Chce kupic cross 85 (tylko nie chinczyki) pomocy;)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Chce kupic cross 85 (tylko nie chinczyki) pomocy;)
Witam chce kupic crossa 85 bo 125 sa na mnie za duze mam tylko 162 cm wzrostu i 14 lat chce zaczac przygode z crossami bo mieszkam w małopolsce w gorzystych terenach;) i zastanawiam sie nad kupnem motorka 85 cos w stylu yamaha yz , kawasaki kx , honda cr , lub jeszcze cos japonskiego
prosze zgłaszac sie do mnie i pisac na pw propozycje jesli własnie taki motorek chcecie sprzedac;) i chciałbym jeszcze zebyscie mi powiedzieli na co zwracac uwage kupujac motor zeby sie tak nie psuł i nie było z nim kłopotu;)
pozdrawiam yokub;)

pozdrawiam yokub;)
-
yokub - Świeżak
z crossem zawsze bedzie jakis klopot, i co chwile trzeba cos przy nim dlubac, co sezon remont ok. 1000-15000zł. a pozatym jak chcesz jezdzic po gorkach, pagorkach i innych duperelach to nie lepiej jakies enduro ??, moglbys napisac tez ile masz kasy do wydania
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
dokładnie na początek yamaszka DT 80 np bedzie w sam raz. nie jest aż tak mała ale tez za duza nie jest. do lasów scieżek itp bedzie lepsza. mocy ci nie zbraknie. no i nie musisz co chwile remontowac. no chyba ze wiesz w co bys sie pakował w jakie remonty i dbanie o motocykl to mozesz smiało kupowac jakas 85 full crossa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
czy ja wiem nie za duzo tej elektroniki te kierunkowskazy itd mysle ze to moze przeszkadzac i jak bede jezdził w gorach i jak niedajboze sie wywale moge urwac a zreszta crossa nie bede rejestrował;) ale powiedzcie mi jeszcze o tej yamaszce dt 80 plis;)
-
yokub - Świeżak
a jaka tam elektronika xd 4 kabelki na krzyż
najprostsza z mozliwych instalacji. jak masz 3-4 tysiace na twoim miejscu kupił bym sprowadzonego sprzęta. cos typu yamaha DT, derbi senda, gilera RCr, itp czyli motorki z silnikiem AM6. szukaj modelu niezarejestrowanego, tanio i po tuningu. mozna łatwo to znalesc własnie sprowadzanego zza granicy. wywalasz sobie elektryke. i masz full crossa. jest wtedy lekki, mocny , zwłąszcza mocny jak znajdziesz cos np ze sportowych wydechem i cylindrem. bo tak spojrzałem że jak masz tyle kasy to nie opłaca sie do konca yamahy DT 80. bo taka była produkowana bardzo dawno temu i ona nie ma zbyt najlepszego zawieszenia.,

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kurde ja bym został przy full crossie bo nie podoba mi sie dt 80 z wygladu i ja na prawde mam trudne tereny i musze wiedziec ze maszyna ma a prawde duzego kopa a jak patrzyłem na dt to ma tylko 12km co jest baardzo słabym dla mnie motorem ;/ nie miałbys czegos z wiekszym kopem ale tez niezawodne jak dt??
-
yokub - Świeżak
nie ma takich. no chyba że honde CRE ale ciezko to znalesc w niezłym stanie. ogólnie to mozesz sobie kupic fulla on ma mocy wystarczająco tylko że on sie nadaje głównie na tor. on ma niski v max, krótkie biegi. wiec w praktyce wyjedziesz w las 8 sekund i piłujesz juz ile fabryka dała. a taki juz sporo pali i wymaga czestych reomontów. a remont generalny to jakies 2tysiace zł. nie chce ci odradzac full crossów tylko wiem ze dzieciaki kupuja potem brak kasy na utrzymanie i szwędają sie złomy po allegro ;/ ja na twoim miejscu kupił był włąsnie jakiegos nowszego enduraka z am6 jak juz pisałem yamaha DT nowsza, albo gilera rcr. juz nie pamietam reszty nazw ale kazda marka prawie ma cos z am6 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kurde juz sam nie wiem bo nie lubie enduro ;/ i teraz te full crosy tez sie duzo dowiedziałem nie mam pojcia co ty bys mi poradził ? jak chcesz moge mnie opisac jeszcze bo ty widac ze sie dobrz e znasz itd a ja jestem zielony i chce zeby był zarabisty motor i tani ;/ a jak nie to nie kupie i trudno;/
-
yokub - Świeżak
a ja mam wrazenie ze masz okolo 13 lat. bo sam nie wiesz czego chcesz, mowisz ze 12KM to dla ciebie za malo, tez kiedys przed pierwszym moto balem sie ze przeciesz 50ccm. to malo, kupilem wkoncu sende i uwiez mi jak uczysz sie jezdzic to to ma kopa. Jak nie chcesz zarejestrowac to tak jak pisze henio kup sobie jakies dt 50 czy sende czy cos innego markowego, zdejmij wszystkie zbedne zeczy(kierunki,swiatla,lusterka i reszte dupereli) i bedziesz mial lekkie i mocne jak na poczatek moto
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
masz pierwsza lepsza aukcja, pierwszego lepszego motocykla. http://allegro.pl/derbi-senda-2005r-nie ... 49371.html
kup cos takiego. wywal to co ci nie jest potrzebne - światła, kierunki itp itd. i bedziesz miał jak wyzej pisalismy moto w miare lekkie, mocą na poczatek wystarczajace, nie wymagajace czestych remontów. nie ma motocykla mocnego i bez remontów.
kup cos takiego. wywal to co ci nie jest potrzebne - światła, kierunki itp itd. i bedziesz miał jak wyzej pisalismy moto w miare lekkie, mocą na poczatek wystarczajace, nie wymagajace czestych remontów. nie ma motocykla mocnego i bez remontów.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a ja jestem zielony i chce zeby był zarabisty motor i tani ;/ a jak nie to nie kupie i trudno;/ ---takie rzeczy to tylko w erze
a co do enduro to nie jestem za bardzo przekonany-- widac że jeździłeś i wiesz jak jeździ... krowa która głośno muczy, mleka wiele nie daje..
czy ja wiem nie za duzo tej elektroniki te kierunkowskazy itd mysle ze to moze przeszkadzac
-- od kiedy elektryka przeszkadza w hard enduro i ogolnie w enduro? crossy też ją mają i??
Kurde ja bym został przy full crossie bo nie podoba mi sie dt 80 z wygladu i ja na prawde mam trudne tereny i musze wiedziec ze maszyna ma a prawde duzego kopa a jak patrzyłem na dt to ma tylko 12km co jest baardzo słabym dla mnie motorem ;/ nie miałbys czegos z wiekszym kopem ale tez niezawodne jak dt??
-- jak masz tak strasznie ciężkie tereny kupuj czołg albo jakiś pojazd gąsiennicowy, zastanów się co ty chcesz od życia...
raczÄ™ zapoznac siÄ™ z tym i dostosowac swoje wymagania pod motor
viewtopic.php?t=7951
a co do enduro to nie jestem za bardzo przekonany-- widac że jeździłeś i wiesz jak jeździ... krowa która głośno muczy, mleka wiele nie daje..
czy ja wiem nie za duzo tej elektroniki te kierunkowskazy itd mysle ze to moze przeszkadzac
-- od kiedy elektryka przeszkadza w hard enduro i ogolnie w enduro? crossy też ją mają i??
-- jak masz tak strasznie ciężkie tereny kupuj czołg albo jakiś pojazd gąsiennicowy, zastanów się co ty chcesz od życia...
raczÄ™ zapoznac siÄ™ z tym i dostosowac swoje wymagania pod motor
viewtopic.php?t=7951
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
to nie jest moje pierwsze spotkanie z motorem bo jezdziłem na kolegi suzuki dr-z
ale jak dobrze pojdzie to drafie na fajna dt dzieki wszystkim za pomoc co wzieli moj temat na serio;)
a jeszcze jedno pytanie na co zwracac uwage w motorze zebym nie kupił złoma juz wiem ze nie kupywac motora jak nie chodzi na wolnych obrotach a co jeszcze mi powiecie?

a jeszcze jedno pytanie na co zwracac uwage w motorze zebym nie kupił złoma juz wiem ze nie kupywac motora jak nie chodzi na wolnych obrotach a co jeszcze mi powiecie?
-
yokub - Świeżak
poczytaj bo to było nie raz opisywane. a jak nei chce ci sie szukac to odpowiem w skrócie - patrz na wszystko 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zalezy jakie zbocza. bo są zbocza pod które nie wjedziesz niczym.. nawet mocnym full crossem. wiec pod jakies wjedziesz na pewno
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości