przez madcap » 3/9/2010, 16:58
mimo, że mamy benzynę we krwi czasem też coś trzeba zjeść lub wypić
stąd urodził mi się pomysł w głowie na zamieszczenie przepisów kulinarnych na nasze ulubione żarełko tudzisz jakiś alkoholomix
prośba usilna moja cobyście zamieszczali sprawdzone przez was przepisy (nie takie zerżnięte na pałę z książki kucharskiej) i żeby to było coś więcej niż jak ugotować wodę na twardo lub usmażyć jajecznicę (choć jeśli będzie jakaś fikuśna, to jak najbardziej)
a na początek ode mnie
1. melanż-arbuz (tak to nazwałem)
składniki:
arbuz ok. 5-6 kg
0,5 l. spirytusu
1l. soku jabłkowego
przyrządzenie:
z arbuza odkroić czapkę tak na 4/5 wysokości
czapkę odkrajać w ząbek dociskając z góry, gdyż potrafi pęknąć
wybrać miąższ i poszatkować
do poszatkowanego miąższu dodać spirytus i sok jabłkowy
całość schłodzić, następnie na raty podczas imprezy zapodawać w arbuzie
(wiadomo, że na raz całość się nie zmieści)
dla chcących mocniejszej wersji mozna dać więcej spirytusu
(odradzam wódkę)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.