Problem z prędkościomierzem i obrotomierzem w Yamaha FZS 600
• Strona 1 z 1
Problem z prędkościomierzem i obrotomierzem w Yamaha FZS 600
Czesc. Kupilem Yamahe Fazer 600 2002r. Od początku nie dzialal prędkościomierz. Ponoc poprzedni wlasciciel wymienial opone z przodu i mogl cos zle zlozyc (slimak). Czy to jest przyczyna??
A po drugie to 2 dni po zakupie przestał dzialac obrotomierz. Zaczol szalec, raz dzialal raz nie. A teraz w ogole nie dziala.
Gdzie mam szukac przyczyny? I jak nazywa sie czesc ktora mam kupic??
Prosze o pomoc

A po drugie to 2 dni po zakupie przestał dzialac obrotomierz. Zaczol szalec, raz dzialal raz nie. A teraz w ogole nie dziala.

Prosze o pomoc
- Marqus86
- Świeżak
U mnie nie działa wskaźnik poziomu paliwa raz pokazuje full i pali się rezerwa a raz pokazuje stan faktyczny szlag mnie trafaia ale wstawię go do serwisu i w dupie mam niech oni sie martwią
czy to Twoja wypowiedź ma coś wspólnego z zadanym pytaniem przez autora tematu?
Trzymaj siÄ™ regulaminu
senekkorzenna

czy to Twoja wypowiedź ma coś wspólnego z zadanym pytaniem przez autora tematu?

Trzymaj siÄ™ regulaminu

senekkorzenna
- czarlee
- Świeżak
- froger
- Świeżak
Jeśli obrotomierz szalał to może potrzeba jest wizyta w serwisie i odczytanie kodu błędu lub poszukanie service manuala j.w.
Pokazywał 0 - obroty silnika - 0 - jakieś obroty 3000, 7000, itd...
Prędkościomierz ma napęd elektroniczny, prawdopodobnie został uszkodzony czujnik prędkości przy kole - standard przy braku doświadczenia w serwisowania tego modelu.
Pokazywał 0 - obroty silnika - 0 - jakieś obroty 3000, 7000, itd...
Prędkościomierz ma napęd elektroniczny, prawdopodobnie został uszkodzony czujnik prędkości przy kole - standard przy braku doświadczenia w serwisowania tego modelu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Raczek ma rację, śmimak jest dość delkatny i trzeba uważać przy wymianie. Rzuć na niego okiem czy nie jest pęknięty albo tarcza (nie wiem jak to dokładnie zazwać) nie została źle wsadzona.
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
sprawdziłem ten element przy kole. Były wyłamane ząbki. Skleiłem, ale prędkości dalej nie wskazuje. Ale jest poprawa, bo wskazuje przynajmniej ilosc przejechanych km (wyswietlacz cyfrowy). I co teraz, licznik? Moze ten slimak? Ale przeciez pokazuje ile sie przejechalo? 

- Marqus86
- Świeżak
Sprawdzilem styki, poruszalem kablami i przejechal;em sie kawalem, a nagle wszystko zaczelo dzialac i dzialalo przez caly dzien
Musze sprawdzic po kolei kable, bo jak odpalam i pozniej jak juz chodzi i nacisne by zadzialal rozrusznik to resetuje sie licznik,. Tak jakby bylo zwarcie gdzie na kablach...
inni mówią, że to może byc nawet komputer. Bo licznik działa dopiero po chwili, nie od razu
przypominam o opcji "edytuj"
senekkorzenna

inni mówią, że to może byc nawet komputer. Bo licznik działa dopiero po chwili, nie od razu
przypominam o opcji "edytuj"
senekkorzenna
- Marqus86
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości