Pomoc w wyborze rękawic zimowych.
• Strona 1 z 1
Pomoc w wyborze rękawic zimowych.
Witam. Poszukuje ciepłych rękawic do jazdy. Wymagania to, żeby trzymały ciepło do -10 i nie kosztowały więcej niż 170zł z uwzględnieniem przesyłki. Wygrzebałem parę modeli z tego przedziału cenowego, może ktoś takowe posiada i się wypowie na ich temat:
Adrenaline Frost
Racer Freezy
Adrenaline Winter
Ixon Pro Level
Ixon Pro Warrior
Macna Lava
Ixon Pro Miss 2
Racer Python
Alpinestars Mirage Drystar
Alpinestars SRS Drystar
Z góry dziękuje za zainteresowanie i pomoc.
Adrenaline Frost
Racer Freezy
Adrenaline Winter
Ixon Pro Level
Ixon Pro Warrior
Macna Lava
Ixon Pro Miss 2
Racer Python
Alpinestars Mirage Drystar
Alpinestars SRS Drystar
Z góry dziękuje za zainteresowanie i pomoc.
- zawijaczszos
- Świeżak
Wiem, że tanie nie zawsze musi się równać dobre. Jakieś super rewelacji w tych pieniądzach nie oczekuje. Niestety nie dysponuje dużą gotówką ostatnimi czasy, na święta wydatki były i w dodatku niedawno straciłem prace. Ważne by cieplej było niż w zwykłych rękawicach bo musze stawać co 3-4 km i grzać dłonie na wydechu bo marzną.
- zawijaczszos
- Świeżak
- dolarss
- Świeżak
Racer Freezy - zdecydowanie. Mają izolację od 3M - Thinsulate, ta sama która jest w Novusach, które testował Łowca http://www.scigacz.pl/Rekawice,Racer,No ... 13956.html . Kilku znajomych je ma i naprawdę są ciepłe. Inna sprawa że nie znajdziesz tu żadnych dodatkowych ochraniaczy, więc nadają się raczej do spokojniejszej jazdy ew. na snowboard zimą, bo są faktycznie ciepłe i nieprzemakalne.
ppzdr
ppzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Ja mam zimowe Utika Ice (czy jakoś tak) i do +3st, dają radę. Oczywiście nie są wygodne jak letnie i slabszy chwyt jest.
A po co są rękawice zimowe? Żeby móc jeździć jak jest temp. na plusie, nie jest mokro a w letnich jest za zimno (jak dla mnie temp.<10st).
A po co są rękawice zimowe? Żeby móc jeździć jak jest temp. na plusie, nie jest mokro a w letnich jest za zimno (jak dla mnie temp.<10st).
VFR 02'
-
navi - Świeżak
nie chce mi się szukać po forum więc zapytam:
- czym śmigasz? sportem czy nakedem?
- masz wentylowane rękawice?
bo jak śmigasz sportem i masz nie-wentylowane rękawice to sobie mogę wyobrazić jazdę wiosną/jesienią w porach nocno-porannych.
Ale jak masz wentylowane i jeździsz nakedem to akurat masz mega dobre grzanie w łapach i jako przedstawiciel nie-metroseksualnego pokolenia masz prawo nie rozumieć po co w ofercie jest bielizna termoaktywna, podgrzewane manetki, zimowe rękawice, owiewki w niektórych motocyklach na dłonie... i cała masa produktów mająca na celu zwiększenia ciepłoty ciała motocyklisty...
- czym śmigasz? sportem czy nakedem?
- masz wentylowane rękawice?
bo jak śmigasz sportem i masz nie-wentylowane rękawice to sobie mogę wyobrazić jazdę wiosną/jesienią w porach nocno-porannych.
Ale jak masz wentylowane i jeździsz nakedem to akurat masz mega dobre grzanie w łapach i jako przedstawiciel nie-metroseksualnego pokolenia masz prawo nie rozumieć po co w ofercie jest bielizna termoaktywna, podgrzewane manetki, zimowe rękawice, owiewki w niektórych motocyklach na dłonie... i cała masa produktów mająca na celu zwiększenia ciepłoty ciała motocyklisty...
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
ja wole w wieku 60 lat nie miec problemow z otwarciem rak i np. jak sie jezdzi we wrzesniu czy pazdzierniku nocami to jest problem z temperatura i tez sie przymierzam do jakis cieplejszych rekawic
- xede
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe