Pytanie Router XM50
• Strona 1 z 1
Pytanie Router XM50
Mam pytanie co byscie w nim wymienili oprócz silnika żeby zwiększyć moc?
Chodzi mi głównei o sprzęgło dzwon sprzęgla gaźnik i cylinder na jakie te częsci bscie wymienili ?
Bardzo proszę o konkretne linki i o ile sie zwiekszy moc po zmianei tych częsci?
Chodzi mi głównei o sprzęgło dzwon sprzęgla gaźnik i cylinder na jakie te częsci bscie wymienili ?
Bardzo proszę o konkretne linki i o ile sie zwiekszy moc po zmianei tych częsci?
- Side4Side
- Świeżak
Najtańszy sposób na podniesienie osiągów to sprzedania chińskiego badziewia i kupienie dobrego markowego 2t. I to nie żart tylko prawda. Żeby uzyskać takie osiągi jak w dobrych 2t musisz wsadzić 1000-1500zł. Nie lepiej tą kasę dołożyć i kupić porządny sprzęt?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie
landrys ma racje
wiemy ze nie umiecha ci sie sprzedawanie swojego ukochanego skutera ale to najlepsze rozwiazanie
landrys ma racje
wiemy ze nie umiecha ci sie sprzedawanie swojego ukochanego skutera ale to najlepsze rozwiazanie
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
i ja sie dokładam do tego. bez sensu jest inwestowac w chinola. on jest dobry jak okazjonalnie gdzies sie lata. np mój kumpel go ma jemu nie potrzeba mocy dobrego 2T. bo jeździ tylko "za potrzebą" z kolei jak ktos chce adrenaliny i mocy to jednak chinczyk sie do takich celó nie nadaje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mozna kupic simsona
tu kwestia jest aby nauczyc sie biegować
hamowac płynnie ruszac itp
potem mozna kupowac cos większego. tylko tez kwestia czy dasz rade na czyms wiekszym
to juz musisz sam ocenic 

potem mozna kupowac cos większego. tylko tez kwestia czy dasz rade na czyms wiekszym

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hahaha ? jaja se robisz ? po 1 odkopujesz stare syfy po 2 jawe ? że jawa niby bardziej wytrzymała ? duzo pali ledwo jedzie. skutera za 2500 kupisz juz do jazdy
jawa moze i kosztuje 500 zł ale ona raczej nie daje takiej przyjemnosci z jazdy jak skuter (mówi o wygodzie) ale oczywiscie do turystyki i oldskulu jawka rlz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Heniu jawa 50 do turystyki? Jak daleko tym zajedziesz bez żadnego postoju? Miałem kiedyś jawe w ramie rometa, siłę miała, szybkość też dobrą (nie miałem licznika), napewno było to coś lepszego niż romecik 2-biegowy, komarek itp, ale żeby od razu do turystyki to bym nie powiedział.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Ludzie na rowerach podróżują a co dopiero na Jawce
Widziałem latem jak kończą się wycieczki skuterem. Kobietki jechały na zakupy bo nawet śrubokręta nie miały. Zdjęliśmy wspólnie pokrywę i ku mojemu zdziwieniu nie było tam paska napędowego. Zostały jakieś kawałki pofalowanej gumy i to wszystko
Tak się skończyła ich wycieczka.
Może i skuter jest dobry na wycieczki bo jest wygodny to prawda. Ale to "chińskie badziewie" trudno nazwać skuterem. Są oczywiście ładne markowe motorki, które owszem są dobrze zrobione. Ale są droższe i większość kupuje te tańsze awaryjne Baotiany itp.

Widziałem latem jak kończą się wycieczki skuterem. Kobietki jechały na zakupy bo nawet śrubokręta nie miały. Zdjęliśmy wspólnie pokrywę i ku mojemu zdziwieniu nie było tam paska napędowego. Zostały jakieś kawałki pofalowanej gumy i to wszystko

Może i skuter jest dobry na wycieczki bo jest wygodny to prawda. Ale to "chińskie badziewie" trudno nazwać skuterem. Są oczywiście ładne markowe motorki, które owszem są dobrze zrobione. Ale są droższe i większość kupuje te tańsze awaryjne Baotiany itp.
- danwin
- Świeżak
nie no nie mówie o turystyce 500 km od domu
tylko do lansowania sie po mieście oldschoolem
w takim pojęciu jest to turystyk
nie zgodze sie bo za boatiana trzeba dac 1500-2000 zł za tą kase mozna kupic chociazby honde pal 10 letnia. fakt małe gówienko nie kazdemu sie nadaje ale ten skuter 5 razy licznik obróci i nie wsadzisz ani złotówki
a jak juz tłok stanie 100 zł i jest nowy
a okazyjnie mozna kupic fajny sprzęt do tych 2 tysiecy. ja kupiłem bardzo dobrego skutera za mniej niz 2 tysiace.

nie zgodze sie bo za boatiana trzeba dac 1500-2000 zł za tą kase mozna kupic chociazby honde pal 10 letnia. fakt małe gówienko nie kazdemu sie nadaje ale ten skuter 5 razy licznik obróci i nie wsadzisz ani złotówki

a okazyjnie mozna kupic fajny sprzęt do tych 2 tysiecy. ja kupiłem bardzo dobrego skutera za mniej niz 2 tysiace.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To chyba ty nie wiesz o czym piszesz.
po 1. cyl, tlok i glowica za 65zl? powodzenia
Po 2. sam cyl nic nie da. trzeba jeszcze zwiekszyc dolot mieszanki. Najlepszym sposobem jest wymiana gaznika na wiekszy. Najlepiej by bylo jeszcze ulatwic wylot spalin poprzez wydech. Jesli moc bedzie wystarczajaco duza to i wal na wymiana i moze inne czesci (nie wiem jak dokladnie zbudowany jest skuter bo mam manuala).
Juz wiecej mocy zyska powiedzmy dzieki wiekszemu gaznikowi i ew wydechowi niz na kicie.
po 1. cyl, tlok i glowica za 65zl? powodzenia
Po 2. sam cyl nic nie da. trzeba jeszcze zwiekszyc dolot mieszanki. Najlepszym sposobem jest wymiana gaznika na wiekszy. Najlepiej by bylo jeszcze ulatwic wylot spalin poprzez wydech. Jesli moc bedzie wystarczajaco duza to i wal na wymiana i moze inne czesci (nie wiem jak dokladnie zbudowany jest skuter bo mam manuala).
Juz wiecej mocy zyska powiedzmy dzieki wiekszemu gaznikowi i ew wydechowi niz na kicie.
- magik2208
- Bywalec
dokładnie wystarczy sam cylinder bez jakichkolwiek modyfikacji cylindra i moc bedzie dało sie odczuć. moze i v maxu nie przybędzie duzo. ale moto od dołu zacznie lepiej sie czołgać
ale tez wiadomo im wiecej ingerencji (gaźnik, dolot, wydech ) tym mocy mozna wyciagnac jeszcze wiecej. tylko na przykładzie chinczyka nie bawił bym sie w ostry tuning bo silnik tego nie zniesie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości