R6 faluje
• Strona 1 z 1
R6 faluje
Witam
Mam takie pytanie bo w mojej r6 faluje silnik na obrotach i jak sie doda gazu to czasami dechnie....byl tam robiony wydech(przez poprzedniego wlasiciela "pseudo speca") i jest to seria tylko skrócona i wszystko z niej wyrzucone (ryczy ja swinia w rzezni) i chcialbym ten tlumik wywalic i kupic cos innego tylko co bo kasy malawo troszke (wydadtki przed sezonowe) i czy po wymianie tego tlumika obroty beda dalej falowac czy raczej wliczona bedzie regulacja gaznikow i jaka cena jak ktos sie orientuje
P.S
Przepraszam za pisownie ale nie jestem polonista..=]
Mam takie pytanie bo w mojej r6 faluje silnik na obrotach i jak sie doda gazu to czasami dechnie....byl tam robiony wydech(przez poprzedniego wlasiciela "pseudo speca") i jest to seria tylko skrócona i wszystko z niej wyrzucone (ryczy ja swinia w rzezni) i chcialbym ten tlumik wywalic i kupic cos innego tylko co bo kasy malawo troszke (wydadtki przed sezonowe) i czy po wymianie tego tlumika obroty beda dalej falowac czy raczej wliczona bedzie regulacja gaznikow i jaka cena jak ktos sie orientuje
P.S
Przepraszam za pisownie ale nie jestem polonista..=]
- kukokiko
- Świeżak
Jezeli chcesz wszystko lux to licz sie z reguacja gaznikow po zmianie komina, a czy uspokoja sie obroty czy jeszcze gorzej sfiksujÄ… to juz raczej nikt Ci nie powie.
-
ZieLony_69 - Świeżak
Kłania się podstawowy serwis moto:
- reg. luzow zaworowych
- czyszczenie i synchro gaźników
- sprawdzenie świeć i ich ewentualna wymiana.
Nie wspominam o płynach- ale one akurat nie mają nić wspólnego z tymi objawami.
- reg. luzow zaworowych
- czyszczenie i synchro gaźników
- sprawdzenie świeć i ich ewentualna wymiana.
Nie wspominam o płynach- ale one akurat nie mają nić wspólnego z tymi objawami.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Tak jak napisał limak podstawa to pelny serwis czyli reg. luzów zaworowych, sychro i czyszczenie gaznikow , swiece... Komin zmień przed serwisem bo pod komin trzeba zsynchronizowac gazniki
Najpierw to zrób jesli dalej badzie falowała trzeba bedzie szukac przyczyn gdzie indziej 

- enek
- Świeżak
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... egory=4073
Poszukaj sobie w firmowych używkach albo kup coś nowego od RM motors czy innego prywaciarza. Teraz obojętnie co zamontujesz to i tak będzie się mniej darło niż wybebeszona i skrócona pucha.
I tak jak koledzy wyżej napisali, zmień komin i dopiero wtedy zrób pełny serwis. Powinno być ok.
Poszukaj sobie w firmowych używkach albo kup coś nowego od RM motors czy innego prywaciarza. Teraz obojętnie co zamontujesz to i tak będzie się mniej darło niż wybebeszona i skrócona pucha.
I tak jak koledzy wyżej napisali, zmień komin i dopiero wtedy zrób pełny serwis. Powinno być ok.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
ja jak kupiłem swoja R6 to miałem juz wstawiony wydech sportowy który sie dobrze prezentuje i nie mialem zadnych problemow ale facet dał 1200 za ten wydech, mysle ze cena nie gra tu roli tylko po wymianie wydechu regulacja tak jak napisano wyżej...
- Tomskee
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości