[biblioteka] Benzyna po 6 zł? Jaki problem?
[biblioteka] Benzyna po 6 zł? Jaki problem?
Dyskusja na temat: Benzyna po 6 zł? Jaki problem?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Benzyna po 6 zł? Jaki problem?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Benzyna po 6 zł? Jaki problem?
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To tak jak z kryzysem... jest kryzys, ale jak się jedzie do marketu, to ciężko przedrzeć się do kasy... a wózki na 1,5m zapakowane.
Ja zakupiłem skuter na Warszawskie warunki i jest taniej, szybciej i przyjemniej. <br><hr>DP
Ja zakupiłem skuter na Warszawskie warunki i jest taniej, szybciej i przyjemniej. <br><hr>DP
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
podaj fakty które temu przeczą, bo jak narazie to Ty bredzisz, a artykuł jak najbardziej jest ok<br><hr>olafKomentatorzy napisał(a):Bredzisz wodzu. Wybacz, ale naprawdę bredzisz.<br><hr>Piter<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na prawde myslisz zę wacha stanieje a korki na drogach bedą mniejsze? Jesli tak, to podziwiam optymizm.<br><hr>Tony600Komentatorzy napisał(a):Bredzisz wodzu. Wybacz, ale naprawdę bredzisz.<br><hr>Piter<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak prawda- to jest problem mentaly, w naszej kulturze posiadanie samochodu to jak przedłużenie penisa, morczny obiekt porządania.... mam auto jestem pan a najlepiej duże bardzo duże, sedan, kombi to jestem gość i to nie tylko paradoks miast ale i wsi....chałupa się wali płot przewraca ale auto musi być i to nie jakiś tam fiacik, matiz, corsa musi być duży aby było widać z daleka może mieć 15-20 lat byle duży bardzo duży... autobusy i tramwaje są dla plebsu<br><hr>boss
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam się. Ja od kiedy zrobiło się trochę cieplej samochód zmieniłem na rower, a zaoszczędzoną kasę mogę przeznaczyć na paliwo do motocykla
<br><hr>xXx

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Trzeba ludzi zachęcać do stania w korkach ! Więcej miejsca pomiędzy samochodami dla nas. Pies trącał to czy ktoś myśli że jego porszak to bardzo droga pompka do penisa. Mogę się z nim spotkać na prostej, krzywej czy w mieście.<br><hr>Maik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Podzielam poglądy że jak ktoś ma wybór to lepiej jeździć czymś mało palącym, sam po miejscu poruszam się simsonem s51 który jak myślałem pójdzie w odstawkę po kupnie samochodu.
Ale to nie znaczy ze ceny paliw są bez znaczenia za czasów gdy dosiadałem motorynkę PONY50 za niewiele ponad 10zł był ful bak i jazdy co nie miara a teraz są 2 litry i jazdy by było o przeszło połowę mniej. Tak samo jest z planowaniem jakiegoś wypadu trampkiem (xl600v)nie pali dużo ale w planach na dłuższy wyjazd trzeba uwzględniać spory koszt paliwa. Na szczęście wszystko to przyćmiewa frajda z jazdy.
A poza tym o końcówce ropy słyszę już od kiedy sie podwyżki zaczęły więc przestałem w to wierzyć.
A za te pieniądze które się państwu oddaje w benzynie to polska powinna mieć już chociaż najważniejsze autostrady i obwodnice i to nie płatne bo już raz zapłaciliśmy.
Myślę też że nie powinniśmy szukać tylko w swoich własnych obywatelskich kieszeniach oszczędności ale iść za przykładem(którego oczywiście brak) przez nas wybranych przedstawicieli w rządzie. My płacimy za ich BMW(nie 1,6) i raczej nie myślą o przesiadce na skuter, czy komunikacje miejską. Ale nażekać można bez końca a i tak ".. zawsze będzie tak jak jest"<br><hr>Maniek
Ale to nie znaczy ze ceny paliw są bez znaczenia za czasów gdy dosiadałem motorynkę PONY50 za niewiele ponad 10zł był ful bak i jazdy co nie miara a teraz są 2 litry i jazdy by było o przeszło połowę mniej. Tak samo jest z planowaniem jakiegoś wypadu trampkiem (xl600v)nie pali dużo ale w planach na dłuższy wyjazd trzeba uwzględniać spory koszt paliwa. Na szczęście wszystko to przyćmiewa frajda z jazdy.
A poza tym o końcówce ropy słyszę już od kiedy sie podwyżki zaczęły więc przestałem w to wierzyć.
A za te pieniądze które się państwu oddaje w benzynie to polska powinna mieć już chociaż najważniejsze autostrady i obwodnice i to nie płatne bo już raz zapłaciliśmy.
Myślę też że nie powinniśmy szukać tylko w swoich własnych obywatelskich kieszeniach oszczędności ale iść za przykładem(którego oczywiście brak) przez nas wybranych przedstawicieli w rządzie. My płacimy za ich BMW(nie 1,6) i raczej nie myślą o przesiadce na skuter, czy komunikacje miejską. Ale nażekać można bez końca a i tak ".. zawsze będzie tak jak jest"<br><hr>Maniek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ceny paliw beda rosly i narzekanie, strajki, pikiety nic nie pomoga bo mają nas w d***. kogo stac leje, inni kupuja 250tki a bieda wyciaga rowery z piwnic. trzeba kombinować jak sie da i albo przerabiasz moto na prąd albo kradniesz w kominiarce wache za 249 zł z cpn-u . po to mamy głowy żeby kombinować i nie dać sie ograbić bo zostawiasz kupe forsy na stacji.<br><hr>alehandro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czyli na zachodzie jeździ duzo skuterków i rowerów bo mają taką biedę straszną? Ciekawy tok rozumowania<br><hr>AlisonKomentatorzy napisał(a):ceny paliw beda rosly i narzekanie, strajki, pikiety nic nie pomoga bo mają nas w d***. kogo stac leje, inni kupuja 250tki a bieda wyciaga rowery z piwnic. trzeba kombinować jak sie da i albo przerabiasz moto na prąd albo kradniesz w kominiarce wache za 249 zł z cpn-u . po to mamy głowy żeby kombinować i nie dać sie ograbić bo zostawiasz kupe forsy na stacji.<br><hr>alehandro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo dobry artykuł, a takim skuterem o ile przyjemniej, nie mówiąc już o motocyklu. Pozdrawiam<br><hr>peli
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W pełni się zgadzam z artykułem i niestety muszę przyznać, że nasze społeczeństwo nie dorosło do docenienia roli jaką mogą pełnić skutery i motorowery. Dla wielu to ciągle zabawka dla dzieciaków, jak do niedawna quady na komunię. Ja sam z uwagi na to, że nie mogę sobie pozwolić na wydatek prawko A + strój + dobry motocykl poruszałem się po mieście skuterem, który był idealny do tego celu i palił 2-2,5L na setkę. W tym roku zmieniłem skuter na crossa dwusuwa, który co prawda pali 4L, ale ma całkiem niezłego buta i na nasze drogi jest jak znalazł. Niestety, większość ludzi nie widzi tego, że jazda samochodem po mieście mija się z celem, ale cóż ich strata.<br><hr>Dr_Acula
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety nie zgodze sie z autorem i nie bardzo go rozumie ok kto chce niech traci paliwo na stanie w korkach ale czy my motocykliście mamy pozbyć sie swoich ukochanych 600ek,750 litrów na rzecz "kibli' z Chin albo rowerów?cena paliwa też nas bije po kieszeni a taka 600ka wcale tak mało nie pali co mnie obchodzą kierowcy aut poza tym niech autor sam zasówa na 6:00 rowerem 10km w mroźny poranek żeby zarobić 1400zł brutto!! nie ma k...wa biedy wcale...żenada<br><hr>Piotr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z artykulem moze i troche sie zgadzam ale po 1 to nie jest wedlug mnie strona do opiswyania tego typu rzeczy poniewaz jest to strona raczej przeznaczona dla uzytkownikow jednosladow wiec nie widze zbyt duzego sensu dawania go tu gdyz wiekszosc z czytajacych dojezdza 2oo a jezeli chciales nas tym uswiadomic to ci sie troche udalo. Widze ze cie wkurza droga benzyna ale predko to sie nie zmieni aha jezeli chodzi o to ze kazdy moze zakupic skuter nie zastanowiles sie ze niektorzy maja lenk przed jazda na jakim kolwiek jednosladzie oprocz roweru nie stac ich na zakup to wkoncu nie mala kaska bo za dobry w miare dobry skuter trzeba dac ok 3000 4000 zl a to juz duza sumka samochod moze i spala wiecej ale jest bardziej potrzebny w rodzinie niz skuter. Rada na przyszlosc jezeli chcesz zaszokowac czytajacych to postaraj sie pomyslec dluzej nad tematem Lewa w gore i szerokosci wszystkim <br><hr>Motorowerzysta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyli wiele z artykułu nie zrozumiałeś. No ale brawa, że przynajmniej spróbowałeś coś rozkminić;)<br><hr>OrientAlKomentatorzy napisał(a):niestety nie zgodze sie z autorem i nie bardzo go rozumie ok kto chce niech traci paliwo na stanie w korkach ale czy my motocykliście mamy pozbyć sie swoich ukochanych 600ek,750 litrów na rzecz "kibli' z Chin albo rowerów?cena paliwa też nas bije po kieszeni a taka 600ka wcale tak mało nie pali co mnie obchodzą kierowcy aut poza tym niech autor sam zasówa na 6:00 rowerem 10km w mroźny poranek żeby zarobić 1400zł brutto!! nie ma k...wa biedy wcale...żenada<br><hr>Piotr<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
artykuł w sumie ok, ale tak jak niektórzy forumowicze wspomnieli już wcześniej...czyli motocykliści mają przesiadac sie na skutery? No ba!...Fakt ze motocyklem nie stoi się w korkach(raczej) i pali trochę mniej, ale czy różnica w spalaniu pomiedzy samochodem a motocyklem jest az tak duza? Chyba nie...zwłaszcza jesli ktos smiga litrem i więcej. Pzdr dla wszystkich aktywnych:)<br><hr>Wojtek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
benzyna po 6 zł?Jaki problem?koledzy widzicie problem?taki mamy dobrobyt waląc tłumnie po cukier i mleko do Lidla i Biedronki szczyt dobrobytu...to przykre że możliwość jazdy na moto zostanie przywilejem elity...a ten artykuł jest kretyński nikt z przyjemności nie jedzie puszką o 6 rano do roboty i dla przyjemności nie wydaje kasy na wahe z pokładu autobusu trudno zaliczyć sklep poczte odwięść dziecko do przedszkola czy w mróz warować na brudnym przystanku rowerem to sobie w sobote może pośmigać urzędas żeby schudnąć a nie na co dzień człowiek co zapiernicza za marne grosze 8 czy 10 godzin<br><hr>Bandit 600
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości