Cross 200cc czy yamaha DT 80 91r ?
• Strona 1 z 1
Cross 200cc czy yamaha DT 80 91r ?
Witam
Na początku Witam Wszystkich Jestem tu nowy
Mam takie pytanie:
Przymierzam się do zakupu cross-a 200cc ~19KM 2T chyba
DT 80 DODAŁEM NA DOLE
coś takiego
(otwórz link)
i teraz się zastanawiam :
- co ile trzeba w takim czymś wymieniać tłok,cylinder itp ?
- jak dla amatora* nie za mocne będzie ?
- raz na jakiś czas chciałbym tym wyskoczyć na miasto (duże mogą być problemy w przypadku złapania ) ?
myśle o tym bo szukam czegoś do 1k zł
*miałem 2 skutery 50cc ale nie ma co porównywać skutera do tego
Na początku Witam Wszystkich Jestem tu nowy
Mam takie pytanie:
Przymierzam się do zakupu cross-a 200cc ~19KM 2T chyba
DT 80 DODAŁEM NA DOLE
coś takiego
(otwórz link)
i teraz się zastanawiam :
- co ile trzeba w takim czymś wymieniać tłok,cylinder itp ?
- jak dla amatora* nie za mocne będzie ?
- raz na jakiś czas chciałbym tym wyskoczyć na miasto (duże mogą być problemy w przypadku złapania ) ?
myśle o tym bo szukam czegoś do 1k zł
*miałem 2 skutery 50cc ale nie ma co porównywać skutera do tego
Ostatnio edytowano 12/7/2010, 08:17 przez Bazz93, łącznie edytowano 1 raz
- Bazz93
- Świeżak
Problemy w przypadku złapania będą duże na 100%.
- kara za brak ubezpieczenia OC - 5000zł chyba
- kara za brak przeglądu
- odholują Ci moto na parking
a, no i skierowany zostanie wniosek do sądu i będziesz musiał pokryć koszty rozprawy.
- kara za brak ubezpieczenia OC - 5000zł chyba
- kara za brak przeglądu
- odholują Ci moto na parking
a, no i skierowany zostanie wniosek do sądu i będziesz musiał pokryć koszty rozprawy.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
chyba ze jestes nieletni to ci nic nie zrobia ale moga sie do rodziców rzucic i oni moga miec przewalone. co do tego to jest 4T remonty zalezy. w jednym co miesiac w innym co rok. to najgorsze padla jakie tylko. jeden jakos tam sie tacza inny juz w fabryce jest rąbniety. a czy dla amatora nie za mocne. zalezy jak amator sie czuje na moto dla jednego taki picek to jest nic a inni musza sie na takich uczyc. ogólnie to odradzam ci kupna. bo to sa padla hinole i tyle to juz kup sobie markowego skuterka taka honde pal - 10X tyle wiecej ci przelata
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
co do mocy te sprzety sa w miare mocne - chociaz głowna role tu odgrywa waga bo to praktycznie sam silnik i 2 byle jak ze soba zespawane rurki wiec lepiej odpusc sobie dozbieraj i kup cos lepszego
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak jak pisalem jeden sie trafi taki drugi inny jeden poleci 70 drugi moze i te 130 - zalezy od przelozen. w sumie to nic nie wazy a silnik nawet spory. wiec jest to mozliwe do uzyskania. zalezy jaki model jeszcze. no ale jeden sie trafi niezly a innego nie nadarzasz robic pozatym ja bym sie bał wogóle na tym jezdzic ze wzgledu na rame. na głowce ramy spawy sa okropne. ja nie umiem spawac ale pospawalbym lepiej tam to posmarkane tylko. wiec wpadniesz w jakis dołek i nie zdziwilbym sie gdyby przód odpadl
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a co powiecie na temat Yamaha dt80
Opis aukcji
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
Opis aukcji
witam mam dzis na sprzedarz yamahe dt 80... w yamaszce jest wsadzony nowy tlok i zrobiony szlif cylindra jednak motor nie chodzi na obrotach do czyszczenia i wyregulowania gaznik postaram sie to zrobic na dniach zeby sprzedac go sprawnego.motor niestety nie posiada dokumentow pozdrawiam cana jaka mnie interesuje to okolo 900 zl
Rok produkcji (1900 - 2100): 1991
Przebieg (km): 20000
Moc silnika (KM): 20
Pojemność silnika: 51 - 125ccm
Rodzaj paliwa: benzyna
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
- Bazz93
- Świeżak
moze ktos grzebal w elektryce. w starszych DT elektryka nie byla wielkim plusem. coo do silnika po tej fotce widze ze full oryginal zreszta skad by mial podróbke jak nie bylo
a czy sie oplaca najlepiej jak bys sie taka przejechal i ocenił czy ci pasuje jazda taka DTtka bo jak w niezlym stanie to mozna sie nia zainteresowac. ale lepiej ogladac na zywo niz na fotkach
a czy sie oplaca najlepiej jak bys sie taka przejechal i ocenił czy ci pasuje jazda taka DTtka bo jak w niezlym stanie to mozna sie nia zainteresowac. ale lepiej ogladac na zywo niz na fotkach
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
moze pojechac tyle ale to igranie ze smiercia wystarczy dołek kamien i rama moze w pół pójsc przy tej prędkosci xD ale jak dobry moto na odpowiednim napędzie i zalezy jaki model to potrafi tyle wycisnac. ale normalnie ida 80-100. ale i tak i tak wolałbym DT
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam zgadzam się z "michol"! Miałem dt tą starszą wersje chłodzoną powietrzem i przez 2 lata użytkowania byłem z niej zadowolony raz na rok wkład 500zł i rok jazdy z głowy a osiągi nie były złe tak samo dt lc2 jest mocniejsza i lepiej skonstrułowana przez co jest dobry komfort jazdy moje zdanie jest takie kupisz chińskie gówno i będziesz cały czas pakował kasy i dalej nie będzie jeździło
- Mathonda
- Świeżak
• Strona 1 z 1