honda cb 500 czy suzuki gs 500
david939 napisał(a):A ile masz wzrostu?:)
160 cm.
Rzadko,ale zdarza się znalezć "okazję"zwłaszcza,gdy na rynku jest wiele sprzętów danego modelu,ja jestem tego przykładem,Ojciec również.Ale jeśli niewiele znasz się na sprawdzaniu stanu sprzęta,dobrze by było,gdyby ktoś Ci pomógł w wyborze.Co do rocznika-masz allegro,otomoto-oglądaj,patrz na opony,napęd,malowanie,itp.-ze zdjęć często niestety wiele więcej nie wyciągniesz.
DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
-
Daga - Świeżak
Tu Daga ma racje. Ja kupiłem swoją cb od starszego gościa, który już nie mógł jeździć swoją z powodów zdrowotnych, wszystko miałem doinwestowane, jeśli zdarzają się okazje, to ja właśnie na nią trafiłem, ale to trzeba szczęścia bo przed cb oglądałem same szroty wcale nie w mniejszej cenie.
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
gelo007 napisał(a):Kurde ja mam do opylenia CB za jedyne 4200 peelenuf, a nikt nie chce. A jeździ i ma się dobrze!
Jak na yt są filmiki jak pałujesz na gumie tą cb to nie dziwota, że nikt nie chce

-
motoftw - Stały bywalec
motoftw napisał(a):gelo007 napisał(a):Kurde ja mam do opylenia CB za jedyne 4200 peelenuf, a nikt nie chce. A jeździ i ma się dobrze!
Jak na yt są filmiki jak pałujesz na gumie tą cb to nie dziwota, że nikt nie chce
daj linka

- david939
- Świeżak
yyy jak byś mieszkał troche blizej podjechał bym się przejechać, na razie w weekend jade obejrzeć.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1503921797
ale jestem otwarty na każdą opcje, obym się niemile nie zaskoczył:-/
http://allegro.pl/show_item.php?item=1503921797
ale jestem otwarty na każdą opcje, obym się niemile nie zaskoczył:-/
- Daro19877
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Osobiście miałem podobny dylemat (CB, GS, ER) Wybrałem er-5 i nie żałuję. Nie rozumiem wprawdzie dlaczego w Polsce "Honda i tylko honda". Jeżeli już kupuje się moto klasy 500 to w większości wypadków, każdy przesiada się potem na coś mocniejszego. Jeżeli zamierzasz pojeździć na 500 dwa, trzy lata i potem sprzedać moto to wybierz to co jest w lepszym stanie. Jak kupowałem ER (rocznik 2006) to za tą kasę nie dostał bym Hondy w tym roczniku. Moim zdaniem kupowanie dobitej Hondy (tylko z tego względu że to Honda) czy nowszej i w lepszym stanie kawy czy suzuki - mija się z celem.
Na stronach "ścigacz.pl" są dwa ciekawe artykuły Polecam dla tych co wieszają psy na Kawasaki ER-5
http://www.scigacz.pl/Majowka,w,Pradze, ... 12836.html
http://www.scigacz.pl/Balkany,na,Kawasa ... 14135.html
Pozdrawiam i przepraszam jeżeli uraziłem "Fanów Hondy"
Na stronach "ścigacz.pl" są dwa ciekawe artykuły Polecam dla tych co wieszają psy na Kawasaki ER-5
http://www.scigacz.pl/Majowka,w,Pradze, ... 12836.html
http://www.scigacz.pl/Balkany,na,Kawasa ... 14135.html
Pozdrawiam i przepraszam jeżeli uraziłem "Fanów Hondy"
Kawasaki ER-5
-
marcing - Świeżak
Ja mialem ER5 z 99 kupilem za 7200 ze 3 lata temu na poczatku nastepnego sezonu sprzedalem w tydzien czasu za 6000 cos. Silniczek byl igla. A po powrocie z USA zx636 kupilem.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
no właśnie też się nad kawa zastanawiam.. chyba wezmę jednego z 3, tego który będzie blisko w najlepszym stanie..
w sumie jednak mało ludzi pisze o er5, wciąż tylko dochodzą który (gs czy cb) jest lepszy..
co takiego słabego ma er5??
z tego co przeczytałem to hamulce są raczej spowalniaczami, a zawieszenie ma spore problemy szczególnie z pasażerem..
w sumie jednak mało ludzi pisze o er5, wciąż tylko dochodzą który (gs czy cb) jest lepszy..
co takiego słabego ma er5??
z tego co przeczytałem to hamulce są raczej spowalniaczami, a zawieszenie ma spore problemy szczególnie z pasażerem..
- david939
- Świeżak
Z tym stanem technicznym macie rację, to jest najważniejsze, ja oglądałem zzr600, cbr f2, gs500 ale cb500 była w najlepszym stanie to ją wziąłem. Jakbyś się zastanawiał nad moto nówką z salonu to można dyskutować ale do 6 tyś to naprawdę stan się liczy.
-
motoftw - Stały bywalec
Dorzuć to tego jeszcze gpztę i masz 5 sprzętów dobrych na pierwszego sprzęta,w których możesz przebierać ile dusza zapragnie,bo jest ich dużo na wtórnym rynku...Ja też przechodziłam przez te dylematy-najpierw cebula,ale jednak coś w owiewkach-no to gpzta,a w sumie może być za duża-no i stanęło na gsie za niewielkie pieniądze.Na tym etapie nikt Ci tu nic więcej,co zostało napisane nie poradzi,bo technologicznie,cenowo i gabarytowo jest to podobna klasa.Znajdz w Poznaniu i okolicach takiego Gsa,cebule i xjte,na każdym się przejedz i potem zdecydujesz.
DO YOU KNOW,THAT BAD GIRLS GO TO HELL?!
-
Daga - Świeżak
Daga napisał(a):Dorzuć to tego jeszcze gpztę i masz 5 sprzętów dobrych na pierwszego sprzęta,w których możesz przebierać ile dusza zapragnie,bo jest ich dużo na wtórnym rynku...Ja też przechodziłam przez te dylematy-najpierw cebula,ale jednak coś w owiewkach-no to gpzta,a w sumie może być za duża-no i stanęło na gsie za niewielkie pieniądze.Na tym etapie nikt Ci tu nic więcej,co zostało napisane nie poradzi,bo technologicznie,cenowo i gabarytowo jest to podobna klasa.Znajdz w Poznaniu i okolicach takiego Gsa,cebule i xjte,na każdym się przejedz i potem zdecydujesz.
no myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie.. akurat gpz mi się nie podoba, więc zostają "tylko" 4

- david939
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości