Transport, spedycja?
• Strona 1 z 1
Transport, spedycja?
Witam. Potrzebuje przewiezc lodke wedkarska z miejscowosci Pisz do miejscowosci Brzeg. Moze byc Wroclaw lub Opole. Dzwonilem do kilku firm kurierskich to nie chca przewiezc przedmiotu o takich gabarytach 3,50x1,30x0,8m i 60kg. Z Brzegu do Pisza jest 540 km i nie bardzo kreca mnie przejazdzki rzedu 1100 km. Czy ktos z Was zna firme, ktora podjela by sie przywiezienia tego w rozsadnych oczywiscie pieniadzach? Chodzi np o kogos kto pokonuje trase Pis- Wroclaw duzym busem i moze zabrac taki przedmiot. Koszty mojego paliwa to ok 400zl wiec mysle, ze jesli ktos i tak jedzie w taka trase to moze dorobic??? Albo przynajmniej niech poda swoja cene. Nie ukrywam, ze zalezy mi na czasie bo juz 3 mies tam jade i dojechac nie moge. Moj nr tel 511900047.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
spróbuj w ten sposób, imho będzie łatwiej
- wypożyczyć dłuższą jednoosiową przyczepkę i w ten sposób przewieźć
- waga samochodu, przyczepki i ładunku nie stwarza problemu - kat. B wystarczy
- wypożyczyć dłuższą jednoosiową przyczepkę i w ten sposób przewieźć
- waga samochodu, przyczepki i ładunku nie stwarza problemu - kat. B wystarczy
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ja mam przyczepe podlodziowa. Po prostu wolalbym zaplacic komus, kto i tak pokonuje ta trase niz samemu zrobic te 1100 km. Jesli ktos jezdzi i ma miejsce to moze dorobic a jak ja mam specjalnie sie turlac przez cala Polske w te i z powrotem to nie dosc, ze koszt to caly dzien z zyciorysu wyjety. Nawet jak polece w nocy to wracal bede w dzien, ciezka podroz.
-
No tak, żaden kurier Ci tego nie weźmie. Prosta przyczyna - nie mamy takich aut
Na Sprytnego na długość by wlazło, ale co z innymi przesyłkami
Mam dla Ciebie pewne rozwiązanie, skontaktuj się z firmą kurierską K-Ex (Kolporter Express) i zapytaj o przesyłkę rodzaju FTL - całopojazdową. To chyba jedyne wyjście
EDIT: http://k-ex.pl/przewozy_czesciowe tu masz linka, ale najlepiej zadzwoń jutro zapytaj a ja też zapytam w robocie i dam znać

EDIT: http://k-ex.pl/przewozy_czesciowe tu masz linka, ale najlepiej zadzwoń jutro zapytaj a ja też zapytam w robocie i dam znać

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
No tak, jesli samochod jest pelny to sie nie da. Jesli by polozyc na boku przeciez to mozna przypiac pasami do sciany to zajmie tylko metr
Nie znam tego zawodu wiec nie wiem co sie da a co nie???

-
W K-ex'ie wozimy różne syfy (że się tak wyraże
), silniki, dachy do samochodów, nawet maszyny rolnicze. Nieoficjalne nasze kurierskie motto to: Czego inni nie biorą bo się brzydzą, to bierze K-EX! Zadzwoń, zapytaj! Może nawet nie będzie trzeba brać FTL'a. Ale jeżeli odmówią Ci jako zwykłą przesyłkę, to wtedy napomknij że słyszałeś o czymś takim jak FTL i PTL, tylko nie orientuje się jak to cenowo wychodzi. Zapiszę sobie Twój numer i jutro puszczę Ci sms około 11-12 jak się dowiem od spedytora
EDIT: Dzisiaj w sumie miałem zjeżdżalnie plastikową długości 3m, ale 3,5m to już na sprintera może być kłopot a mam 3-panel.

EDIT: Dzisiaj w sumie miałem zjeżdżalnie plastikową długości 3m, ale 3,5m to już na sprintera może być kłopot a mam 3-panel.
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Pod katem, wzdluz na skos
dobre macie motto. Czekam na sms.
Fakt, ze trzeba ostroznie, zeby tego nie porysowac bo to malowane i nowe ale lekkie wiec mozna zawsze kombinowac. Myslalem, zeby to na dachu pasami zamocowac ale sharan jest krotki i chyba nie da rady, z przyczepa zas bede to jechal trzy dni. Ten producent pewnie pomoze to zaladowac rozsadnie a dowiezc wystarczy do Wroclawia albo Opola to sobie odbiore.

Fakt, ze trzeba ostroznie, zeby tego nie porysowac bo to malowane i nowe ale lekkie wiec mozna zawsze kombinowac. Myslalem, zeby to na dachu pasami zamocowac ale sharan jest krotki i chyba nie da rady, z przyczepa zas bede to jechal trzy dni. Ten producent pewnie pomoze to zaladowac rozsadnie a dowiezc wystarczy do Wroclawia albo Opola to sobie odbiore.
-
niestety rada jest prosta trzeba zabulic duzo siana
Akcesoria do moto z carbonu Potrzebujesz ? pisz !
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Pieniadze pieniedzmi. Nie chce nic za darmo. Kazda przesylka kosztuje. Absurdem jest gdyby koszta przesylki przerosly koszty, ktore sam ponioslbym jadac. Ja musialbym pojechac po jedna przesylke ale jak bralbym 5 przesylek i kazdy zaplacilby polowe kosztu, ktory musze poniesc to bardzo chetnie. Moze ktos tam cos ma i chce przywiezc na dolny sl 

-
-
mirekm71 napisał(a):Albo nawet na cztery i kropelka w zestawie????
tylu ludzi ma wprawÄ™ w "spawaniu plastiku"

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości