Motocykl na poczÄ…tek??
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
krystian505 napisał(a):rossavu a ty czym latasz??
Tak jak Ty napalalem sie na ss (wczesniej jezdzilem mniejszymi poj - dosc dlugo), ale mialem okazje posmigac dluzej zx6r i zwatpilem w swoje umiejetnosci + wysluchalem rad motocyklistow i kupilem 500tke. Nie zaluje - szybko nauczylem sie panowac nad maszyna, zamykalem opone po miesiacu jazdy itp - teraz czas na zmiane szpeja, wskocze na ss i wiem, ze nie bede robil siary i jezdzil jak p-reclowy koles w kamizelce
Mam nadzieje, ze nie nalezysz do osob, ktore musza uderzyc glowa o sciane zeby sie przekonac jak to boli
http://motopolska.dbv.pl/forum/viewthread.php?forum_id=19&thread_id=16 (otwórz link)
-
rossavu - Stały bywalec
- krystian505
- Świeżak
ale co czytałem po różnych forach to ludzie się wypowiadali że za pierwsze moto mieli R6 i się nauczyli jeździć na nim. dodawali jeszcze że to dla tych co mają oleju w głowie trochę
- krystian505
- Świeżak
krystian505 napisał(a):ale co czytałem po różnych forach to ludzie się wypowiadali że za pierwsze moto mieli R6 i się nauczyli jeździć na nim. dodawali jeszcze że to dla tych co mają oleju w głowie trochę
Ty chcesz jezdzic czy sie lansowac? Nie nauczysz sie dobrze jezdzic na 600tce. Kolesie pisza, ze ogarniaja ich 1 moto a jak zobaczysz jak jezdza to wstyd - po prostu wstyd. To, ze po 2tys km potrafi ruszac bez szarpniecia i hamowac to nie znaczy, ze ogarnia moto. To sa motocykle sportowe i trzeba uzywac je zgodnie z przeznaczeniem - aby to robic musisz miec umiejetnosci, ktore nabierzesz jezdzac mniejsza pojemnoscia. A tak w ogole 500tka nie jest slaba! GPZ 500 do setki zjada porshe 911 czy Subaru Impreze. Nie patrz na wyglad moto bo to jest zgubne - moto ma zapier* a nie wygladac.
Niech ktos jeszcze sie wypowie.
-
rossavu - Stały bywalec
zr7 najlepszy motor do miasta i w lekka trasę a z owiewka to i w trasę, jego stary silnik z dołu ciągnie jak traktor bardzo milo go wspominam, fakt ze zaniecha buja ale ile frajdy jak przy 3 tys odkręcasz gaz i porządnie odjeżdża. to nie typ moto co fazer czy bandit ze jak chcesz jechać to obroty i gazz,
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
autor zechciał zagłębić się w ten link -> http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
Kamusial napisał(a):autor zechciał zagłębić się w ten link -> http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
patrzyłem
- krystian505
- Świeżak
z tych wszystkich propozycji to najbardziej mi odpowiada SUZUKI BANDIT 600.
Z tego co czytałem jeszcze na necie to wszyscy sobie go chwalą.
- krystian505
- Świeżak
krystian505 napisał(a):z tych wszystkich propozycji to najbardziej mi odpowiada SUZUKI BANDIT 600.
Jak cos to mam dobra sztuke bandita 600 - wersja S (z owiewika) - okolice Wadowic. Wiecej info pod nr GG 2283799
-
rossavu - Stały bywalec
- krystian505
- Świeżak
krystian505 napisał(a):ale co czytałem po różnych forach to ludzie się wypowiadali że za pierwsze moto mieli R6 i się nauczyli jeździć na nim. dodawali jeszcze że to dla tych co mają oleju w głowie trochę
Taaaaaaaa, przy najblizszej okazjo spytaj o wstawienie fot ich opon – mowi wiele !
Spytaj na jakich obrotach wchodza w winkiel i na ktorym biegu ( czesciowy problem, ze nieznasz tego winkla a wirtualnie mozna duzo pisac ). Spytaj tych ktorzy zaczynali od 125 – ek a bedziesz mial jakies porownanie. Malo jest osob ktore nauczyly sie jezdzic n asportowej 600 – cie, masa jest takich ktorzy twierdza, ze sie nauczyli.
Nauczyc mozesz sie gdy sprzet Cie nie przerasta i jest adekwatny do Twoich umiejetnosci jaie posiadasz obecnie a nie jakie bedziesz posiadal w przyszlosci.
Rodzice tez chyba nie kupowali Ci ubran o 4 numary za duze ?
Kamusial napisał(a):autor zechciał zagłębić się w ten link -> http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
ten link to mozesz miedzy bajki wlozyc, przynajmniej jezeli chodzi o porady co do pierwszego motocykla.
- Pat123
- Świeżak
rossavu napisał(a):krystian505 napisał(a):ja dopiero na wiosnę będę chciał kupić
Wiec zapodaj temat na wiosne - jak bedziesz zainteresowany zakupem.
/Do zamkniecia!
oki:P
- krystian505
- Świeżak
prawde mówiąć znam kolesia który zaczynał od cbr 900 (wcześniej wsk 125) i zamyka opone, staje na koło itp... ale osobiście nie polecam
ja ten sezon (dodoam mój pierwszy) przejezdziłem XJ 600 i wiele sie nauczyłem, jednak nie "znudziłem" sie moją XJ-ta co wróży kolejny sezon jazdy.
jesli chodzi o BANDZIORA 600 to tez sie nada (troche mocniejszy od XJ ale bardzo przyjazny w prowadzeniu...)
ja ten sezon (dodoam mój pierwszy) przejezdziłem XJ 600 i wiele sie nauczyłem, jednak nie "znudziłem" sie moją XJ-ta co wróży kolejny sezon jazdy.
jesli chodzi o BANDZIORA 600 to tez sie nada (troche mocniejszy od XJ ale bardzo przyjazny w prowadzeniu...)
- tanker85
- Świeżak
Ja również znam osobę która kupiła sc33 na pierwsze moto, nie wiem czy zamyka oponę, ale ma to moto już 5 lat i cały czas nim jeździ, 3 lata temu przerobił go na psa i coś stunci, każdy ma swoje upodobania, ja np. najbardziej lubię pokonywać winkle, i dlatego na początek kupiłem 500 żeby się oswoić
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
RUTRA.RD napisał(a):ale to wszystko zalezy jaki sie ma glowe, jak ktos jest zryty to i na 125 sie zabije
to jest prawda. Jak się ma olej w głowie to się nie zabije, a jak nie to na pierwszym zakręcie będzie po nim
- krystian505
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości