Ubranie w deszcz,zimno,wiatr
• Strona 1 z 1
Ubranie w deszcz,zimno,wiatr
Tak jak w temacie. Już powoli można jeździć skuterem ale moi rodzice nie bardzo są za tym. Zawsze że za zimno , że deszcz będzie padał itp.
I pytanie mam. Czy jeśli się dość grubo ubiorę: podkoszulek, drugi podkoszulek, bluza, Kurtka(gruba,zimowa) to może mnie jakoś przewiać.
Chce pokonywać dystans około 10km, i w deszczu czy przetrwam, bo mówili mi że jak będzie deszcz i wiatr to leże, chodzi tu o zdrowie że chory będę. Nie mam za dużo środków na ubrania ze skóry i membraną także czy opłaca mi się to kupować. Istnieje jakiś płaszczyk który na siebie zarzucę i dojadę bez przemoknięcia.
I pytanie mam. Czy jeśli się dość grubo ubiorę: podkoszulek, drugi podkoszulek, bluza, Kurtka(gruba,zimowa) to może mnie jakoś przewiać.
Chce pokonywać dystans około 10km, i w deszczu czy przetrwam, bo mówili mi że jak będzie deszcz i wiatr to leże, chodzi tu o zdrowie że chory będę. Nie mam za dużo środków na ubrania ze skóry i membraną także czy opłaca mi się to kupować. Istnieje jakiś płaszczyk który na siebie zarzucę i dojadę bez przemoknięcia.
- Qmi
- Świeżak
Nie ilość ciuchów, lecz jakość... Dobra kurtka z windstopperem, nieprzemakalne spodnie, jakieś tekstylne załatwią problem. Ale to kosztuje...
<b>ZxR 636 2006</b>
-

PrimoGhost - Stały bywalec
pytanie w stylu: czy jak jutro wyjde z domu o godzinie 12:00 to się przeziębie ? Skąd ludzie na forum maja to wiedzieć ? Jasny gwint co za pytania
dostałeś dziś już jednego warna za oftop
nie prowokuj losu
madcap
dostałeś dziś już jednego warna za oftop
nie prowokuj losu
madcap
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):sebasbox napisał(a):a może kombinezon przeciwdeszczowy za kilkadziesiąt PLN a pod spód ciepłe ciuchy?
Miało być bezpiecznie, zwykłe ciuchy to nie bardzo wg mnie. Kombiak p.deszczowy wytrzyma z 5 cm szlifa.
myślałem raczej tylko o tym żeby nie było zimno i mokro bo chyba o to chodziło autorowi...
- sebasbox
- Świeżak
Właśnie. Gadałem z tatą niedawno i mówił że płaszcz powinien mnie ochronić przed deszczem , bo jak mi płaszcz może przemoknąć hah... Nie będę jeździł w zimie tylko jak się ściepli, i tak jak wyżej napisałem że mam do domu jakieś 10km, a po drodze mam zawsze jakieś mosty także mogę pod nimi przeczekać w razie bardzo dużej ulewy. A i tak przez okres marca kwietnia w zimowej kurtce będę jeździł bo nie będę ryzykował ...
- Qmi
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość