Znoszenie motocykla
• Strona 1 z 1
Znoszenie motocykla
Witam wczoraj oglądałem pieknego fazera z 2001r. Podczas próbnej jazdy (po ogledzinach nie ma sie do czego przyczepić) przy prędkości 60-80 km/h po puszczeniu kierownicy motor bardzo powoli ale jednak znosi na prawo nie dzieje sie to gwałtownie ale na dłuższym odcinku jest to widoczne. Co może być przyczyną tego znoszenia ?
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !

- enek
- Świeżak
mi er-5 też lekko waliła w prawo i jak założyłem sportowy tłumik któy był lżejszy od seryjnego moto zaczęło jechać prosto
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
z kumplem zauwazylismy ze jeden lag jest jest lekko cofniety i dolna polka przesunela sie razem z nim czy to moze byc przyczyna ze moto lekko znosi w prawo ? Mozna z tym jezdzic czy trzeba to jak najszybciej zrobic ? moze sie z tym cos robic przy wiekszych predkosciach ?
- enek
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):enek napisał(a):z kumplem zauwazylismy ze jeden lag jest jest lekko cofniety i dolna polka przesunela sie razem z nim czy to moze byc przyczyna ze moto lekko znosi w prawo ? Mozna z tym jezdzic czy trzeba to jak najszybciej zrobic ? moze sie z tym cos robic przy wiekszych predkosciach ?
Ziomek, to jest zawiecha i generalnie ma spory wpływ na Twoje bezpieczeństwo. Wymiana tania nie będzie; 400 PLN za rurę + olej + uszczelniacze + robocizna, pewnie ok. 6-7 stówek. Ja bym wymienił ponieważ przy większej prędkości i na winklach możesz mieć telepanie.
Dzieki za konkretnÄ… odpowiedz

Pozdrawiam !
- enek
- Świeżak
ale wlasnie zauwazylem ze ten jeden lag jest cofniety lekko do tylu tak jakby kierownica byla leciutko skręcona mimo ze jest prosto (chyba ze nie dostrzegam iż lekko jest skrecona
) a jeżeli były by to uszkodzone łożyska główki ramy to co mi grozi i ile kosztuje wymiana tych lożysk ? I czy jest mozliwosc ze ten jeden lag przesunał sie lekko do tylu z półką poniewaz śruby się obluzowały lub cos w tym stylu ? Sorry za takie pytania ale z mechaniki jestem zielony
Pozdrawiam
EDIT : Panowie mam okazje kupic dobrego fazera z jednym mankamentem a mianowicie chodzi o tego cofnietego laga warto kupic takie moto ? Moto ma wymienione sprzeglo swiece olej chodzi idealnie tylko ten cofniety lag co myślicie ?

Pozdrawiam

EDIT : Panowie mam okazje kupic dobrego fazera z jednym mankamentem a mianowicie chodzi o tego cofnietego laga warto kupic takie moto ? Moto ma wymienione sprzeglo swiece olej chodzi idealnie tylko ten cofniety lag co myślicie ?
- enek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość