Aprilia rs 50 2002 r. cylinder 80ccm problem z dozownikiem
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 50 2002 r. cylinder 80ccm problem z dozownikiem
Witam jestem posiadaczem aprilii rs 50 stuningowaną na 80 ccm. Przy kupnie sprzedawca powiedział mi że mam lać gotową mieszanke (paliwo + olej) ponieważ dozownik za mało podaje. Czy to prawda? Lanie gotowej mieszanki nie jest zbyt komfortowe, a boje się że się zatrze. Dlatego to pytanie kieruje dla posiadaczy aprilii rs 50 z cylkiem 80cmm. Czy można lac olej do dozowika i czysta bena do zbiornika czy trzeba mieszać.
- Pawel96
- Świeżak
Czy to prawda? Jak masz niesprawny podajnik to prawda, mam na sprzedaz za 40zl, taniej nie znajdziesz, a jak nie to gotowa mieszac, trudno;)
Jak koniecznie gotowa to 1:50 jak w serwisowkach bo jak dasz z 1:40 to niezlego mula zlapie, nie zalezy to od cylindra, sam mam wlasnie ten sam silnik i 80cc
Jak koniecznie gotowa to 1:50 jak w serwisowkach bo jak dasz z 1:40 to niezlego mula zlapie, nie zalezy to od cylindra, sam mam wlasnie ten sam silnik i 80cc
- magik2208
- Bywalec
magik cachnij się w głowe. Przez gaźnik osiemdziesiątki przepływa wiecej paliwa, a oleju dostanie tyle samo na dozowniku od 50 tyle ile potrzeba aby samrować cylinder o pojemności 50 cc a nie 80cc.
-
KAPELA911 - Bywalec
Kapela a od czego jest regulacja na podajniku? ... Wystarczy odpowiednio ustawic / zwiekszyc przeplyw oleju i bedzie wszystko ok
.

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
dokładnie
ja jak zmienilem cylek w nsr na 70 (bo 50 nie mozna dostac) to bałem sie ze ebdzie za mło oleju i dalem prawie na maxa to po kilku dnich patrzylem do dozownika a tam prawie pusto wiec mysle ze wystarczy ze zaczniesz od ustawienia dozownika na prawie maxa i pózniej patrzac na to jak dymi oraz na swiece ustawidz optymalny nastaw,
a to ze sie zacieraja to jest tylko i wyłacznie wina uzytkowników, poniewaz po glebie nie patrza czy w wezyku czasem nie ma pecherzyków powietrza, a najczesciej sa i jak ten pecherzyk dojdzie do pompki to ta go nie bedzie chciała przerobic i to jest główny powód zaccierania sie tych sprzetów, bo przecierz tam mechanizm jest prosty jak konstrukcja cepa
ja jak zmienilem cylek w nsr na 70 (bo 50 nie mozna dostac) to bałem sie ze ebdzie za mło oleju i dalem prawie na maxa to po kilku dnich patrzylem do dozownika a tam prawie pusto wiec mysle ze wystarczy ze zaczniesz od ustawienia dozownika na prawie maxa i pózniej patrzac na to jak dymi oraz na swiece ustawidz optymalny nastaw,
a to ze sie zacieraja to jest tylko i wyłacznie wina uzytkowników, poniewaz po glebie nie patrza czy w wezyku czasem nie ma pecherzyków powietrza, a najczesciej sa i jak ten pecherzyk dojdzie do pompki to ta go nie bedzie chciała przerobic i to jest główny powód zaccierania sie tych sprzetów, bo przecierz tam mechanizm jest prosty jak konstrukcja cepa
- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości