Wypadek
• Strona 1 z 1
w slowie papierow na moto chodzi Ci o dowod rejestracyjny? moze karte motorowerowa? a moze OC?
Generalnie jak nie masz dowodu rejestracyjnego to nic ale 50 zl za jego brak. Jak nie masz w ogole karty motorowerowej to 500 zl i jak nie spowodujesz wypadku to i tak pokrywasz koszty napraw tego kto spowodowal wypadek. No i w przypadku braku OC pokrywasz tez koszty wszelkich start mimo ze ty nie jestes sprawca wypadku no i moze byc jeszcze jakis mandat w sumie nie moze a napewno/
Generalnie jak nie masz dowodu rejestracyjnego to nic ale 50 zl za jego brak. Jak nie masz w ogole karty motorowerowej to 500 zl i jak nie spowodujesz wypadku to i tak pokrywasz koszty napraw tego kto spowodowal wypadek. No i w przypadku braku OC pokrywasz tez koszty wszelkich start mimo ze ty nie jestes sprawca wypadku no i moze byc jeszcze jakis mandat w sumie nie moze a napewno/
- Kicaj.
- Świeżak
wiec tak jak kolega napisał. w razie wypadku ty ponosisz odpowiedzialnosc finansową. a jako że jestes nieletni to rodzice ponoszą.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Re: Wypadek
mlody505 napisał(a):No wiec tak:
jeżeli doprowadziłbym do wypadku na drodze nie mając papierów na moto a była było by to enduro 50cc ze światłami a ustalili by ze wina nie jest moja to co mi grozi za to?
zdecyduj siÄ™ czego chcesz
1. jeśli doprowadziłem do wypadku, to jestem jego sprawcą
2. jeśli uczestniczyłem a wina nie jest moja - to jestem poszkodowanym
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości