Motocykl szosowo turystyczny dla nowicjusza
• Strona 1 z 1
Motocykl szosowo turystyczny dla nowicjusza
Witam. Dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami i planuje zakup pierwszej własnej maszyny. Pojazd ma mi sluzyc do dojazdow do szkoly oraz wypadow za miasto. No wlasnie. Co do tych wypadow za miasto to marzą mi się wycieczki na drugi koniec polski etc ale dysponuje zaledwie 2000zł więc domyślam się że za tą cenę będzie cieżko o porządny motocykl.
Proszę o porady, przykładowe oferty itp. Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Proszę o porady, przykładowe oferty itp. Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
- mormon
- Świeżak
Ja kupiłem w tym tygodniu Suzuki gs 500 i dalem za niego 4 500 zł. I wiem ze jest w taki stanie ze jedyne co musze zrobic to wyminic olej za jaki 1000 km.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Re: Motocykl szosowo turystyczny dla nowicjusza
mormon napisał(a):Witam. Dopiero zaczynam swoją przygodę z motocyklami i planuje zakup pierwszej własnej maszyny. Pojazd ma mi sluzyc do dojazdow do szkoly oraz wypadow za miasto.
Witam, jeżeli motocykl ma Ci faktycznie służyć do wypadów i to długich bo na drugi koniec Polski, to lepiej kupić coś troszkę mocniejszego, można dorwać Hondę CB 500, już za około 4500 zł, roczniki 1994-95! Wg mnie jest o wiele, wiele lepsza niż Suzuki GS 500, ponieważ jest chłodzona cieczą, no i Honda to Honda! Ale to moja opinia! Ale jeżeli wypady to tylko marzenia jak na razie, a nie masz za bardzo doświadczenia na dwóch kółkach to lepiej kupić sobie w miarę młody motorek o pojemności 125 lub 250... Na pewno wystarczy na dojazdy do szkoły
Inne rozwiązanie to kupienie jakiejś MZ czy Jawy za około 800 zł, nabrać trochę doświadczenia, no i cały czas składać hajs i kupić coś porządnego
-
Sojusznik - Świeżak
Podepne sie pod temat:
Plauje sobie kupic (jak sie uda to jeszcze w tym, jak nie to dopiero na przyszly sezon) motocykl przeznaczony do dluzdzych wypadow (100 km i grubo dalej). Moje wymagania przedstawiaja sie tak:
-Cena: 6000-7000 zl
-pojemnosc: 250-650ccm
-Wygoda pozycja kierowcy: plecy proste, rece w miare szeroko, nogi odelzone.
-wygodne siedzenie pasazera (chce jezdzic z moja2. polowka)
-Miejsce na 2-3 kufry, ktore nie beda przeszkadzaly pasazerowi
Moze to byc motocykl klasy chopper/cruiser, szosowo turystyczny lub z lekkimi zapedami enduro (transalp).
W ogole to moj pierwszy post na forum, dla tego pozdrawiam wszystkich uzytkownikow.
Plauje sobie kupic (jak sie uda to jeszcze w tym, jak nie to dopiero na przyszly sezon) motocykl przeznaczony do dluzdzych wypadow (100 km i grubo dalej). Moje wymagania przedstawiaja sie tak:
-Cena: 6000-7000 zl
-pojemnosc: 250-650ccm
-Wygoda pozycja kierowcy: plecy proste, rece w miare szeroko, nogi odelzone.
-wygodne siedzenie pasazera (chce jezdzic z moja2. polowka)
-Miejsce na 2-3 kufry, ktore nie beda przeszkadzaly pasazerowi
Moze to byc motocykl klasy chopper/cruiser, szosowo turystyczny lub z lekkimi zapedami enduro (transalp).
W ogole to moj pierwszy post na forum, dla tego pozdrawiam wszystkich uzytkownikow.
Born to raise hell!
- Qbengrimm
- Świeżak
- KASZUB 220580
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości