[Aktualności] Hamowanie awaryjne - nie uciekaj na...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Hamowanie awaryjne - nie uciekaj na...
Dyskusja na temat: Hamowanie awaryjne - nie uciekaj na szybki pas
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Hamowanie awaryjne - nie uciekaj na szybki pas
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Hamowanie awaryjne - nie uciekaj na szybki pas
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zwróć uwagę na którym pasie jadą powolne ciężarówki, a po którym pasie jedzie nasz ścigant w samochodzie. Jest to najzwyczajniej w świecie ruch lewostronny. W takim wypadku samochód wyprzedzał poprawną stroną.<br><hr>PiotrJKomentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nawet jeżeli by tak było to powiedz co należy zrobić z gościem blokującym lewy pad bo jemu wydaje się ,że jedzie szybko...Komentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>
Co do całego wypadku to ja bym ujął to tak , przede wszystkim gość na skuterze powinien się rozejrzeć a wyprzedzanie prawa strona to juz inna sprawa

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nieważne czy to ruch lewo- czy prawostronny. Można wyprzedzać zarówno pasem lewym jak i prawym. Wyjątkiem jest sytuacja zbliżania się do wzniesienia, lub ostrego zakrętu, wtedy wyprzedzać można tylko pasem lewym (w ruchu prawostronnym).<br><hr>dmkKomentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W stanach jest odwrotnie niz u nas, prawy jest najszybszy na trasie<br><hr>dadadaKomentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>Komentatorzy napisał(a):Zwróć uwagę na którym pasie jadą powolne ciężarówki, a po którym pasie jedzie nasz ścigant w samochodzie. Jest to najzwyczajniej w świecie ruch lewostronny. W takim wypadku samochód wyprzedzał poprawną stroną.<br><hr>PiotrJ<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak tylko to asia i tam jest ruch lewo stronny i prawy pas to szybki pas<br><hr>LukaKomentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tja ????Komentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>
A jak to jest z patrzeniem w lusterka przed zmianą pasa??? Może tylko puszkarzy ten wymóg dotyczy???
No to odwróćmy role: jedziecie sobie spokojnie, powiedzmy 120kmh po Łazienkowskiej, przed Wami dres w Golfie, zmienia pas bez uprzedzenia na Wasz i hamuje...<br><hr>raper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oj ale chyba debil z samochodu powinien zahamowac
ja jadac motocyklem co chwile mam taka sytuacje ze musze hamowac bo ktos sie z boku wpierdala i co niby uderzajac w takiego typa bylaby tylko jego wina?<br><hr>orzech
ja jadac motocyklem co chwile mam taka sytuacje ze musze hamowac bo ktos sie z boku wpierdala i co niby uderzajac w takiego typa bylaby tylko jego wina?<br><hr>orzech
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak a w Polsce Wisła kiedyś płynęła znad morza w góry, ale górale się wk......li.<br><hr>han soloKomentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>Komentatorzy napisał(a):Zwróć uwagę na którym pasie jadą powolne ciężarówki, a po którym pasie jedzie nasz ścigant w samochodzie. Jest to najzwyczajniej w świecie ruch lewostronny. W takim wypadku samochód wyprzedzał poprawną stroną.<br><hr>PiotrJ<br>Komentatorzy napisał(a):W stanach jest odwrotnie niz u nas, prawy jest najszybszy na trasie<br><hr>dadada<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy ktoś zauważył że to Japonia więc ruch lewo stronny i koleś w aucie jechał szybkim pasem więc teksty o ruchu prawostronnym raczej nie dotyczą tego zdarzenia! ewidentna wina kolesia na skuterze tylko i wyłącznie!!!!<br><hr>Bea
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ruch byl lewostronny a koles nakiblu to zwykly zawalidroga, i w stanach jezdzi sie prawa strona wiec to cuba stany nie byly co?
<br><hr>ENRIQUE666
<br><hr>ENRIQUE666
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a może debil na skuterku powinien pomyśleć i upewnić się, że może wjechać na sąsiedni pas? <br><hr>wtnKomentatorzy napisał(a):oj ale chyba debil z samochodu powinien zahamowac
ja jadac motocyklem co chwile mam taka sytuacje ze musze hamowac bo ktos sie z boku wpierdala i co niby uderzajac w takiego typa bylaby tylko jego wina?<br><hr>orzech<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale przypadek, ze facet w aucie mial kamerke i to wlaczona... cytujac z pewnego polskiego filmu 'a kto powiedzial, ze to byl przypadek?'
<br><hr>Filip

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co za debil na tym skuterze..widział, że ktoś szybko nadjeżdża, nie dość, że zmienił pas to jeszcze zahamował! zamiast hamować dodałby trochę gazu i spokojnie zdążyłby uciec na pas awaryjny <br><hr>Leo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
filmik zaczyna się od ujęcia na którym widać rozwalone auta, więc zakładam, że nagranie jest z radiowozu albo karetki<br><hr>LeoKomentatorzy napisał(a):ale przypadek, ze facet w aucie mial kamerke i to wlaczona... cytujac z pewnego polskiego filmu 'a kto powiedzial, ze to byl przypadek?'<br><hr>Filip<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną...."Komentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....choć kolega na skuterze tez powinien sie rozejrzec przed zmianą pasa....ale to juz inna historia....<br><hr>Dobi<br>
a polskim może i jest, ale jak byś panie mądraliński zauważył to nie jest Polska ... <br><hr>Kyyy...
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja nie zauwarzam w tym filmie hamowania awaryjnego koles przed nim jechal spokojnie a ten palant na skuterku... nie wiem co on kombinowal <br><hr>eryk79
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):No według mnie to była ewidentna wina tego debila w samochodzie.... no bo wydaje mi sie że w kodeksie o ruchu drogowym jest zakaz wyprzedzania prawą stroną....c .<br><hr>Dobi
Wez dziecko poczytaj kodeks ruchu ddrogowego, moze sie czegos nauczysz bo na rrazie to jak sam piszesz WYDAJE Ci sie ( O ruchu lewostronnym jak widac nie slyszales ).
Komentatorzy napisał(a): Nawet jeżeli by tak było to powiedz co należy zrobić z gościem blokującym lewy pad bo jemu wydaje się ,że jedzie szybko...
<br><hr>Bandzior
Wez moze zaloz okulary ! Ruch lewostronny wiec z lewej strony jezdzi sie najwolniej.
Komentatorzy napisał(a):a wyprzedzanie prawa strona to juz inna sprawa
<br><hr>Bandzior
Jaka inna sprawa w ruchu lewostronnym w ktorym przepisowe wyprzedzanie nastepuje prawa strona jezdni.
Komentatorzy napisał(a):Nieważne czy to ruch lewo- czy prawostronny. Można wyprzedzać zarówno pasem lewym jak i prawym.
.<br><hr>dmk
Taaaak, ale tylko w Stanach, w innych krajach przepisy ruchu dokladnie reguluja wyprzedzanie.
Komentatorzy napisał(a):oj ale chyba debil z samochodu powinien zahamowac
Ty wogole masz prawo jazdy ? Niby dlaczego ma stwarzac zagrrozenie dla innych ( pojazdow jadacych z tylu ). To, ze kolo na skuterze zachowal sie debilowato to juz jego problem, i powinien byl liczyc sie z tym, ze jak zacznie hamowac to mu ktos z prywatnej du*y panstwowy garaz zrobi.

- Pat123
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl