RS 125 zgasła i nie odpala
• Strona 1 z 1
RS 125 zgasła i nie odpala
Koledzy pomóżcie. Jechałem sobie moją aprilką i nagle coś strzeliło i zgasła. Nie chciała odpalić więc dopchałem do domu. W garażu wykręciłem świecę i była zaklepana, sam się zdziwiłem, elektrody się stykały. Wymieniłem świecę i nie odpala i co jakiś czas kichnie w tłumik. Co może jej być? Kurde dopiero złożyłem po malowaniu i znowu jeździć nie mogę
ProszÄ™ o pomoc

ProszÄ™ o pomoc
- CharyPL
- Świeżak
No tak myślałem że coś z zapłonem, jutro sprawdzę, ale czemu świeca była zaklepana? Iskra jest na każdej z 3 świec jakie mam. Świeca chyba nie była mokra teraz jak próbowałem odpalić. Mógł się gdzieś gaźnik zapchać? Jutro najpierw sprawdzę gaźnik a później zajrzę do zapłonu.
- CharyPL
- Świeżak
sprawdz kompresje... prawdobodobnie tlok sie skonczyl...
jesli nie masz manometru zrob to w prosty sposob- zatykajac szczelnie palcem otwor swiecy w glowicy i zakrec rozrusznikiem jesli nie daje rady wypchnac Ci palca tzn ze tlok do wymiany
jesli nie masz manometru zrob to w prosty sposob- zatykajac szczelnie palcem otwor swiecy w glowicy i zakrec rozrusznikiem jesli nie daje rady wypchnac Ci palca tzn ze tlok do wymiany
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
-
maciek.046 - Bywalec
Poprzeczytaniu pierwszego postu, obstawiałem na urwanie korby albo zatarcie lozyska w stopie, bo mialem to samo.
Jesli chcesz rozbierac silnik wymieniac lozyska na wale i korbe Bo chyba bedziesz musial to zrobic, to zajzyj do mojego tematu, albo odezwij sie na gg. Robilem cały ten silniczek od podstaw
Pozdro
Jesli chcesz rozbierac silnik wymieniac lozyska na wale i korbe Bo chyba bedziesz musial to zrobic, to zajzyj do mojego tematu, albo odezwij sie na gg. Robilem cały ten silniczek od podstaw

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości