[Yamaha] Yamaha R1
mam problem z R1 (2008r). Po zimie walnął mi głowny bezpiecznik i po wymianie i odpaleniu nie działa mi teraz manetka gazu. Odkręcam i nie ma reakcji. Może być walnięty jeszcze bezpiecznik injection pod zbiornikiem?<br><hr>CL300
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie kupuj R1 - wygraj ją! <a href="http://www.stator.pl/yamaha" target="blank" class="link">www.stator.pl/yamaha</a><br><hr>yamahowiec
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Minusem jest to że podobno każda Yamaha bierze olej...ja bym radził kupić CBRKomentatorzy napisał(a):mam moze troche głupie pytanie jak na to forumale napiszcie co lepiej kupić R1 2003 czy CBR 954 2002, nie mam czasu i kaski na naprawy a słyszałem że R1 jednak jest awaryjna (biegi) a CBR dopracowany. Jestem za R1 ale mam właśnie dwa takie motocykle do wyboru. dzięki za poradę.
<br><hr>marko1<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czarna-malowana, nowsza, lzejsza, o zmnienionych na korzysc ksztaltach i wadzeKomentatorzy napisał(a):Witajcie, mam do Was ogromna prosbe - wyjasnienie roznicy miedzy R1 z czarna rama a srebrna. Dziekuje i pozdrawiam<br><hr>slawkop<br>
srebrna- starsza, ciezsza, gorsza, jedyny plus to mozliwosc wypolerowania jej by sie swieciła jak psu jajca<br><hr>mmyr1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprawdz filtr powietrza<br><hr>PawelKomentatorzy napisał(a):Mam problem z R1 2005 r , czasami potrafi zdławić się z niskich obrotów w szczególności na 1 biegu przy gwałtownym odkręceniu manetki.. ktoś wie czym może być to spowodowane??
Pozdrawiam <br><hr>szyszka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
foltr filtrem ale niekiedy i exup jest przestawiony U mnie tak bylo i po regulacji po dodaniu gazu idzie na koło<br><hr>rafalKomentatorzy napisał(a):Mam problem z R1 2005 r , czasami potrafi zdławić się z niskich obrotów w szczególności na 1 biegu przy gwałtownym odkręceniu manetki.. ktoś wie czym może być to spowodowane??
Pozdrawiam <br><hr>szyszka<br>Komentatorzy napisał(a):Sprawdz filtr powietrza<br><hr>Pawel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla posiadaczy Yamahy R1 polecam fajną koszuleczkę.
<a href="http://www.bazar-motocyklowy.pl/index.php/sklep-motocyklowy?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=36&category_id=6" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.bazar-motocyklowy.pl/index.php/sklep-motocyklowy?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=36&category_id=6</a><br><hr>paweł
<a href="http://www.bazar-motocyklowy.pl/index.php/sklep-motocyklowy?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=36&category_id=6" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.bazar-motocyklowy.pl/index.php/sklep-motocyklowy?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=36&category_id=6</a><br><hr>paweł
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja też jestem za modelem z Gaźnikami ! Mam model RN 01 z rocznika 2000 ( ostatni wypust ) w malowaniu czerwono - białym. Jeździłem modelem RN 09 na wtrysku i nie ma takiej kontroli jak w modelu z gaźnikami. W modelach starszych reakcja jest dużo bardziej łagodna. Co nie znaczy, że to nudne moto ! Silnik jest cholernie mocny !!! Co do całego motocykla to jest też wygodny. Latałem nim po 600 km dziennie kiedy wyjeżdżałem na urlop i dało się przeżyć. Może to z powodu wzrostu, bo mam 175 cm i idealnie wpasowałem się w moto. Polecam też szybę z garbem - rewelacyjnie się sprawdza na długich trasach. Cały motocykl oceniam na 5 z cholernie dużym "+" ! Kilka dni temu wyskoczyło 50 tys. km i licznik ciągle bije. Jak dla mnie motocykl Świetny. Prosty, mocny, wygodny ! <br><hr>Młody86Komentatorzy napisał(a):mam moze troche głupie pytanie jak na to forumale napiszcie co lepiej kupić R1 2003 czy CBR 954 2002, nie mam czasu i kaski na naprawy a słyszałem że R1 jednak jest awaryjna (biegi) a CBR dopracowany. Jestem za R1 ale mam właśnie dwa takie motocykle do wyboru. dzięki za poradę.
<br><hr>marko1<br>Komentatorzy napisał(a):kolego ja wybierałem pomiędzy r1 model rn04 czyli rok '00-'01, rn09 czyli rok '02-'03, a cbr 954 i po długich namysłach i konsultacjach z właścicielami owych motocykli kupiłem r1 z 2001 roku! z tego co się dowiedziałem to 954 ma problemy z wtryskiem paliwa i jest ogólnie nieudanym motocyklem... jak chcesz hondę to gorąco polecam cbr 900 sc33 z roku '98-'99 jest to ostatni model fajera na gaźniku! to jest naprawdę motocykl no niemalże nie do zarżnięcia!;) jest naprawdę bardzo mało awaryjny!!! ale wracając do tematu... r1 z roku 2003 to jest pierwszy model jaki yamaha wypuściła na rynek na wtrysku, podobno są na rynku modele, których silniki nie pracują tak jak powinny... jest to wina początku przygody z wtryskiem w modelu r1. ja wybrałem ostatni model r1 na gaźniku! kupiłem piękną , zadbaną r1 z 2001 roku. jest to naprawdę bardzo fajny i dobry motocykl!!! trzeba tylko dobrze poszukać obejrzeć kilka sprzętów bo sporo tylko z wyglądu ładnie się prezentuje, no ale tak to już jest z kupnem motocykla... ale żaden wtrysk tamtych lat nie dorówna dobrze wyregulowanemu gaźnikowi!!!;) lewa w górę! pozdrawiam!<br><hr>...r-one<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Yamaha to szajs bierz cbr albo gsx-r<br><hr>hooperKomentatorzy napisał(a):mam moze troche głupie pytanie jak na to forumale napiszcie co lepiej kupić R1 2003 czy CBR 954 2002, nie mam czasu i kaski na naprawy a słyszałem że R1 jednak jest awaryjna (biegi) a CBR dopracowany. Jestem za R1 ale mam właśnie dwa takie motocykle do wyboru. dzięki za poradę.
<br><hr>marko1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ferrari wsrod motocykli to jest ducati, ewentualnie aprilia a nie yamaha!!! no i wlasnie motorem konkurencyjnym dla r1 z 1998 roku jest aprilia RSV mille, ktora yamahe bije na glowe<br><hr>adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chłopie chyba walnołeś glową o sciane;)Komentatorzy napisał(a):ferrari wsrod motocykli to jest ducati, ewentualnie aprilia a nie yamaha!!! no i wlasnie motorem konkurencyjnym dla r1 z 1998 roku jest aprilia RSV mille, ktora yamahe bije na glowe<br><hr>adam<br>
Gdybyś jeszcze napisal ze augusta to jeszcze ale podniecasz sie a nei ma czym:]
W scigaczach ważne są Wygląd ,Dzwięk, Prowadzenie, Uniwersalność a dopiero potem osiągi
Gdyby chodzilo tylko o osiągi to wszysy ktorym na tym zalezy jeździli by Y2K albo Dodge Tomahawk
A Ducatii jak i Aprilka chodza jak WSK z przebitym tłumikiem;)<br><hr>RaV
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Użytkuję R1 ( RN-01 2000 R ) od dwóch sezonów. Jeden werdykt ciśnie mi się na usta - bardzo dobry motocykl ! Nie miałem z nim żadnych problemów ! Co do niektórych komentarzy, że" owe R1 są awaryjne i mają kiepskie skrzynie" to szyderczo śmieje się niektórym w twarz. Pokażcie mi motocykl, którego skrzynia wytrzyma "pakowanie" dwójki na chama przy jeździe na kole... No proszę mi pokazać taki motocykl. P.S. jak ktoś nie potrafi zmieniać biegów to zapraszam do lektury o nauce jazdy, a nie "wieszać psy" na motocyklu o którym nie ma bladego pojęcia... Co do silnika to jest cholernie mocny. Koniec, kropka. Nawet jak na dzisiejsze standardy to daję radę! Zawieszenie dla mnie to rewelka. Ale wymaga odpowiedniego wyregulowania. Aha, i należy dbać o przednie zawieszenie. To sport czystej krwi i wszelkie odłożone czynności serwisowe ( mówię o przednich lagach ) będzie skutkować tym, że moto będzie się gumowo prowadzić. Po tym motocyklu po prostu czuć, że coś jest nie tak i trzeba się tym zająć. Spalanie ? Mnie to akurat nie interesuje, ale powiem, że jeśli masz wstrzemięźliwość leniwca to zrobisz ponad 300 km na zbiorniku... Jeździłem nią turystycznie, z kompletem sakw i mogę powiedzieć, że jest wygodna. Polecam szybę z garbem, bo seryjna to... bez komentarza lepiej. Robiłem dziennie po 600 - 700 km. Tyłek mi nie odleciał, więc jest OK. Jeśli czujecie, że moto straciło jakieś 20 - 25% mocy to zerknijcie na zawór exup. Wymaga regulacji - służą do tego dwie linki. Na forum jest pełno informacji na ten temat. A cały proces regulacji trwa chwilę. Mam na liczniku ponad 50 tys. km i na tym na pewno się nie skończy. Polecam doświadczonym motocyklistom, którzy wiedzą jak dbać o sprzęt. A odwdzięczy się bezawaryjnością. Ale to dotyczy wszystkich motocykli, więc Ameryki nie odkryłem. Pozdrawiam i do zobaczenia w sezonie 2011
<br><hr>motorzysta

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam jestem posiadaczem R1 rocznik 2002 i mam taki maly problem... mianowicie w koncowych dniach sezonu jakis baran wyjechal mi z bramy jak podrozowalem na gumie i musialem szybko ladowac
padly mi swiatla oraz podswietlanie zegarow ma ktos pomysl co tam go boli bo po omacku niechce mi sie go rozbierac... bezpieczniki ? czy moze cos w czaszce ?
btw. co do yamaszki r1 nie ma lepszego ;] a z wczesniejszymi postami to sie niezgodze biegi lataja jak talala olej tylko pije jak duzo na gumie sie fruwa...
pozdrawiam LWG

btw. co do yamaszki r1 nie ma lepszego ;] a z wczesniejszymi postami to sie niezgodze biegi lataja jak talala olej tylko pije jak duzo na gumie sie fruwa...
pozdrawiam LWG
- Allah84
- Świeżak
Erka do 4tys zachowuje sie jak dziecko dopiero powyżej 4 pokazuje co potrafi:) to własnie kocham w tym motocyklu. Bestja której nie można ogarnąć:)
- Esprit_512
- Świeżak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
posiadam yamahe r1 z 99r silnik rn01. niestety na obrotomierzu wyskakuje mi błąd 7500 obrotow. Wie ktos moze co to za blad??<br><hr>cichyR1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, mam yamahe R6 2007 rok kupiłem niedawno, ma jeszcze seryjne opony gość prawie wogóle nie jeździł, przez 3 lata nakręcił 4000 km praktycznie zjechany tylko środek oponki.NA JAKIE OPONY NAJLEPIEJ WEDŁUG WAS WYMIENIĆ, jaka firma i model?? dzieki za pomoc. <br><hr>Dany
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl