Zdławionie Hondy CBR 600 z Niemiec
• Strona 1 z 1
Zdławionie Hondy CBR 600 z Niemiec
Witam, wie ktoś jak wygląda sprawa u naszych sąsiadów jezeli chodzi o zdławienie tego moto?? Ogladałem ost papiery(brief) i pisało, ze ma moc 25kW(wpis był z 2008 czy 2009 roku). Wiadomo, ze teraz może juz byc oddławiony ale przy rejestraci tutaj wpiszą nam ta nizsza moc??
Dużo roboty nie ma z odławieniem i czy przy zdławionym moto silnik cierpi??
Dużo roboty nie ma z odławieniem i czy przy zdławionym moto silnik cierpi??
- MichaelloEs
- Świeżak
nie cierpi a odpoczywa. i przy rejestracji w Polsce wpiszą ci w dowód 25kW. z którego roku ta cbr bo jak nowa to pewnie sam nie oddławisz. ja miałem cbr 125 zablokowaną na 5kW i za oddławienie w serwisie wołali 1100zł(sprawa elektroniczna mapy, wtryski) ale nie wiem jak jest w 600.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
W Niemczech to normalne i bardzo często spotykane, nawet w litrowych supersportach. Dławią nagminnie do 25kW i 72kW, ale nawet i tam często jest to tylko zabieg fikcyjny (tj. tylko w papierach) a w rzeczywistości pełna moc.
Starsze motory są dławione przeważnie mechanicznie, zazwyczaj na podciśnieniowych przepustnicach lub dyszach. Rzadko na wałkach rozrządu czy głowicach/zaworach. Natomiast nowszych jednostek (na wtrysku) nie dławia tam mechanicznie tylko na modułach zapłonowych.
Przy rejsetracji wpiszÄ… Ci takÄ… moc jaka widnieje na papierach z przeglÄ…du technicznego najprawdopodobniej.
Starsze motory są dławione przeważnie mechanicznie, zazwyczaj na podciśnieniowych przepustnicach lub dyszach. Rzadko na wałkach rozrządu czy głowicach/zaworach. Natomiast nowszych jednostek (na wtrysku) nie dławia tam mechanicznie tylko na modułach zapłonowych.
Przy rejsetracji wpiszÄ… Ci takÄ… moc jaka widnieje na papierach z przeglÄ…du technicznego najprawdopodobniej.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Powiem tak, ze jezdziłem na tym moto i ma kopa choc nie kreciłem do maxa... Ale na postoju to predkosciomierz spokojnie daje na maxa a w innym wypadku chyba by ho dławiło przy wyzszych obrotach??
Tez mysle, ze pisza jedna a drugie jest w rzeczywistosci, ponoc mniejszy podatek czy cos za to maja... Tak samo jak w Belgii... tak słyszałem.
Ale na stacji kontroli chyba mi nie wylicza ile to ma koni:)??
Pytam ogolnie o to bo potem jak bede chcial go sprzedac to co powiem?? 25kw ale ciagnie jak byk:P??
Zreszta chyba kogo te liczby obchodza...
Tez mysle, ze pisza jedna a drugie jest w rzeczywistosci, ponoc mniejszy podatek czy cos za to maja... Tak samo jak w Belgii... tak słyszałem.
Ale na stacji kontroli chyba mi nie wylicza ile to ma koni:)??
Pytam ogolnie o to bo potem jak bede chcial go sprzedac to co powiem?? 25kw ale ciagnie jak byk:P??
Zreszta chyba kogo te liczby obchodza...
- MichaelloEs
- Świeżak
R@F napisał(a):O ile sie nie myle oddlawienie tez odnotowuje sie w briefie.
Kazdy robi to ''na wlasna reke'' i nikomu nie zalezy zeby odnotowywac to w papierach, wrecz przeciwnie. Tansze ubezpieczenie itd. Gorzej sprawa wyglada przy jakiejkolwiek stluczce etc.
-
elvis008 - Świeżak
MichaelloEs napisał(a):Ale na postoju to predkosciomierz spokojnie daje na maxa a w innym wypadku chyba by ho dławiło przy wyzszych obrotach??
Bez żadnych problemów zablokowane moto zamyka obrotomierz do odciny. Miałem zablokowanego Bandita i wchodził na obroty na postoju identycznie jak odblokowany.
MichaelloEs napisał(a):Ale na stacji kontroli chyba mi nie wylicza ile to ma koni:)??
I właśnie z tego względu diagnosta nie wpisze Ci w papiery mocy innej niż widnieje w niemieckich papierach. Nie przyznaj się, że moto ma pełna moc bo jak trafisz na słuzbistę który kocha swoja pracę nade wszystko, to koleś wogóle może odmówic Ci zrobienia przeglądu.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Hmm mnie to jedno, co tam bedzie, jaka moc tylko przy sprzedazy zeby nie byłoby problemów z niedowiarkami:)
Jutro kolega doswiadczony wpada, ma ta sama CBR '99 i zobaczy czy jest roznica:)
Co do tych stłuczek, o co chodzi??
Jutro kolega doswiadczony wpada, ma ta sama CBR '99 i zobaczy czy jest roznica:)
Co do tych stłuczek, o co chodzi??
- MichaelloEs
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości