Ubiór na 600ccm
• Strona 1 z 1
Ubiór na 600ccm
W kwestii ubioru motocyklowego jestem bardzo zielony, więc proszę o poradę w dobraniu odzieży od kasku zaczynając poprzez rękawice i na butach kończąc (w skrócie wszystko).
Jak każdy stwierdzi na ubiorze nie ma co oszczędzać wiec każda oferta będzie dobra, lecz w miarę rozsądku (raczej nie kupie kombinezonu za np:8000zl, bo po prostu nie starczy mi kasy na motocykl ;p)
Warto też wspomnieć że jedynie co mógłbym powiedzieć w kwestii ubioru to że istnieją takie firmy jak Alpinestars, Buse, HJC i to tyle, wiec jak sami widzicie każda pomoc mi się przyda z góry thx.
Jak każdy stwierdzi na ubiorze nie ma co oszczędzać wiec każda oferta będzie dobra, lecz w miarę rozsądku (raczej nie kupie kombinezonu za np:8000zl, bo po prostu nie starczy mi kasy na motocykl ;p)
Warto też wspomnieć że jedynie co mógłbym powiedzieć w kwestii ubioru to że istnieją takie firmy jak Alpinestars, Buse, HJC i to tyle, wiec jak sami widzicie każda pomoc mi się przyda z góry thx.
- Mr. Maniek
- Świeżak
Kaski w dobrej cenie z którymi mialem styczność:
-AGV air tech
-HJC-FG15 (ze wskazaniem na ten kask)
-Lazer Fiber PRO (jak airtech)
-Uvex PS460
Buty:
-alpinestars smx plus drogie ale bardzo wygodne
-_,,_ smx 4 (posiadam polecam) i ich zgrabniejsza wersja smx 5
-arlen ness (tylko jak masz szczupla lydke)
-znajomemu lepiej lezaly SIDI B2
Odradzam natomiast buty firmy NITRO (odeslalem niewygodne)
Z ubioru:
-kombiaki firm:
spyke, Berik, arlen ness. Osobiscie posiadalem spyke i byla bardzo fajny choc model stary. Obecnie latam w beriki Berik LS2-5872-BK i bardzo mi pasuje ten kombi.
Odzież tekstyl:
-firm Rollef, modeka,IXON
Rękawice:
Berik MODEKA, IXON, RST (apleinstar i deains to juz duza kwota)
-AGV air tech
-HJC-FG15 (ze wskazaniem na ten kask)
-Lazer Fiber PRO (jak airtech)
-Uvex PS460
Buty:
-alpinestars smx plus drogie ale bardzo wygodne
-_,,_ smx 4 (posiadam polecam) i ich zgrabniejsza wersja smx 5
-arlen ness (tylko jak masz szczupla lydke)
-znajomemu lepiej lezaly SIDI B2
Odradzam natomiast buty firmy NITRO (odeslalem niewygodne)
Z ubioru:
-kombiaki firm:
spyke, Berik, arlen ness. Osobiscie posiadalem spyke i byla bardzo fajny choc model stary. Obecnie latam w beriki Berik LS2-5872-BK i bardzo mi pasuje ten kombi.
Odzież tekstyl:
-firm Rollef, modeka,IXON
Rękawice:
Berik MODEKA, IXON, RST (apleinstar i deains to juz duza kwota)
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Co do kombinezonu to jeszcze jedno drobne pytanko: Czy lepszy będzie jedno częściowy czy dwu? Często zapewne będą zdarzać się sytuacje w których będę również chodził w tym kombinezonie i wydaje mi się że w tym przypadku lepszy będzie dwuczęściowy, ale martwi mnie problem czy to będzie rozsądny wybór co do motoru o pojemności 600ccm. W końcu bezpieczniejszy będzie jednoczęściowy.
Co do kasku to zastanawiam się nad szczękowym (dobry w trasę w w miasto), lecz nie miałem przyjemności z nimi mieć przyjemność więc nie jestem do końca przekonany.
@Morte w mojej sytuacji którą opisałem wyżej chyba lepszym wyborem będą smx 5 będą lepszym wyborem niż plusy.
Jedno amatorskie pytanko. Czy kupować żółw do tego czy nie, różne słyszałem opinie.
I jeszcze jedno zapytanie to jak jest z tymi butami bo trochę już mi się miesza według opinii @Morte wnioskuje że wygodniejsze są smx 5, lecz po wypowiedzi @Seba_ER5 wynika że lepsze będą plusy (czy są one wygodniejsze, ale tylko na moto a po zejściu to już nie za bardzo?)
Co do kasku to zastanawiam się nad szczękowym (dobry w trasę w w miasto), lecz nie miałem przyjemności z nimi mieć przyjemność więc nie jestem do końca przekonany.
@Morte w mojej sytuacji którą opisałem wyżej chyba lepszym wyborem będą smx 5 będą lepszym wyborem niż plusy.
Jedno amatorskie pytanko. Czy kupować żółw do tego czy nie, różne słyszałem opinie.
I jeszcze jedno zapytanie to jak jest z tymi butami bo trochę już mi się miesza według opinii @Morte wnioskuje że wygodniejsze są smx 5, lecz po wypowiedzi @Seba_ER5 wynika że lepsze będą plusy (czy są one wygodniejsze, ale tylko na moto a po zejściu to już nie za bardzo?)
- Mr. Maniek
- Świeżak
SMX4 po zejsciu sa wygodne. Co smx plusow moge powiedziec ze wygodnie leza na nogach wiecej nie powiem bo dawno przymierzalem w intercarsie.
Sportowe kombinzeony maja to do siebie ze kurtka jest krotka i raczej bez spodni lata sie w tym smiesznie. Ja mam 2 czesciwoy i latam w komplecie a jak lece na krotka trase nakladam textyl.
Sportowe kombinzeony maja to do siebie ze kurtka jest krotka i raczej bez spodni lata sie w tym smiesznie. Ja mam 2 czesciwoy i latam w komplecie a jak lece na krotka trase nakladam textyl.
-
Koledzy mozna też polecic kombi Tschul`a, fakt ze jakościowa nie porównywalnie do alpina, czy berika, ale kombi tez na prawde dobre, Stosunek jakości do ceny jest naprawde zadowalający wiec mysle ze to tez był by dobry wybor. Sam na CBR na poczatku sezonu zakupiłem własnie tschul`a i jestem zadowolony(model 727), przynajmniej jak na razie, rękawice tez mam tej firmy już 3 sezon i jak na tyle km oderwała sie rzepa z jednej strony, został przyszyta i jest ok. Tak ze ja polecił bym Ci Tez Tschul`a. Co do butów to sie nie wypowiadam bo tez własnie jestem na kupnie, tak ze cześc tego tematu interesuje tez mnie;)
CBR F4 2000r
.......?? <- czas na zmiane
.......?? <- czas na zmiane
- Grzesiek467
- Świeżak
SMX-5 są zdecydowanie wygodniejsze, ale kwesti bezpieczeństwa dużo im brakuje do plusów. W tym drugim przypadku noga jest bardziej usztywniona. Poza tym buty są solidniej wykonane. Tylko conajmniej te 200 zł trzeba dołożyć.
Nie musisz całego kombi kupować skoro nie zawsze chcesz w spodniach latać. Tak jak napisał Seba, kurtki od kombi są bardzo krótkie. Ja kupiłem odzielnie zestaw alpiny: spodnie A-10 + kurtka RC-1. Jest git gitara! Wszystko leży świetnie. Do latania wokoło komina jeszcze tylko chcę dżinsy motocyklowe kupić i będzie komplet.
Nie musisz całego kombi kupować skoro nie zawsze chcesz w spodniach latać. Tak jak napisał Seba, kurtki od kombi są bardzo krótkie. Ja kupiłem odzielnie zestaw alpiny: spodnie A-10 + kurtka RC-1. Jest git gitara! Wszystko leży świetnie. Do latania wokoło komina jeszcze tylko chcę dżinsy motocyklowe kupić i będzie komplet.
-
bryk77 - Stały bywalec
Witam ja nie pomogę bo dopiero zaczynam kompletować ciuchy na moto ale mam pytanie. Ktoś zna ten sklep?
http://allegro.pl/show_user.php?uid=15158009
Sklep Motocyklowy 4FanBike
Warszawa, Połczyńska 113
http://www.sklepikmotocyklowy.pl/index.php
ProszÄ™ o wszelkie opinie.
A co do oferowanych przez nich ciuchów to mam zamiar od nich kupić rękawice KNOX HANDROID i buty SIDI Vertigo, na pewno oryginały itp.??
http://allegro.pl/show_user.php?uid=15158009
Sklep Motocyklowy 4FanBike
Warszawa, Połczyńska 113
http://www.sklepikmotocyklowy.pl/index.php
ProszÄ™ o wszelkie opinie.
A co do oferowanych przez nich ciuchów to mam zamiar od nich kupić rękawice KNOX HANDROID i buty SIDI Vertigo, na pewno oryginały itp.??
- Syntrax
- Świeżak
Za niewielką kase kupisz Probikera Albo Tschula. Do polatania są dobre tylko że maja słabą wentylację. Tak jak poprzednicy pisali odnośnie marek kombi. Ja osobiście mam Suomy Xshock który jest wygodny i ma świetną wentylację. I odradzam buty Nitro NB 101, mam takie i lewy but ciśnie w kostkę cholernie. A co do rękawic Tschula to zastrzeżeń nie mam. Są ciepłe i wygodne, zastanawia mnie jak to będzie w gorące dni bo zapewne ręka będzie się pocić. Kask HJC.
-
krystek_19 - Świeżak
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości