nasze ulubione i sprawdzone przepisy kulinarne
Posty: 20
• Strona 1 z 1
nasze ulubione i sprawdzone przepisy kulinarne
mimo, że mamy benzynę we krwi czasem też coś trzeba zjeść lub wypić
stąd urodził mi się pomysł w głowie na zamieszczenie przepisów kulinarnych na nasze ulubione żarełko tudzisz jakiś alkoholomix
prośba usilna moja cobyście zamieszczali sprawdzone przez was przepisy (nie takie zerżnięte na pałę z książki kucharskiej) i żeby to było coś więcej niż jak ugotować wodę na twardo lub usmażyć jajecznicę (choć jeśli będzie jakaś fikuśna, to jak najbardziej)
a na początek ode mnie
1. melanż-arbuz (tak to nazwałem)
składniki:
arbuz ok. 5-6 kg
0,5 l. spirytusu
1l. soku jabłkowego
przyrządzenie:
z arbuza odkroić czapkę tak na 4/5 wysokości
czapkę odkrajać w ząbek dociskając z góry, gdyż potrafi pęknąć
wybrać miąższ i poszatkować
do poszatkowanego miąższu dodać spirytus i sok jabłkowy
całość schłodzić, następnie na raty podczas imprezy zapodawać w arbuzie
(wiadomo, że na raz całość się nie zmieści)
dla chcących mocniejszej wersji mozna dać więcej spirytusu
(odradzam wódkę)
stąd urodził mi się pomysł w głowie na zamieszczenie przepisów kulinarnych na nasze ulubione żarełko tudzisz jakiś alkoholomix
prośba usilna moja cobyście zamieszczali sprawdzone przez was przepisy (nie takie zerżnięte na pałę z książki kucharskiej) i żeby to było coś więcej niż jak ugotować wodę na twardo lub usmażyć jajecznicę (choć jeśli będzie jakaś fikuśna, to jak najbardziej)
a na początek ode mnie
1. melanż-arbuz (tak to nazwałem)
składniki:
arbuz ok. 5-6 kg
0,5 l. spirytusu
1l. soku jabłkowego
przyrządzenie:
z arbuza odkroić czapkę tak na 4/5 wysokości
czapkę odkrajać w ząbek dociskając z góry, gdyż potrafi pęknąć
wybrać miąższ i poszatkować
do poszatkowanego miąższu dodać spirytus i sok jabłkowy
całość schłodzić, następnie na raty podczas imprezy zapodawać w arbuzie
(wiadomo, że na raz całość się nie zmieści)
dla chcących mocniejszej wersji mozna dać więcej spirytusu
(odradzam wódkę)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
- Posty: 5894
- Dołączył(a): 26/5/2009, 19:03
- Lokalizacja: wieje wiatr?
Trener napisał(a):Pół litra spirytusu wymieszać z pół litra piwa i dodać do tego szklankę schłodzonej kawy rozpuszczalnej ( z 3 łyżeczek ) . Odczekać pół godzinki i trunek gotowy do spożycia .
rzyganie albo atak serca gwarantowany
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
- Posty: 3773
- Dołączył(a): 8/8/2006, 18:46
- Lokalizacja: Słupsk
spirytus techniczy o mocy 99,8% hiehie
ewentualnie woda brzozowa
czipsy paprykowe z lidla + pizza za 2,80
ewentualnie woda brzozowa
czipsy paprykowe z lidla + pizza za 2,80
- fandzoilisz
- Bywalec
- Posty: 889
- Dołączył(a): 7/3/2007, 18:07
A to zależy. Jak chceta miec odjazd w wyższe strefy świadomości, to polecam wódkę ze żmiją w środku, ja ją dostałem od kolegi z USiA, ale co się po tym dzieje, wiedzą tylko Ci co ją pili oraz najstarsi rdzenni indianie.
A tak na żulanż z kumplami, celem sponiewierania się polecam szklanki umaczac częścią pijącą w soku z cytryny, następnie w cukrze, dać je do zamrażarki celem krystalizacji, a w osobnym dzbaneczku upichcić wyżej wspomniany przez kolegów spirytus z zieloną herbatą ( mniejszy kac ) oraz sokiem jagodowym/pożeczkowym.
A tak na żulanż z kumplami, celem sponiewierania się polecam szklanki umaczac częścią pijącą w soku z cytryny, następnie w cukrze, dać je do zamrażarki celem krystalizacji, a w osobnym dzbaneczku upichcić wyżej wspomniany przez kolegów spirytus z zieloną herbatą ( mniejszy kac ) oraz sokiem jagodowym/pożeczkowym.
- Domokun
- Świeżak
- Posty: 70
- Dołączył(a): 3/8/2010, 20:33
cukierki ice rozpuszczamy w wodzie i mieszamy ze spirytusem w proporcji takiej aby uzyskac alko o mocy ktora chcemy
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
- Posty: 2925
- Dołączył(a): 6/11/2008, 21:47
- Lokalizacja: Nadejdzie Chuck? Tego nikt nie wie;/ Kielce/Krk
fandzoilisz napisał(a):spirytus techniczny [...]
Nie wiem czy jest czym się chwalić ale... piłem
melvin napisał(a):skrzynka tyskiego i jest spoko
Bardzo ciekawy przepis
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
- Posty: 4656
- Dołączył(a): 23/5/2009, 05:14
- Lokalizacja: Suwałki
CzesterTX napisał(a):fandzoilisz napisał(a):spirytus techniczny [...]
Nie wiem czy jest czym się chwalić ale... piłemmelvin napisał(a):skrzynka tyskiego i jest spoko
Bardzo ciekawy przepis
co do spirytusu technicznego to nie piłem ale piłem lotniczy (chyba to nie to samo) do czyszczenia śmigłowców, taki był dobry że do tej pory nie pije wódy...
teraz wolę wziąć skrzynkę tyskiego i jest pięknie
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
- Posty: 8393
- Dołączył(a): 17/9/2007, 21:09
- Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Makumba:
- 5g ziela magicznego
- litr mleka
- 1/3 kostki masła
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i magiczne ziele.
Gotować na wolnym ogniu przez 45 min mieszając co jakiś czas.
Potem odcedzamy i czekamy aż wystygnie i już jest gotowe do spozycia. Można także zrobić budyń (najlepszy czekoladowy).
Cannabutter:
- kostka masła
- 5g magicznego ziela
Jak powyżej, wrzucamy kostke masła i gotujemy na wolnym ogniu przez 45min. Odcedzamy syf on masla i wlewamy w jakąś foremkę.
Można uzywać do smarowania bułek itp ale także można zrobić z tego ciastka lub inne potrawy oparte na maśle.
Naleweczka z ziela magicznego:
Do 0,5 litra spirytusu wrzucamy 5g magicznego ziela. Zakręcamy słoik, butelke czy co tam macie i odstawiamy na około 7-10 dni. Potem tylko filtrujemy i nalewka już gotowa do wypicia.
Można rozcieńczyć z wodą jeżeli ktoś woli słabszą.
- 5g ziela magicznego
- litr mleka
- 1/3 kostki masła
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło i magiczne ziele.
Gotować na wolnym ogniu przez 45 min mieszając co jakiś czas.
Potem odcedzamy i czekamy aż wystygnie i już jest gotowe do spozycia. Można także zrobić budyń (najlepszy czekoladowy).
Cannabutter:
- kostka masła
- 5g magicznego ziela
Jak powyżej, wrzucamy kostke masła i gotujemy na wolnym ogniu przez 45min. Odcedzamy syf on masla i wlewamy w jakąś foremkę.
Można uzywać do smarowania bułek itp ale także można zrobić z tego ciastka lub inne potrawy oparte na maśle.
Naleweczka z ziela magicznego:
Do 0,5 litra spirytusu wrzucamy 5g magicznego ziela. Zakręcamy słoik, butelke czy co tam macie i odstawiamy na około 7-10 dni. Potem tylko filtrujemy i nalewka już gotowa do wypicia.
Można rozcieńczyć z wodą jeżeli ktoś woli słabszą.
-
turboponczek - MEGA TROLL
- Posty: 2010
- Dołączył(a): 1/5/2007, 11:44
- Lokalizacja: masz taki fajny tornister ?!
melvin napisał(a):
co do spirytusu technicznego to nie piłem ale piłem lotniczy (chyba to nie to samo) do czyszczenia śmigłowców, taki był dobry że do tej pory nie pije wódy...
teraz wolę wziąć skrzynkę tyskiego i jest pięknie
A jaka cytrynowka z tego spirytu pyszna wychodzi
929
-
cycu_rsko - Moderator
- Posty: 1145
- Dołączył(a): 15/3/2008, 18:55
- Lokalizacja: Radomsko
Posty: 20
• Strona 1 z 1
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 57 gości