Yamaha TTR 125
• Strona 1 z 1
Yamaha TTR 125
Witam poszukuje cross-a w 4-paku ponieważ nie lubię spalania na poziomie 7l (benzyna mocno poszła w górę i tu problem). Interesuje mnie ta oto Yamaha (zastosowałem opcje szukaj i nic nie znalazłem) i potrzebuje o niej informacji czy jest to dobry sprzęt dla średnio początkującego motocyklisty. Czy są jeszcze inne cross-y o poj. 125ccm i w 4-paku godne mojej uwagi.
Budżet to około 3,5-4 tyś.
Budżet to około 3,5-4 tyś.
- krzychu12
- Świeżak
ttr to najlepszy sprzęt innym sprzetem moze byc xr albo DR. co do spalania to żeś nieźle dowalił
pomysl logicznie. masz 125 w 4T osiagi takie że rowerem latałbyś szybciej. no fakt do nauki ok. ale zaraz sie nauczysz i sprzęt opanujesz i bedziesz z moto wyciskał 90% mocy powiedzmy i spalanie przy takim katowaniu masz czasem większe niz pyrkając 2T. z tym że pyrkając 2T jedziesz szybciej niz ciskając 4t
kumpel miał DR 125 ja DT 50 osiągi były bardzo podobne. DRka troche lepiej szła moze z dołu zwłaszcza. ale jego paliła więcej niz moja DT. mimo że oboje piłowalismy. i teraz inna sprawa przy prędkosci przelotowej powiedzmy 50 km h taka ttr zjara ci powiedzmy 3 litry a DT 125 spali ci 3.5 litra z tym że w DT zawsze masz 2/3 jeszcze gazu do dyspozycji a w ttr cale nic. wiec nie patrz aż tak na spalanie.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Pocieszyłeś mnie trochę tym spalaniem ale teraz mam dopiero mętlik co do wyboru bo chciałbym moto tak w rocznikach 96-06 i teraz muszę od nowa przewertować internet w poszukiwaniu tego, który najlepiej będzie do mnie pasował. Prosił bym was o pomoc choć to może być trudne i zapewne jest takich problemów mnóstwo. Przejdźmy do sedna sprawy, mianowicie chciałbym aby moto trochę się różniła (ale nie musi) od innych, pomyślałem trochę i lepiej aby to było enduro niż cross (wątpię żeby dało się przerobić cross-a na enduro) ale jest mały problem nie mam a1 więc raczej cross, chciałbym mieć przy nim 2 komplety kół supermoto i terenowe (aby kostki nie zjechać na asfalcie), piekielną mocą to on nie musi dysponować i to chyba byłoby na tyle.
- krzychu12
- Świeżak
jesli 125 to ja bym Ci polecił DT 125 R spokojnie znajdziesz w tych rocznikach a powiem ze po odblokowaniu maszynka spisuje sie ładnie
co prawda pomykam nią dopeiro od lipca ale za kazdym razem gdy na Nią wsiadam pojawia sie uśmiech na mej twarzy
pociesze Cie ze tez nie mam prawka ale co z tego
przepisy znam
to tyle jeśli moglem coś powiedzieć 

- kotan88
- Świeżak
mnie raczej na cross-ie z lampami by nie złapali bo sami znajomi a jak nowy to w pole i mieszkam w małej miejscowości a po 18 coś poważniejszego z większym zakresem budżetowym a wracając do Yamachy TTR 125 to jeszcze najbardziej mi się ona podoba a nie chodzi mi o to żeby mieć zapas mocy bo i tak będę jeździł po lekkim terenie bo toru nie mam w pobliżu
- krzychu12
- Świeżak
taka DT i tak sie na tor nie nadaje 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie słuchaj co mówią inni
wcale nie ma słabego silnika. i tak tyle co tym motorem mozna nawyprawiać to jest bardzo duzo. wymiana tłoka raz na 3 lata to jest NIC.

wcale nie ma słabego silnika. i tak tyle co tym motorem mozna nawyprawiać to jest bardzo duzo. wymiana tłoka raz na 3 lata to jest NIC.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości