gsf650 nie chce palic
• Strona 1 z 1
gsf650 nie chce palic
Witam, jestem tu nowy. Zaraz opiszę mój problem z banditem (2008r chłodzony wodą) na którego temat nic nie mogłem znaleźć. Mam nadzieję że mi pomożecie.
Otóż po wymontowaniu i założeniu akumulatora motocykl nie chce odpalić. Zdejmowałem też bak ale tam nic nie było grzebane. Motocykl dwa dni temu jeszcze był sprawny. Teraz tylko kręci i nie chce odpalić a jak już odpali to zaraz zgaśnie. Dodam że miga kontrolka wtrysków i wyskakuje FI na wyswietlaczu po włączeniu zapłonu ale jak uda mi się go na chwile odpalic to przestaje. Gdy motocykl po chwili zgasnie FI nadal miga. Za rozgryzienie tej zagadki będę bardzo wdzięczny.
Otóż po wymontowaniu i założeniu akumulatora motocykl nie chce odpalić. Zdejmowałem też bak ale tam nic nie było grzebane. Motocykl dwa dni temu jeszcze był sprawny. Teraz tylko kręci i nie chce odpalić a jak już odpali to zaraz zgaśnie. Dodam że miga kontrolka wtrysków i wyskakuje FI na wyswietlaczu po włączeniu zapłonu ale jak uda mi się go na chwile odpalic to przestaje. Gdy motocykl po chwili zgasnie FI nadal miga. Za rozgryzienie tej zagadki będę bardzo wdzięczny.
- keram1
- Świeżak
Wymieniałem filtr powietrza. kurcze nic nie mogę znaleźć na ten temat. Już myślałem że paliwo złej jakości ale przecież jeździł na tym i nic się nie działo. Może przez wyjęcie tego akumulatora zresetowało się coś w module i teraz nie chce działać?? A może wie ktoś jak zrobić żeby kod błędu wyskoczył na wyświetlaczu??
- keram1
- Świeżak
Problem naprawiony:P przeryłem całą instalacje, sprawdzilem wszystkie kostki ale były ok. Wykreciłem jeszcze raz akumulator, jego stelaż, i ze spokojem poskładałem wszystko od nowa razem z tymi wszystkimi pierdołami koło aku i problem FI nie wyskakuje. Ale świece były zalane i odziwo po ich wyczyszczeniu motocykl chodzi jak dawniej.
Dobrze, że takie zdarzenie miało miejsce bo przynajmniej założyłem konto na takim forum a dużo tu ciekawych informacji;)
Dobrze, że takie zdarzenie miało miejsce bo przynajmniej założyłem konto na takim forum a dużo tu ciekawych informacji;)
- keram1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości