sie obok nas przecisnac. W odleglosci metra od nas-manetka do oporu Efekt? Dziewczyna byla cala od glowy do stop obsypana ziemia,blotem i igliwiem. Bardzo tamtym ludziom dziekujemy,naprawde. Rowerem robie po lesie ponad 2000 km rocznie i ta sytuacja nie byla odosobniona. Nie dziwcie sie wiec pozniej,ze w spoleczenstwie panuje do was ogolne niechec.<br><hr>Pomyslcie chwile<br>
Jak wyobrażasz sobie koegzystensję ludzi jeżdżacych konno z endurowcami ? W takim przypadku zachowanie "easy riderów" za 5 groszy grozi spłoszeniem konie i śmiercią lub kalectwem jeźdźca.
<br><hr>turysta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cóż, jedni warci drugich. Podkreślam to już chyba setny raz. Równie dobrze śmieciuchy mogliby narzekać na nielegalnych quadowców jako na większe zło. I kto tu ma rację? A może najwięcej racji mają kłusownicy, którym przeszkadza i nielegalny off-road i śmieci w lesie?<br><hr>Paweł Krzyżanowski
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy są w polsce jakieś legalne tory enduro??? jeśli są to jest ich jak na lekarstwo. gdzie mamy jeździc? jesli powstaną tory to będziemy na nich jeździc. ktos powie ze są tory motocrossowe, ale niewszystkim to odpowiada niektórzy nielubią kręcenia się w kółko. muwicie ze niszczymy las, wyjedziemy na asfalt to bedzie ze zakłucamy porządek na drogach. to co mamy powietrzem latac? a moze pod ziemią sobie tory kopac? kazdy ma jakies pasje, na nasze niema miejsca niewiem dlaczego, więc musimy sobie jakoś radzić i koniec. enduro to piękny sport i oby nigdy nie umarł!!!<br><hr>anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
qrde- włączyłem automat powiadomień o komentarzach na maila i sie teraz tylko wq_wiam jak czytam. Ludzie - jest takie piękne staropolskie : "mądrej głowie dość po słowie". Nie wolno zap....ć po lasach! I koniec. Nie wolno , bo to zbrodnia. I nie ważne kto śmieci, kto traktorem , a kto grilla itd. Ludzie są toksyczni waląc w sedes w swoim M a co dopiero na enduro do lasu. Ludzi jest za dużo i z każym rokiem każdy z nas zajmuje coraz więcej miejsca. Lubisz enduro to masz pecha. Proszę na tor, prywatnie na pole za opłatą u rolnika, są prywatne lasy (komercyjne pod air-soft). Normalnie bym strzelał do idiotów co prawa nie przestrzegają. Danke i przepraszam że sie uniosłem.<br><hr>agnostic
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no i widzisz taki wpis o strzelaniu do endurowców i co??? krew mnie zalewa jak widze twoje wpisy, zbrodnia hahahah większą popełniasz ty gdy muwisz ze strzelac masz ochote do nas. skoro nam niewolno po lasach jeździc to ty moze niejeździj samochodem bo motocykla raczej niemasz(w przeciwnym razie wiedziałbys jaka to świetna sprawa) albo wogle przestan oddychac bo tez zanieczyszczas srodowisko. teraz to mnie ponioslo. sory ale jak widze taki txt to mnie coś trafia.<br><hr>anonim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
komar -> wsk125->junak-> dniepr11->xj600-> aktualnie f800, i nie pukałem twojej starej żebyś do mnie mówił na ty. i słabo czytasz ze zrozumieniem(strzelanie do endurowców). To takie polskie jest: "jestem tylko ja i mi sie należy". Tam kołuj gdzie nie ma tablic Zabronione /// ale to znowu czytanie ze zrozumieniem... eh<br><hr>agnosticKomentatorzy napisał(a):no i widzisz taki wpis o strzelaniu do endurowców i co??? krew mnie zalewa jak widze twoje wpisy, zbrodnia hahahah większą popełniasz ty gdy muwisz ze strzelac masz ochote do nas. skoro nam niewolno po lasach jeździc to ty moze niejeździj samochodem bo motocykla raczej niemasz(w przeciwnym razie wiedziałbys jaka to świetna sprawa) albo wogle przestan oddychac bo tez zanieczyszczas srodowisko. teraz to mnie ponioslo. sory ale jak widze taki txt to mnie coś trafia.<br><hr>anonim<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości