malowanie, lakierowanie owiewek gdzie ? Katowice, Chorzów
• Strona 1 z 1
malowanie, lakierowanie owiewek gdzie ? Katowice, Chorzów
miałam mały ślizg R1. Większych strat nie ma po za prawym bokiem na owiewkach, lekko starły się naklejki no i lakier
Potrzebuje rady i pomocy kogoś kto się zna na czymś takim lepiej niż ja. nie wiem czy lepiej od razu malować czy np da się jeszcze załagodzić to jakimiś drobnymi zabiegami kosmetycznymi.
I tu prośba do Was. Polećcie kogoś w okolicach Katowic, Chorzowa, Bytomia ogólnie na śląsku kto mógłby ewentualnie polakierować plastiki i nie zedrze ze mnie skóry
Potrzebuje rady i pomocy kogoś kto się zna na czymś takim lepiej niż ja. nie wiem czy lepiej od razu malować czy np da się jeszcze załagodzić to jakimiś drobnymi zabiegami kosmetycznymi.
I tu prośba do Was. Polećcie kogoś w okolicach Katowic, Chorzowa, Bytomia ogólnie na śląsku kto mógłby ewentualnie polakierować plastiki i nie zedrze ze mnie skóry
- venezia82
- Świeżak
Tu masz spore pole do popisu. Jeśli chcesz to zrobić dobrze i masz trochę wprawy w ręku aby pomalować samemu. Jeśli rysy są sporę to możesz najpierw je zaszpachlować, najlepiej szpachlą natryskową i dodać trochę Uelastyczniacza ( około 5-10%). Potem podkład i znowu z uelastyczniaczem, baza, lakier do którego najlepiej też dodać trochę uelastyczniacza. Jak położysz szpachle to przetrzyj ją papierem wodnym 800, połóż podkład, bazę i lakier jeden po drugim, w przerwach około 15 minut. Wtedy nie musisz przecierać każdej warstwy. Nie rozcieńczaj lakierów Nitrem, kup specjalny do tego rozcieńczalnik.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Dandi93 napisał(a):Tu masz spore pole do popisu. Jeśli chcesz to zrobić dobrze i masz trochę wprawy w ręku aby pomalować samemu. Jeśli rysy są sporę to możesz najpierw je zaszpachlować, najlepiej szpachlą natryskową i dodać trochę Uelastyczniacza ( około 5-10%). Potem podkład i znowu z uelastyczniaczem, baza, lakier do którego najlepiej też dodać trochę uelastyczniacza. Jak położysz szpachle to przetrzyj ją papierem wodnym 800, połóż podkład, bazę i lakier jeden po drugim, w przerwach około 15 minut. Wtedy nie musisz przecierać każdej warstwy. Nie rozcieńczaj lakierów Nitrem, kup specjalny do tego rozcieńczalnik.
Właśnie nie chce tego robić sama wolałabym żeby zrobił to ktoś kto się na tym zna - ja się nie znam

- venezia82
- Świeżak
Re: malowanie, lakierowanie owiewek gdzie ? Katowice, Chorzó
venezia82 napisał(a):nie wiem czy lepiej od razu malować czy np da się jeszcze załagodzić to jakimiś drobnymi zabiegami kosmetycznymi.
Wrzuć foto to ocenimy co i jak, ale raczej całe elementy będziesz miała do lakierowania jeśli piszesz, że lakier zdarty.
Polakierować to Ci to raczej każdy lakiernik na śląsku zrobi-google pomoże Ci ich znaleść. Za element pewnie biorą podobnie więc tym się nie przejmuj. Natomiast na Twoim miejscu przejmowałbym się doborem lakieru, bo z tym mają problemy i to duże.
Jeśli chcesz to podrzuć mi na Pw dane sprzęta, to podam Ci kody lakieru.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości