[biblioteka] Motocykle używane w Polsce - przewodnik
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
[biblioteka] Motocykle używane w Polsce - przewodnik
Dyskusja na temat: Motocykle używane w Polsce - przewodnik
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motocykle używane w Polsce - przewodnik
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motocykle używane w Polsce - przewodnik
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Sam sobie moto serwisuje(zamiłowanie mechaniczne) i przynajmniej wiem co i jak mam zrobione i mogę tą kasę na troskliwszą opiekę(części materiały ekspluatacyjne) przeznaczyć.<br><hr>transalp 600
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miałem Szwajcara to był zajeźdżony złom, oglądałem kilka Francuzów - wizualnie tragedia, mam Niemca kupionego przez posrednika w Polsce - no ideał. Opony, napęd, wszystkie podzespoły byly super. Namówiłem kolesia żeby kupił Niemca - tak samo super, tylko wymienić olej/filtry, lać paliwo i jeździć. Jeśli miałbym zmienić moto, choć na to się nie zanosi bo uwielbiam moją Yamaszkę, to tylko z Niemiec, nawet jeśli miałby być parę zł droższy.<br><hr>s.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam już drugi motocykl sprowadzony przez firmę, która zajmuje się sprowadzaniem moto z Niemiec. Jestem bardzo zadowolony,motocykle sa droższe niż na alegro, ale płacę wsiadam i jadę. Żadnego dodatkowego serwisu, tylko jazda i nawet gwarancja 3 lub 6 miesięcy. Serwisuję moto, także u nich i zero zastrzeżeń.
Tak że nie do końca jest prawda napisana w artykule, że kupiony moto sprowadzony musi być niedoinwestowany.<br><hr>MOTORMANN
Tak że nie do końca jest prawda napisana w artykule, że kupiony moto sprowadzony musi być niedoinwestowany.<br><hr>MOTORMANN
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Słusznie zauważyłeś, chociaż nie musi to być reguła. Jedna firma zajmująca się importem pojazdów do PL szuka tanich złomów, które na miejscu tylko podpicują i sprzedają, a inna firma szuka perełek i udziela na nie jeszcze gwarancji... Mógłbyś napisać z jakiego miasta jest polecana przez ciebie firma?<br><hr>latoKomentatorzy napisał(a):Mam już drugi motocykl sprowadzony przez firmę, która zajmuje się sprowadzaniem moto z Niemiec. Jestem bardzo zadowolony,motocykle sa droższe niż na alegro, ale płacę wsiadam i jadę. Żadnego dodatkowego serwisu, tylko jazda i nawet gwarancja 3 lub 6 miesięcy. Serwisuję moto, także u nich i zero zastrzeżeń.
Tak że nie do końca jest prawda napisana w artykule, że kupiony moto sprowadzony musi być niedoinwestowany.<br><hr>MOTORMANN<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Strzelam, że chodzi o moto-top z Krakowa. 2 rzeczy się zgadzają, wysokie ceny + 3 miesięczna gwarancja.<br><hr>lotharKomentatorzy napisał(a):Mam już drugi motocykl sprowadzony przez firmę, która zajmuje się sprowadzaniem moto z Niemiec. Jestem bardzo zadowolony,motocykle sa droższe niż na alegro, ale płacę wsiadam i jadę. Żadnego dodatkowego serwisu, tylko jazda i nawet gwarancja 3 lub 6 miesięcy. Serwisuję moto, także u nich i zero zastrzeżeń.
Tak że nie do końca jest prawda napisana w artykule, że kupiony moto sprowadzony musi być niedoinwestowany.<br><hr>MOTORMANN<br>Komentatorzy napisał(a):Słusznie zauważyłeś, chociaż nie musi to być reguła. Jedna firma zajmująca się importem pojazdów do PL szuka tanich złomów, które na miejscu tylko podpicują i sprzedają, a inna firma szuka perełek i udziela na nie jeszcze gwarancji... Mógłbyś napisać z jakiego miasta jest polecana przez ciebie firma?<br><hr>lato<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Polscy handlarze to niemal w stu procentach oszuści którzy kupują rozbite motocykle i odpicowują je oczywiście jak najmniejszym kosztem żeby wyglądały ładnie ,a potem szukają jakiegoś naiwniaka nieobeznanego w temacie i kłamią w żywe oczy na temat stanu motocykla. Znam osobiście takiego jednego ściemniacza i dziwie sie ,że jeszcze nikt go nie okopał za to jaką minę mu wcisną .Na prawdę niektóre zamaskowane usterki mogą być bardzo niebezpieczne , więc albo kupić nowy albo obejrzeć każdą śrubkę w używanym motocyklu .Niestety taka jest prawda . <br><hr>aras8916
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie zupełnie się mogę zgodzić co do moto z Włoch, gdyż skutery to prawda że to dla nich jak bilet jednorazowy. Ale motocykle to już inna sprawa traktują je dobrze i dbają o nie, bardzo często są bogato doposażone (dodatki carbonowe, dobre tłumiki, to naród pozerów w dobrym tego słowa znaczeniu). Sam szukam coś nowego, ale to co widzę na aukcjach i ogłoszeniach, oraz w komisach to porażka. A że szukam Ducati to mam wybór między dosłownie kilkoma sztukami, których ogłoszenia wiszą od blisko roku.
Dodać trzeba że jest kilka firm spedycyjnych (zajmujących się transportem motocykli) które potrafią załatwić sprawę szybką i sprawnie. Co powoduje że to część transakcji jest łatwiejsza. Niemieckie motocykle są również dobrze zadbane, tylko że Niemcy nauczyli się już cenić i dlatego bywa drogo a że kupują u nich i Polacy, Czesi, Słowacy, Ruscy to mają zbyt. A już jak się trafi od sprzedawcy indywidualnego to naprawdę bywają rarytasy<br><hr>MIKI
Dodać trzeba że jest kilka firm spedycyjnych (zajmujących się transportem motocykli) które potrafią załatwić sprawę szybką i sprawnie. Co powoduje że to część transakcji jest łatwiejsza. Niemieckie motocykle są również dobrze zadbane, tylko że Niemcy nauczyli się już cenić i dlatego bywa drogo a że kupują u nich i Polacy, Czesi, Słowacy, Ruscy to mają zbyt. A już jak się trafi od sprzedawcy indywidualnego to naprawdę bywają rarytasy<br><hr>MIKI
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wniosek z artykułu jest jeden - chcesz mieć dobry motocykl ?... tylko salon i jakieś 40.000zeta do tego kombik jakieś 16.000, buty 8-9stów rekawice kask 2500 zeta. no chyba ,że bedziemy sobie bawełne z d..y wyciągali... oto koszty jakie się ponosi na dzień dobry...<br><hr>oko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no tak najlepsze motocykle są w niemczech tam nie jeżdzi się na nich wszyscy na nie tylko patrzą...cacuszka igiełki... płakać mi się chce jak czytam te bredni...<br><hr>oko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To tak, jakby napisać, że w Suwałkach motocykle to igły, bo zima długa i jeżdżone są zaledwie 2 miesiące w roku, a w Warszawie no-nstop zajeżdżane R1 do wożenia pizzy, zasypane solą i błotem. I w niemczech, i we francji i w zimbabwe kupimy zarówno zajebi.... zadbane sprzęty jak i totalne złomy.
Koleś, co ode mnie kupował motocykl był mega zadowolony, wszystko poserwisowane, wsiadać i jeździc. Sam szukałem dla siebie motocykl w PL później ( w przedziale cenowym sprzedanego przeze mnie motocykla) , to tragedia. Dołożyć 3 tys. zeby kupić coś wartego uwagi.<br><hr>sąmoderowane
Koleś, co ode mnie kupował motocykl był mega zadowolony, wszystko poserwisowane, wsiadać i jeździc. Sam szukałem dla siebie motocykl w PL później ( w przedziale cenowym sprzedanego przeze mnie motocykla) , to tragedia. Dołożyć 3 tys. zeby kupić coś wartego uwagi.<br><hr>sąmoderowane
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No i jeżdżą tylko na wprost 300 km/h, mniej szlifów, więcej dzwonówKomentatorzy napisał(a):no tak najlepsze motocykle są w niemczech tam nie jeżdzi się na nich wszyscy na nie tylko patrzą...cacuszka igiełki... płakać mi się chce jak czytam te bredni...<br><hr>oko<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mnie wkurza to, że ludzie jak przeglądają ogłoszenia, to wierzą w to co chcą usłyszeć. Chce sprzedać SV650, jak ktoś się pyta o jakies mankamenty, to mówie o wszystkim, jak na spowiedzi, żeby nigogo nie robić w konia i żeby nikt do mnie nie miał póżniej żalu. Podsumowując mam do sprzedania fajna SV-ke za fajną cenę, a nikt jej nie chce wziąść bo jestem prawdomówny.<br><hr>r4y4n
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To trzeba kłamać i sprzedasz... Polak głupi kupi ! Niestety :/ tak jak z przebiegami masz 600 000 i auto super stan to nie sprzedasz, cofniesz na 230 000 i sprzedasz na drugi dzień... Porażka !! <br><hr>DPSKomentatorzy napisał(a):Mnie wkurza to, że ludzie jak przeglądają ogłoszenia, to wierzą w to co chcą usłyszeć. Chce sprzedać SV650, jak ktoś się pyta o jakies mankamenty, to mówie o wszystkim, jak na spowiedzi, żeby nigogo nie robić w konia i żeby nikt do mnie nie miał póżniej żalu. Podsumowując mam do sprzedania fajna SV-ke za fajną cenę, a nikt jej nie chce wziąść bo jestem prawdomówny.<br><hr>r4y4n<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No jeśli dla ciebie przeciętny stan motocykla w Niemczech jest taki sam jak w Polsce... to ja nie mam pytańKomentatorzy napisał(a):no tak najlepsze motocykle są w niemczech tam nie jeżdzi się na nich wszyscy na nie tylko patrzą...cacuszka igiełki... płakać mi się chce jak czytam te bredni...<br><hr>oko<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dobrze że temat poruszono.Handlarze-oszuści żerują na niedouczeniu i ignorancji technicznej.Niestety nie ma w narodzie zamiłowania technicznego.Statystycznego adepta motocyklowego przerasta mentalnie konieczność wymiany klocków ,opon raz lub dwa razy w sezonie ,napędu.Proszę zwrócic uwagę na styl użytkowania motocykla -klocki do blach ,opony do kortu ,a napęd dopuki nie przeskakuje łańcuch.Motocykl może byc starszy wiekiem ,ale powinien być sprawny.Kupując motocykl należy uwzglednić wydatki .Nieda się kupić motocykla jezdzic i sprzedac nie inwestując w niego pieniędzy!<br><hr>PL.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
strasznie tu poszliście stereotypami. A prawda jest taka że wszędzie znajdą się i ładne sprzęty i parchy. Mało tego często zdarzają się motocykle po małej przygodzie - naprawione porządnie i starannie, a wy od razu skazujecie taki motocykl na złom. Straszcie dalej ludzi że w Polsce są same parchy to niedługo nie będzie można motocykla po glebie parkingowej sprzedać bo się ludzie będą doszukiwać nie wiadomo jakiego dzwona...<br><hr>ZX-6R
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jaki rocznik tej svki ?Golas czy sport?<br><hr>dziobasKomentatorzy napisał(a):Mnie wkurza to, że ludzie jak przeglądają ogłoszenia, to wierzą w to co chcą usłyszeć. Chce sprzedać SV650, jak ktoś się pyta o jakies mankamenty, to mówie o wszystkim, jak na spowiedzi, żeby nigogo nie robić w konia i żeby nikt do mnie nie miał póżniej żalu. Podsumowując mam do sprzedania fajna SV-ke za fajną cenę, a nikt jej nie chce wziąść bo jestem prawdomówny.<br><hr>r4y4n<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mówicie, żeby przed zakupem motocykla jechać na stacje diagnostyczną i tam ocenić stan techniczny, rozumiem, że jest tu mowa o przypadku kiedy kupujemy motocykl od motocyklisty, a nie od handlarza. Ponieważ jak nie trudno sie domyśleć handlarze pewnie mają zaprzyjaźnione stacje w okolicy, a mechanicy pewnie mają jakieś "premie" od każdego "pozytywnie zdiagnozowanego motocykla"<br><hr>J
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości