Zobacz wątek - <i>[skutery]</i> Blokady w skuterach – gdzie są...
NAS Analytics TAG

[skutery] Blokady w skuterach – gdzie są...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 30/8/2010, 19:57

witam kolegow;
posiadam aprilie sportcity 125ccm,2007rok,nie wiem natomiast czy posiada ten skuter blokady,jezeli tak to jakie???pozdrawiam<br><hr>adam
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/8/2010, 18:23

Komentatorzy napisał(a):skuter kingway ibis gdzie sa blokady wie ktos moze <br><hr>paweł<br>
to zależy jaki masz skuter bo ja ściągałem blokady sam<br><hr>glac
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/8/2010, 18:23

Komentatorzy napisał(a):skuter kingway ibis gdzie sa blokady wie ktos moze <br><hr>paweł<br>
to zależy jaki masz skuter bo ja ściągałem blokady sam<br><hr>glac
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/9/2010, 20:08

Komentatorzy napisał(a):WITAM,posiadam kingway-a mosquito, jego v-max to 50km/h z tego co sprawdzalem to na wariatorze nie ma żadnej blokady jest tylko tuleja na ktorej umieszczone są koła, więc wywalic jej nie moge. Pod pokrywą gażnika śróbkę poprzedni właściciel obciął obcęgami ;) blokade z pod krucca zdemontowałem,dysza jest 80. moduł ma 5 przewodów, odlączalem kazdy kabelek z osobna lecz nie chciał odpalic. Gdzie jeszcze może byc zablokowany? Prosze o pomoc<br><hr>kukula<br>
Komentatorzy napisał(a):witam pod klapa silnika.odkrecic i na klapie od kopki bedzie magnes to go trzeba usunac i bedzie wieksza predkosc narazie<br><hr>seba<br>
Witam, dzieki za info jutro zobacze czy jeszcze on tam jest. To jest jedyna jego blokada?<br><hr>kukula
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/9/2010, 11:03

Przy akumlatorze jest taki maly czarny modul i idzie od niego Ruzowy kabelek to go odetnijcie<br><hr>KDK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2010, 18:26

Komentatorzy napisał(a):posiadam skutera baccari zondar i jak mialem blokade to jechalem 45-50 a gdy odkrecilem taki pizdzik kolo raczki od gazu mniejsza o to jak sie nazywa jechal 65 a kiedy calkiem odkrecilem na gazniku srubke ktora znajdowala sie obok srobki do regulacji obrotow zamykam licznik i nie wiem co by sie stalo gdybym sie pozbyl blokadki na tlumiku silniku filtrze itp ale mysle ze bym przyspieszyl do 100 ale na zegarach mam tylko 80 bo to jest 49.5ccm ale polecam tani i dobry chcialem ogara ale to shis jest psuje sie szybko moich 2 kumpli mialo ogary i jednego ogar przezyl 1 miesiac a drugiego 3 tygodnie a ja mam swoj od 27 czerwca i pali bez problemu bez remontow tylko wymienilem olej i filter powietrza !!!! w razie czego pisac na gg 10991812<br><hr>DjBadyLOS<br>
Komentatorzy napisał(a):siema mógłbyś przesłać mi zdjęcie teo piździka kolo rączki gazu (gdzie się znajduje dokładnie???) mój e-mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony<br>
Komentatorzy napisał(a):odkręć całkiem srubke na gazniku nie trzeba nic przy gazie na gazniku nie ma plomb gwarancyjnych wiec jakby co to spowrotem zakrecisz ta co jak dasz gazu to blokuje widac wyraznie zamkniesz licznik i bedzie 2 razy silniejszy pzdro<br><hr>fachowiec robcio<br>
wstarczy jak dasz metalowa podkladke pod membrane odrazu dostanie buta jeszcze mogl bys rozwiercic dziurke obok tej igielki co wystaje z membrany tylko morze sie dlawic na zimnym silniku ale jak zalapie to idzie mam zalorzony elektryczny licznik i pokazalo mi 96 km max tylko ostrzegam ramy w boccari lubia pekac tagze uwarzaj a ta srubka co pisze kolega to troszke cos daje ale szalu niema jesli masz jusz po gwarancji to obetnij zielony kabelek co idzie do modulu w tedy to dopiero idzie i to sa nie wszystkie sposoby do podrasowania twojego skuterka <br><hr>Pawel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2010, 21:31

Komentatorzy napisał(a):posiadam skutera baccari zondar i jak mialem blokade to jechalem 45-50 a gdy odkrecilem taki pizdzik kolo raczki od gazu mniejsza o to jak sie nazywa jechal 65 a kiedy calkiem odkrecilem na gazniku srubke ktora znajdowala sie obok srobki do regulacji obrotow zamykam licznik i nie wiem co by sie stalo gdybym sie pozbyl blokadki na tlumiku silniku filtrze itp ale mysle ze bym przyspieszyl do 100 ale na zegarach mam tylko 80 bo to jest 49.5ccm ale polecam tani i dobry chcialem ogara ale to shis jest psuje sie szybko moich 2 kumpli mialo ogary i jednego ogar przezyl 1 miesiac a drugiego 3 tygodnie a ja mam swoj od 27 czerwca i pali bez problemu bez remontow tylko wymienilem olej i filter powietrza !!!! w razie czego pisac na gg 10991812<br><hr>DjBadyLOS<br>
Komentatorzy napisał(a):siema mógłbyś przesłać mi zdjęcie teo piździka kolo rączki gazu (gdzie się znajduje dokładnie???) mój e-mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony<br>
Komentatorzy napisał(a):odkręć całkiem srubke na gazniku nie trzeba nic przy gazie na gazniku nie ma plomb gwarancyjnych wiec jakby co to spowrotem zakrecisz ta co jak dasz gazu to blokuje widac wyraznie zamkniesz licznik i bedzie 2 razy silniejszy pzdro<br><hr>fachowiec robcio<br>
Komentatorzy napisał(a):wstarczy jak dasz metalowa podkladke pod membrane odrazu dostanie buta jeszcze mogl bys rozwiercic dziurke obok tej igielki co wystaje z membrany tylko morze sie dlawic na zimnym silniku ale jak zalapie to idzie mam zalorzony elektryczny licznik i pokazalo mi 96 km max tylko ostrzegam ramy w boccari lubia pekac tagze uwarzaj a ta srubka co pisze kolega to troszke cos daje ale szalu niema jesli masz jusz po gwarancji to obetnij zielony kabelek co idzie do modulu w tedy to dopiero idzie i to sa nie wszystkie sposoby do podrasowania twojego skuterka <br><hr>Pawel<br>
No heja !
Moglbys mi wyslac zdjecia jak wyglada ta podkladka i gdzie rozwiercić kolo iglicy rozumiem,
moj mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/9/2010, 19:12

Komentatorzy napisał(a):wstarczy jak dasz metalowa podkladke pod membrane odrazu dostanie buta jeszcze mogl bys rozwiercic dziurke obok tej igielki co wystaje z membrany tylko morze sie dlawic na zimnym silniku ale jak zalapie to idzie mam zalorzony elektryczny licznik i pokazalo mi 96 km max tylko ostrzegam ramy w boccari lubia pekac tagze uwarzaj a ta srubka co pisze kolega to troszke cos daje ale szalu niema jesli masz jusz po gwarancji to obetnij zielony kabelek co idzie do modulu w tedy to dopiero idzie i to sa nie wszystkie sposoby do podrasowania twojego skuterka <br><hr>Pawel<br>
Komentatorzy napisał(a):No heja !
Moglbys mi wyslac zdjecia jak wyglada ta podkladka i gdzie rozwiercić kolo iglicy rozumiem,
moj mail to zielony.zielonka@gmail.com<br><hr>zielony<br>
sory ale jusz go niemam sprzedalem wes podnies siedzenie odkrec pokrywe tam jest taki okragly plastik na dwie srubki odkrec to i tam jest taki gumowy lej odpal silnik daj troche gazu i podnies ten lej do gory odrazu poczujesz a ta dziurka jest w tym leju kolo tej iglicy popatrz dokladnie i rozwierc najlepiej 3mm wiertlem mozesz wiekszym to zalerzy ile chcesz ganiac<br><hr>Pawel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/9/2010, 20:48

Witam ! Posiadam skuter Peugeot Speedfight 2 i nie wiem ,gdzie on może mieć jeszcze blokady.Z wariatora ściągnąłem niby,ale to i tak nic . V-max to on narazie leci 55 km/h . Z góry dzięki za pomoc <br><hr>BrajanSon
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2010, 17:31

Komentatorzy napisał(a):Witam ! Posiadam skuter Peugeot Speedfight 2 i nie wiem ,gdzie on może mieć jeszcze blokady.Z wariatora ściągnąłem niby,ale to i tak nic . V-max to on narazie leci 55 km/h . Z góry dzięki za pomoc <br><hr>BrajanSon<br>
na rurce od tlumika masz taki zawirowacz spalin odlacz ten werzyk i zaslep ten otwor,musisz jeszcze odciac jeden kabel od modulu prawdopodbnie rurzowy jerzeli niema rurzowego to poszukaj ktory kabel od modulu idzie do oslony warjatora u mnie byl to czarny, a z gaznikiem to wyslij mi gaznika foto to powiem ci co zrobic<br><hr>Pawel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2010, 19:31

ściągnięcie pierwszej blokady może spowodować zniszczenie paska
na początku skuter może będzie szybszy i mocniejszy a potem będzie taka zmuła że nieda się jechć<br><hr>Domi_09
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/10/2010, 21:44

Komentatorzy napisał(a):ściągnięcie pierwszej blokady może spowodować zniszczenie paska
na początku skuter może będzie szybszy i mocniejszy a potem będzie taka zmuła że nieda się jechć<br><hr>Domi_09<br>
bo trzeba założyć lepszy pasek<br><hr>dziubek27
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/10/2010, 19:19

takich głupot jeszcze nie słyszałem żeby zwiększyć objętość filtra paliwa w celu odblokowania skutera<br><hr>bezimienny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/11/2010, 00:04

Komentatorzy napisał(a):Witam mam skutera inca sprint 50 4 suwowy gdzie on ma blokade i czy mozna ja sciagnac np po 300 km<br><hr>dominik<br>
pierwsza: pod deklem od gaźnika masz śróbke wykręć ją
druga: to biegnący od osłony gdzie masz wario kabelek chyba różowy i biegnie on do modułu odetnij go
trzecia: tuleja dystansowa pomiedzy przeciw talerzem a wariatorem ściągnij ją
czwarta: wiekszy filtr paliwa załoz
piąta: wymień dysze gaźnika na 70 i z filtra powietrza ściągnij taką małą rurke ktora jest umieszczona wewnątrz ale ściągnij ją dopiero wtedy gdy załozysz większa dysze bo skuter ci sie bedzie mulić AHA I MYSLE ZE PO 300KM MOŻESZ JUZ SCIAGNAC BLOKADE BYLE BYS GO TAK SZYBKO NIEZAJECHAŁ CZYLI NIEWKLADAJ MU DO KOŃCA CAŁY CZAS PAMIETAJ TO 4SUW A NIE 2SUW pozdrawiam :)<br><hr>xkiller15x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/11/2010, 11:13

Komentatorzy napisał(a):takich głupot jeszcze nie słyszałem żeby zwiększyć objętość filtra paliwa w celu odblokowania skutera<br><hr>bezimienny<br>
to jest prawda poniewaz gdy silnik jest przerobiony i ma maly dolot powietrza tak naprawde nie ma mocy duzej wiec gdy jest przerobiony silnik i wiekszy dolot powietrza jest lepsze spalanie i lepsze osiagi<br><hr>Daro
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/11/2010, 19:58

Komentatorzy napisał(a):Witam ! Posiadam skuter Peugeot Speedfight 2 i nie wiem ,gdzie on może mieć jeszcze blokady.Z wariatora ściągnąłem niby,ale to i tak nic . V-max to on narazie leci 55 km/h . Z góry dzięki za pomoc <br><hr>BrajanSon<br>
Witaj.
Załóż sobie rolki sportowe na wariator i wymień jeszcze sobie moduł też na sportowy.
Pozdrawiam :)<br><hr>NIESMIERTELNY
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/11/2010, 19:20

Komentatorzy napisał(a):Witaj.
Załóż sobie rolki sportowe na wariator i wymień jeszcze sobie moduł też na sportowy.
Pozdrawiam :)<br><hr>NIESMIERTELNY<br>
Witaj:)
Mam juz wymienione rolki i modul na sportowe co jeszcze mam zrobic??<br><hr>NIESMIERTELNY
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/12/2010, 19:10

Kolanko od tłumika może większe załóż .. jak to nie pomorze to załóż sportowe sprężynki od sprzęgła ;) Pozdrawiam<br><hr>Keny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/12/2010, 20:24

Moje kobieta chce kupic Honde Lead 110.Tłumacze jej jak "pastusz krowie",że na to trzeba mieć lejce kategorii A1 lub A.Ona swoje,bo w ofercie Hondy Lead JEST SKUTEREM.<br><hr>Yachoo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/12/2010, 20:05

witam. mam pytanie jak zrobić stelaż do malagi (malaguti f12) i w którym miejscu go zamontować??? prosze o odpowiedz.<br><hr>Stelaż do malaguti f12
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl