Słabe przyspieszenie Speedfight'a 2.
• Strona 1 z 1
Słabe przyspieszenie Speedfight'a 2.
Witam.
Mam problem z moim skuterem. Jest to Peugeot Speedfight 2 w wersji sportowej silver sport. Niestety jakiś czas temu zauważyłem że coś jest nie tak. Gdy ruszam skuter nie ma zbyt dobrego przyspieszenia, a gdy go kupiłem jak na 50 to miał niezłego kopa. Gdy już się rozpędzi to nieźle idzie. Ma tylko problem ze startem bo troche muli. Co to może być?
Mam problem z moim skuterem. Jest to Peugeot Speedfight 2 w wersji sportowej silver sport. Niestety jakiś czas temu zauważyłem że coś jest nie tak. Gdy ruszam skuter nie ma zbyt dobrego przyspieszenia, a gdy go kupiłem jak na 50 to miał niezłego kopa. Gdy już się rozpędzi to nieźle idzie. Ma tylko problem ze startem bo troche muli. Co to może być?
- kewo96
- Świeżak
a rzeczywiscie masz tam 10 filtrów
mozna sprawdzic filtr swiece, czystość gaźnika. jak to nic nie da. wypadało by zmierzyc w serwisie kompresje. moze juz po prostu tłok sie konczy i nie ma tej kompresji wiec i nie ma mocy

mozna sprawdzic filtr swiece, czystość gaźnika. jak to nic nie da. wypadało by zmierzyc w serwisie kompresje. moze juz po prostu tłok sie konczy i nie ma tej kompresji wiec i nie ma mocy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Więc zależy jak jeździsz, Choć prawie wszyscy jeżdżą cały czas z manetką całą odkręconą w tych małych pojemnościach, jak tak to już może być tłok na wykończeniu. Mało oszczędnie to będzie - pzeczyszczenie gaźnika, filtra, wymiana świecy, sprawdzenie kompresji, jak dobra to jak się nie znasz to oddaj fachowcowi do regulacji gaźnik, tak czy siak zawsze zrobi to lepiej.
- magik2208
- Bywalec
jaki masz przebieg tego cudenka ? od nowosci tak miał czy stopniowo zaczeło tak coraz słabiej isc ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja go kupiłem od takego typa co z niemiec go sprowadził a przebiegu ma nie całe 3000tys km to jak czemu tak wolno jedzie jak z kims jade?
pojebało mi sie i nie 3000tys km tylko ma nie całe 30000tys km
zrobiłem edycję za Ciebie ale za to ostrzeżenia Ci nie daję
To zgadnij za co dostałeś
senekkorzenna
pojebało mi sie i nie 3000tys km tylko ma nie całe 30000tys km
zrobiłem edycję za Ciebie ale za to ostrzeżenia Ci nie daję

senekkorzenna
- mlody90.90
- Świeżak
no to skoro nie było remontów to mozna juz wymienic tłok. on juz moze byc przyczyna. dla pewnosci mozesz zaprowadzic do serwisu na mierzenie kompresji. ale jak ma taki przebieg to raczej dla samej pewnosci mozna by wrzucic nowy tłok. i na przyszłosc edytuj posty bo ostrzeżenia polecą
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli kompresja jest dobra to możesz także sprawdzić w nim działanie wariatora, możliwe że jest walnięty (kiedyś miałem podobny problem, skuter miał zajebistego muła na niskich, ale jak wbił na wysokie obroty to nie miał szans z niektórymi autami)
- Stryjeczny
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości