DYLEMAT
			 • Strona 1 z 1

DYLEMAT
Czesc  
Mam ogromny dylemat :::
 :::
W tym roku (6 miesiecy temu) kupilem sobie nowy skuter Kymco super 8 biało-czarny 2t, 50cc
Naszla mnie chec na cos wiekszego typu yamaha tzr/aprilla rs
Na kymco zaliczylem pierwsza wywrotke, lecz wszystko zamalowane farba i na pierwszy rzut oka nie widac, skuter (mimo tego co sie stalo) w stanie bdb , zadbany i odblokowany (nie w pelni: v-max: okolo 70km/h)
I tu sie pojawia Pytanie:
Warto za rok na wiosne sprzedac mojego kymco za okolo 4500zł (kupilem nowego za 5800zł) i kupic :
a) Yamahe TZR 50cc
b) Yamahe TZR 50cc + tuningowac go (jesli mozecie i macie checi moglibyscie napisac ile wynioslby taki tuning tegu motorku)
c) Yamahe TZR 125cc
d) Aprille rs 50cc
e) Aprille RS 50cc + tuningowac go (jesli mozecie i macie checi moglibyscie napisac ile wynioslby taki tuning tegu motorku)
f) Aprille RS 125cc
g) ... Jakies inne (lecz podobne wygladem do tych wyzej wymienionych) ...
W wieku 9 lat mialem "skuter" elektryczny, pozniej spalinowy Coliber Kingway 4t, teraz Kymco super 8 2t,
Trudno jest nauczyc sie zmiany biegow ? Mam okolo 175cm i 14 lat (wiem jak sie zmienia biegi, lecz nie praktykowalem jeszcze...)
Jesli sprzedalbym kymco za te okolo 4,5k to na wiosne mialbym do zagospodarowania okolo 6000zl 
Z gory dzieki za odpowiedzi
Przepraszam za bledy ort/literowki
-- Ten pojazd (jeslibym kupil) to zamierzalbym trzymac go do czasu, az bede mial samochod (nie zamierzam kupywac MOTORU!!!)

Mam ogromny dylemat
W tym roku (6 miesiecy temu) kupilem sobie nowy skuter Kymco super 8 biało-czarny 2t, 50cc
Naszla mnie chec na cos wiekszego typu yamaha tzr/aprilla rs
Na kymco zaliczylem pierwsza wywrotke, lecz wszystko zamalowane farba i na pierwszy rzut oka nie widac, skuter (mimo tego co sie stalo) w stanie bdb , zadbany i odblokowany (nie w pelni: v-max: okolo 70km/h)
I tu sie pojawia Pytanie:
Warto za rok na wiosne sprzedac mojego kymco za okolo 4500zł (kupilem nowego za 5800zł) i kupic :
a) Yamahe TZR 50cc
b) Yamahe TZR 50cc + tuningowac go (jesli mozecie i macie checi moglibyscie napisac ile wynioslby taki tuning tegu motorku)
c) Yamahe TZR 125cc
d) Aprille rs 50cc
e) Aprille RS 50cc + tuningowac go (jesli mozecie i macie checi moglibyscie napisac ile wynioslby taki tuning tegu motorku)
f) Aprille RS 125cc
g) ... Jakies inne (lecz podobne wygladem do tych wyzej wymienionych) ...
W wieku 9 lat mialem "skuter" elektryczny, pozniej spalinowy Coliber Kingway 4t, teraz Kymco super 8 2t,
Trudno jest nauczyc sie zmiany biegow ? Mam okolo 175cm i 14 lat (wiem jak sie zmienia biegi, lecz nie praktykowalem jeszcze...)
Jesli sprzedalbym kymco za te okolo 4,5k to na wiosne mialbym do zagospodarowania okolo 6000zl

Z gory dzieki za odpowiedzi
Przepraszam za bledy ort/literowki
-- Ten pojazd (jeslibym kupil) to zamierzalbym trzymac go do czasu, az bede mial samochod (nie zamierzam kupywac MOTORU!!!)
- cytrus
- Świeżak
KmL1234 napisał(a):jak kolega napisał nie ten dział:]
Sory ale wcześniej było w ogłoszeniach , teraz moderator lub admin przeniósł temat do skuterów wiec jeżeli według admina/moda jest teraz dobrze to nie musisz już tego zgłaszać

a co do tematu :
masz 14 lat więc prawnie nie możesz jeździć 125 lub czymkolwiek co przekracza 45 km/h więc na twoim miejscu bym zostawił skuter poczekał 2 lata i zdał A1 i wtedy kupił 125

Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
			- 

iro
- Bywalec
ja piszę jak jest to rozwiązane prawnie a nie to co Ty zrobisz  Wg. mnie nie ma sensu zmieniać co chwile moto, wg mnie zawsze trzeba dobrze przemyśleć zakup
Wg. mnie nie ma sensu zmieniać co chwile moto, wg mnie zawsze trzeba dobrze przemyśleć zakup 
				 Wg. mnie nie ma sensu zmieniać co chwile moto, wg mnie zawsze trzeba dobrze przemyśleć zakup
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
			- 

iro
- Bywalec
a więc legalnie ;p
tak masz racje.... a co do prawa to jest tylko 50 ccm ;p
a więc legalnie ;p

a więc legalnie ;p
- KmL1234
- Świeżak
skoro skuter masz dopiero pol roku to nie ma sensu go sprzedawac teraz. za duzo na nim stracisz. poczekaj troche, zrób A1 i wskocz na jakies 125cc bo to jest najrozsądniejsze  rozwiązanie.
				Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
			Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
- 

gruby19
- Stały bywalec
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości